Aktar Bloğu

Isırgan Tohumu Yağının Cilde Faydaları

Isırgan tohumu yağı, ısırgan otunun yapraklarından değil de, tohumundan, soğuk presleme yöntemi ile elde edilen bitkisel bir yağdır. Kişisel bakım amacıyla kullanılman bu yağ, genel olarak insan sağlığına büyük faydalar sağlayan bitkisel yağlardandır. Bağışık sisteminin güçlenmesini ve bu sistem ile alakalı ortaya çıka problemlerin giderilmesi konusunda etkili olan ısırgan tohumu yağı, aynı zamanda cilt ve sağ problemlerine de iyi gelmektedir.

Isırgan tohumu yağı, günümüzde pek fazla bilinmeyen bitkisel yağlardan biridir. Üretimi oldukça meşakkatli olan bu yağ, aynı zamanda oldukça değerli olan yağlardandır. Çeşitli sağlık, cilt ve saç problemlerinde etkili bir çözüm olması nedeniyle alternatif tıpçılar için adeta gözde bir ürün haline gelmiştir.

Isırgan Tohumu Yağının Cilde Faydaları

Isırgan tohumu yağı, tamamen organik ve doğal bir ürün olması sebebiyle sıklıkla kişisel bakım alanında tercih edilmektedir. İçeriğindeki pek çok faydalı bileşenler cilt sağlığını olumlu yönde etkilemekte ve cildi yenilemektedir.

Isırgan tohumu yağının cilde faydaları oldukça fazladır. Göz çevresi ile kaz ayakların da meydana gelen kırışıklıkların giderilmesinde oldukça etkili olan bu yağ, cilde sürüldüğü andan itibaren etkilerini oldukça kısa sürede gösterebilmektedir. Güneş lekeleri ve sivilce izlerinin giderilmesine de yardımcı olurken, doku yenileyici özelliği ile ciltte meydana gelen yara ya da rahatsızlıkların hızlı bir şekilde iyileşmesine katkı sağlayabilmektedir.

Isırgan Tohumu Yağının Faydaları

Isırgan tohumu yağının faydaları yalnızca cilt ile sınırlı değildir. Egzama ve isilik gibi problemler için birebir olan bu yağ, emziren annelerin daha kaliteli süt üretimi adına tüketilmesi tavsiye edilen bitkisel yağlardandır. Bunun ile beraber bağışıklık sistemini güçlendirici ve onarıcı bir etkiye sahip olurken, kadınlar için adet düzenleyici bir faydası da bulunmaktadır.

Isırgan tohumu yağının insan sağlığı üzerindeki etkileri neredeyse saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Balgam oluşumunun önüne geçmesi, solunum yolu rahatsızlıklarının giderilmesine yardımcı olması, kan dolaşımını hızlandırıp kanı sulandırıcı bir etkiye sahip olması, sindirim sistemi problemlerine iyi gelmesi, ağız, diş ve boğazlardaki enfeksiyona karşı mücadele etmesi, kuru öksürüğün iyileşmesine yardımcı olması ve böbreklerde meydana gelen kum ve taşın çözülmesini, ayrıca dışarıya atılmasını sağlaması, yine ısırgan tohumu yağının faydaları arasında yer almaktadır.

Isırgan Tohumu Yağı Nerede Satılır?

Isırgan Tohumu Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Isırgan Tohumu Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.