Aktar Bloğu

İncir Çekirdeği Yağı Ne İçin Kullanılır?

İncir çekirdeği yağı, halk arasında cennet meyvesi olarak bilinen incirin çekirdeğinin soğuk pres işleminden geçirilmesi ile elde edilmektedir. Çoğunlukla pek bilinmeyen ve duyulmayan bitkisel yağlar arasında yer alan incir çekirdeği yağı, insan sağlığı için oldukça faydalıdır.

İncir, daha çok sıcak iklimlerde yetişmektedir. Neredeyse tüm vitamin türlerini içeriğinde barındıran incir, oldukça çekirdekli bir meyvedir. İncirin çekirdeğinden elde edildiği için bu yağın da içeriği dolayısıyla aynıdır. En az meyvenin kendisi kadar incir çekirdeği yağı da insan sağlığı için etkili ve faydalı olabilmektedir.

İncir Çekirdeği Yağı Ne İçin Kullanılır?

İncir çekirdeği yağı, kişisel bakım için tavsiye edilen bitkisel yağlardan biridir. Çeşitli amaçlarla kullanılması mümkün olan bu yağ, erken yaşlanmanın önüne geçebilmek ve cildi çevresel faktörlere karşı koruyabilmek için kullanılabilmektedir. Özellikle cilt üzerinde uygulanmasından dolayı cilt bakım yağları arasında yer almayı başaran bu yağ, cildi nemlendirici bir özelliğe sahiptir.

Bunların yanı sıra göz altındaki morluklara iyi gelmesi amacıyla da kullanılan cilt bakım yağlarından incir çekirdeği yağı, göz altlarında meydana gelen morlukların, şişliklerin ve koyu halkaların giderilmesine yardımcı olmaktadır. Yüzdeki kırışıklıklar için de oldukça faydalı olan bu yağ, sivilce, siyah nokta gibi cilt problemlerinin önüne geçerek, cildin daha sağlıklı ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır.

İncir çekirdeği yağı, ciltte meydana gelen gece yanığı, uçuk, isilik gibi problemlerin iyileşmesine de yardımcı olan bir kişisel bakım ürünüdür. Cilt sarkmaları için de oldukça faydalı olan bu yağ, göğüs ve cilt sarkmalarında kullanılmaktadır. Üstelik hem kadınlarda, hem de erkeklerde cinsel problemlere iyi gelirken, sahip olduğu antioksidan ve engin mineral içeriği sayesinde erken yaşlanmanın önüne geçebilmektedir. Üstelik kanser hastalarında hücrelerin yenilenmesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, vücuttaki insülin oranını düşürmesi ve bunun gibi pek çok etki, incir çekirdeği yağının faydaları arasında yer almaktadır.

İncir Çekirdeği Yağını Bebekler Kullanabilir mi?

 İncir çekirdeği yağı, içeriğinde herhangi bir kimyasal maddeye yer verilmediği takdirde oldukça faydalı olan bir yağdır. insan sağlığı açısından çeşitli problemlerin giderilmesi konusunda her ne kadar bu denli başarılı olsa da, bebeklerde kullanılması pek de doğru olmayabilir. Bebeklerin gerek bünyesinin, gerekse cildinin oldukça hassas olması, bazı durumlarda çeşitli reaksiyon göstermesine neden olabilmektedir. Dolayısıyla bir bebekte kullanılmadan önce mutlaka bir doktora başvurulması gerekmektedir.

İncir Çekirdeği Yağı Nerede Satılır?

İncir Çekirdeği Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen İncir Çekirdeği Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.