Aktar Bloğu

Isırgan Tohumu Yağı Faydaları

Isırgan Tohumu Yağı Faydaları

Isırgan tohumu yağına Almanlar “Gençlik Yağı” demektedirler. Doymamış yağ asitlerince zengin olup (%90), yapısında %73 oranında Linoleik asit (Omega 6), %15 oranında Oleik asit (Omega 9) bulundurmaktadır. Urticae Piluliferae Fructus (Isırgan Tohumu) droğunun içerdiği Urticae Piluliferae Oleum’un (Isırgan Tohumu Yağı) özellikle immün sistemi destekleyicisi olarak ve diyet uygulayanlarda ilkbahar döneminde, kışa girmeden kullanmaları tavsiye edilir.

Isırgan tohumu yağı, ısırgan otunun yapraklarından değil de tohumundan, soğuk presleme yöntemi ile elde edilen bitkisel bir yağdır. Kişisel bakım amacıyla kullanılman bu yağ, genel olarak insan sağlığına büyük faydalar sağlayan bitkisel yağlardandır. Bağışık sisteminin güçlenmesini ve bu sistem ile alakalı ortaya çıka problemlerin giderilmesi konusunda etkili olan yağ, aynı zamanda cilt ve sağ problemlerine de iyi gelmektedir.

Günümüzde pek fazla bilinmeyen bitkisel yağlardan biridir. Üretimi oldukça meşakkatli olan bu yağ, aynı zamanda oldukça değerli olan yağlardandır. Çeşitli sağlık, cilt ve saç problemlerinde etkili bir çözüm olması nedeniyle alternatif tıpçılar için adeta gözde bir ürün haline gelmiştir.

Isırgan Tohumu Yağı 

Isırgan Tohumu Yağı

Isırgan Tohumu Yağı

Isırgan otu tohumu yağının içeriğinde bulunan AHA (Alfa Hidroksi Asit), cildin yaşayan tabakası olarak bilinen mezodermdeki epitel hücrelere nüfuz ederek, hücre oksidasyonunu engeller ve cildin yaşlanmasını geciktirir. Dahilen olduğu gibi haricen de kullanılabilir. Dahilen kullanıldığında sabah ve akşam 5-7 damla yeterli gelmektedir. Faydalarından yararlanabilmek için ise en az iki ay süreli kullanılması tavsiye edilir. Ancak yine de herhangi bir rahatsızlığı olanların doktorlarına danışmadan kullanmamaları önerilmektedir. Aynı zamanda aşırı duyarlı kişilerde alerjik reaksiyonlar gözlenebilir. Bu durumda kullanıma ara verilmelidir.

Genelde tüm yaşlılık sorunlarına ve direnç düşüklüğüne karşı yardımcı olur. İçerisinde E vitamini bulunup, hücre yenilemeye yardımcı olur. Saç sağlığı içinde tercih edilen yağlar arasındadır. Isırgan otu tohumu yağının kanserli, immün sistemi ve bağışıklık sistemi düşük kişilerin fazla almamaları önerilmektedir.

Doymuş yağ içeriği:

  • Palmik asit 7.77
  • Stearik asit 2.86

Doymamış Yağ Asitleri:

  • Oleik asit 15, 36 (omega 9)
  • Linoleik Asit 72.81 (omega 6)
  • Linolenik Asit 0.59 (omega 3)
  • Ekosenik asit 0.32

Isırgan Otu Tohumu Yağı Faydaları

Isırgan Otu Tohumu Yağının Faydaları

Isırgan Otu Tohumu Yağının Faydaları

Yağın faydaları yalnızca cilt ile sınırlı değildir. İsilik gibi problemler için birebir olan bu yağ, emziren annelerin daha kaliteli süt üretimi adına tüketilmesi tavsiye edilen bitkisel yağlardandır. Bunun ile beraber bağışıklık sistemini güçlendirici ve onarıcı bir etkiye sahip olurken, kadınlar için adet düzenleyici bir faydası da bulunmaktadır.

  • İçerisinde bil miktarda demir bulunduğu için demir eksikliği problemi yaşayan kişilerin kullanmaları önerilmektedir.
  • Emziren annelerin kaliteli süt vermeleri için düzenli olarak tüketmeleri önerilmektedir. Ancak yine de emziren anneler ısırgan otu tohumu yağı kullanımında doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.
  • Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.
  • Böbreklerde meydana gelen kum ve taşların çözümlenmesi ve dışarı atılmasına yardımcı olur.
  • Halsizlik ve strese iyi gelip, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye, bağışıklık sistemini onarmaya, vücudumuzda bakteri ve virüs üremesini engellemeye yardımcı olur.
  • Cilde iyi gelir. Göz çevresi kırışıkları için tercih edilir. Isırgan otu tohumu yağı palpe ederek sorunlu bölgelere sürülür. Ancak önemli rahatsızlıklarda doktora danışmak gerekir.
  • Cildi yeniler ve canlandırır.
  • Dokuları yenilemeye yardımcı olur. Bu sayede yaraların iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olur.

Isırgan Tohumu Yağının Cilde Faydaları

Cilde Faydaları

Cilde Faydaları

Tamamen organik ve doğal bir ürün olması sebebiyle sıklıkla kişisel bakım alanında tercih edilmektedir. İçeriğindeki pek çok faydalı bileşenler cilt sağlığını olumlu yönde etkilemekte ve cildi yenilemektedir.

Cilde faydaları oldukça fazladır. Göz çevresi ile kaz ayakların da meydana gelen kırışıklıkların giderilmesinde oldukça etkili olan bu yağ, cilde sürüldüğü andan itibaren etkilerini oldukça kısa sürede gösterebilmektedir. Güneş lekeleri ve sivilce izlerinin giderilmesine de yardımcı olurken, doku yenileyici özelliği ile ciltte meydana gelen yara ya da rahatsızlıkların hızlı bir şekilde iyileşmesine katkı sağlayabilmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.