Aktar Bloğu

İsot ve Tüketimi Hakkında

sot ve tuketimi hakkinda

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

İsot, Şanlıurfa yöresiyle tanınan bir biber türünün adıdır. Yapımında en önemli faktör güneştir. Acı biberler güneşe çıkartılarak kurutulur. Birinci gün toplanan biberler kırmızı renktedir. Üçüncü gün toplanan biberler ise siyah renktedir. Siyah renkte olan biberler zeytinyağı ve tuz ile birleştirilerek isot haline getirilir. İsot aynı zamanda çiğköftenin vazgeçilmez baharatları arasında yer almaktadır. Satışı aktarlarda gerçekleşmektedir.

Bebekler İsot Tüketebilir Mi?

Bebeklerin boğazına kaçma ihtimaline karşı toz olarak tüketmemeleri tavsiye edilir. Ancak yiyeceklerin içine atılarak tüketilebilir. İsotun faydaları arasında gaz ve idrar söktürme, bağırsakları düzenleme özelliği vardır. Bebeklere de bağırsaklarla ilgili sıkıntıları olduğu zaman tüketilmesinde bir sakınca olmadığı belirtilmektedir. Ancak yine de öncesinde doktora danışılması gerekmektedir.

Çocuklar İsot Tüketebilir Mi?

Çocuklarda da bebeklere ve diğer tüm bireylere benzer şekilde tüketilmesinde sakınca yoktur. İsotun çocukların hasta olmalarına karşın iyi gelen yanları vardır. İsot tüketimi yaptıktan sonra vücudun bazı hastalıklara karşı direnci artar. Diş ağrısı, bronşit, astım gibi örnekler verilebilir. Antibiyotik özelliği gösterir ve bulaşıcı hastalıkların mikroplarına karşı vücudu enfeksiyonlardan korumaya yardımcı olur.

İsot Ve Tüketimi

İsotu mide hastalığı olanların tüketmemesi önerilmektedir. Acı olduğu için mideyle etkileşiminde midede şişkinlik ve sancı etkisi yaratmaya başlar. Bebek ve çocukların boğaza kaçma ihtimaline karşı ise toz olarak tüketmemesi tavsiye edilir.

İsot diyeti yapan insanlar vardır. Bu diyette isotlar her yiyeceğe ilave edilirler. İçilen çorbaya, ara öğünde yenilen salataya toz halinde katılarak tüketilebilir.

Uyku problemi olan insanların tüketmesi gereken bir baharatlar arasında yer alır. İsotun içinde bulunan B6 ve magnezyum uykunun gelmesine yardımcı olan maddelerdir.

  • Kilo vermek isteyen insanların tüketmesi önerilmektedir. Bağırsakları çalıştırmaya yardımcı olduğu için kilo vermeye de yardımcıdır.
  • Kanser hücreleriyle savaşır, kansere yakalanma riskini düşürür.
  • Kolesterol hastalarına fayda sağladığı için bu hastalığa yenik düşen insanların tüketmesi önerilmektedir. Ancak yine de kolesterol hastalarının doktorlarına danışmadan bilinçsiz isot tüketimi yapmaları gerekir.
  • Kış ayları soğuk algınlığına kapılan insanların hastalığı daha hafif atlatmalarına yardımcı olur.
  • Karaciğer ve böbrek hastalarına fazla tüketilmemeleri önerilmektedir.
  • Ancak bilinmesi gereken önemli bir husus vardır. Bu da fazla isot tüketimi sonucunda faydadan çok zararı vardır.
  • Bunların yanı sıra emziren annelerin, hamilelerin, kronik, alerjik ya da önemli herhangi bir hastalığı olanların mutlaka isot tüketimi öncesinde doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

İsot Nerede Satılır?

İsot, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen isot satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer baharat çeşitlerini inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”3″ include=”1938, 1926, 1913″ columns=”3″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.