Aktar Bloğu

İnci Tozu Sabununun Faydaları Nelerdir?

İnci Tozu Sabununun Zararları Var mı?

İnci tozu sabunu, içeriğindeki inci tozu sayesinde insan bedenindeki en kuvvetli enzim biriminin faaliyetlerini artırmakta olan ve peroksidasyon, bedenin en yakıcı yaşlanma belirtilerini azaltmakta olan oldukça güçlü bir antioksidandır.

Üç bini yılı aşkın zamandır Uzakdoğu tıbbında kullanılmakta olan inci tozu, kullanımının kolaylaşması ve bakım amacıyla kullanılabilmesi için sabun haline getirilmiştir. İnci proteinleri yeni kemik büyümesi için uyarıcı özelliği ile faaliyet gösterirken, kemik yoğunluğunu da artırmaktadır. İnci tozlu sabunda bulunan bu proteinler DNA’nın, insan bedenindeki kalsiyum düzenlemesini sağlayan kendi DNA bölümü ile benzeşmektedir. İnci tozlu sabunun insan vücudundaki etkileri oldukça fazla olurken, bunlardan biri metabolizmayı hızlandırabilmesidir. Bunun ile beraber kişisel bakım ürünleri arasında da yer alan bu sabun, cilt akneleri ve sivilcelere iyi gelebilmekte, yenilenmesine ve gençleşmesine katkı sağlamaktadır.

Günümüzde pek çok insan, kimyasal içerikli kişisel bakım ürünlerinin yerine daha çok doğal ve katkısız ürünleri kullanmaya başlamıştır. İnci tozu sabunu da insanların en çok tercih ettiği ürünlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

İnsan sağlığına, cildine ve saçına büyük ölçüde faydalı olan sabun, içeriğindeki inci tozları sayesinde cilt aknelerinden kemik gelişimlerine varana kadar her alanda etkisini gösterebilmektedir. Bu mucizevi ürünün faydalarını görebilmek düzenli ve doğru bir şekilde kullanılması gerekmektedir.

Neden İnci Tozu Sabunu Kullanmalısınız?

Sabunun kullanılması için pek çok neden olarak gösterilebilmektedir. Örneğin; inci tozu sabununun içeriğindeki yararlı bileşenler sayesinde ciltteki hücrelerin yenilenmesi sağlanırken, aynı zamanda cilt metabolizmasının hızı da artırılabilmektedir. Kadınların en büyük problemlerinden biri olan yaşlanma etkileri ve kırışıklıklar için de oldukça ideal bir ürün olan inci tozu sabunu, kırışıklıklarından kurtulmak isteyen herkes tarafından kullanılmalıdır.

Tüm bunların yanı sıra inci tozu sabunu doğal cilt rengini korumaya, sivilce ve aknelerin küçülerek kaybolmasına, cildin elastik ve parlak bir yapıya sahip olmasına yardımcı olabilmektedir. Ölü hücrelerin atılmasını sağlayan bu sabun, ayrıca ciltte oluşan çillerin görünümünü de en aza indirgeyebilmektedir.

İnci Tozu Sabunu Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Günümüzün en popüler bitkisel sabunlarından inci tozu sabunu, kullanım amacına göre farklı şekillerde kullanılabilmektedir. Öncelikle cilt bakımı için kullanılacak olan bu sabun, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa kullanılmalıdır. Ilık su ile ıslatılan ve köpürtülen sabun, parmak uçları ile cilde masaj yaparcasına uygulanmalıdır. Dairesel hareketlerle birkaç dakika boyunca masaj yaptıktan sonra bol su ile durulanmalıdır.

Daha çok yağlı ciltler üzerinde fayda sağlayan doğal sabunlardan inci tozu sabunu, düzenli ve tavsiye edildiği üzere kullanılmalıdır. İlk kullanımlarda ciltteki sivilcelerin artmasına söz konusu olabilirken, bu durum sabun kullanıcılarını korkutmamalıdır. Çünkü inci tozu sabunu ilk etapta cildi temizleyebilmek için ciltteki zararlı maddeleri bu şekilde atmaktadır. İki hafta boyunca düzenli bir şekilde kullanılan inci tozu sabunu, gözle görülür bir şekilde hem sivilcelerin hem de kırışıklıkların azaldığını ortaya koyacaktır.

Öte yandan banyoda da kullanılabilen sabun, saç bakımı için şampuan yerine kullanılmalıdır. Saçın ıslatılmasının ardından saça sürülmesi ve köpükleri ile saç derisine masaj yapılması gerekirken, bu işlemlerin ardından da bol su ile durulanmalıdır. Ayrıca saç derisinde sabun kalıntısı kalmadığından da emin olunmalıdır.

İnci Tozu Sabunu Özellikleri

Yüzde 100 bitkisel, organik ve doğal sabun olması ile bilinmektedir. Dolayısıyla pek çok sağlık sorununa iyi gelmesi, bu sabunun en önemli özellikleri arasında yer almaktadır. Ayrıca kullanıldığı esnada hoş bir koku yayması ve kokusunun uzun süreli kalması da bu sabunun özelliklerindendir.

İnci Tozu Sabunun Faydaları

Her alanda farklı bir etki gösteren inci tozu sabunu, ciltte ayrı, saçta ayrı, tüm vücutta ayrı etkiler gösterebilmektedir. Genel olarak inci tozu sabunu faydalarına bakılacak olursa; ciltte meydana gelen kırışıklık gibi etkileri gidermesi, cildin pürüzsüz bir hal alması, esneklik kazanması, ölü hücrelerden arındırması, saçların parlak ve canlı bir görünüm kazanması, saç diplerinde zararlı bakteri ve mikropların giderilmesi ve bedeni sakinleştirmesi gibi olumlu etkiler, bu sabunun faydaları arasında yer almaktadır.

İnci Tozu Sabunun Faydaları

İnci Tozu Sabunun Faydaları

En doğal sabunlardan biri olan inci tozu sabunu pek çok fayda sağlamaktadır. Hücrelerin yenilenmesini sağlayan bu sabun, cildin metabolizmasını hızlandırabilmekte ve cildi sıkılaştırarak kırışıklıkların önüne geçebilmektedir. Cildin parlaklık kazanmasında yardımcı olmakta, elastik kazanmasını sağlamakta ve aknelerin küçülmesini sağlamaktadır. Bunun ile beraber, doğal cilt rengini korumak, ölü hücrelerin atılmasına yardımcı olmak, çilleri gözle görülür şekilde azaltmak ve sivilcelerin yok olmasını sağlamak da inci tozu sabunu faydalarındandır.

Hem cilde, hem saçlara, hem de genel olarak vücuda pek çok faydası dokunan bir temizlik ürünüdür. Saç diplerini derinlemesine temizleyen sabun, kepek oluşumunun önüne geçebilmekte ve var olan kepek problemini de ortadan kaldırabilmektedir.

Hemen hemen her saç tipinin kullanımına uygun olan inci tozu sabunu, saçın daha parlak ve daha canlı bir görünüm elde etmesine yardımcı olmaktadır. Bunun ile beraber saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını desteklemesi, saç derisinde meydana gelen mantar gibi deri hastalıklarının giderilmesi ve hoş kokusu ile saçların güzel kokmasını sağlaması, yine inci tozu sabunun faydaları arasında yer almaktadır.

Günümüzde her ne kadar pek fazla bilinmese de oldukça olumlu etkileri bulunan bu bitkisel sabun, cildin güneş ışınlarından korunmasını ve kızarıkların azalmasını da sağlamaktadır.

İnci Tozu Sabunun Cilde Faydaları

İçeriğindeki faydalı bileşenler sayesinde cilt üzerinde mucizevi etkiler yaratan inci tozu sabunu, bugün en yaygın olarak kullanılan bitkisel ve doğal ürünlerden biridir. Üstelik hoş kokusu sayesinde kadınların en sevdiği kişisel bakım ürünü haline gelen bu sabun, oldukça etkili olması ile de tercih edilmektedir.

Cilde faydaları, neredeyse saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Fakat bunlardan yalnızca bazılarına örnek göstermek gerekirse; bu sabunun cilt üzerindeki en dikkat çekici faydası, yaşlanma belirtilerini geciktirmesidir. Ciltte meydana gelen kırışıklıkları ve yaşlılık belirtilerini en aza indirgeme konusunda oldukça etkili olan bu doğal sabun, aynı zamanda yeni belirtilerin oluşmasının da önüne geçebilmektedir.

Cilt ve saç açısından oldukça faydalı olan bu sabun, düzenli kullanıldığında mucizeler yaratmaktadır. Cilt üzerindeki inci tozu sabunu faydaları; hücre yenilemesini sağlaması, kırışıklıkların önüne geçmesi, cildin elastikiyetini artırması, çilleri azaltıp sivilceleri yok etmesi olarak örneklendirilebilmektedir.

Bitkisel sabun olması ile dikkat çeken ve faydalarını bu özelliğine borçlu olan inci tozu sabunu, ciltte çeşitli sorunlara iyi gelmektedir. Faydalarından en önemlisi ise, yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırması ve yenilerinin oluşmasını engellemesidir. Bunun ile beraber cildin elastikiyetini sağlaması, hücreleri yenilemesi, metabolizmayı hızlandırması, aknelerin küçülmesine yardımcı olması, siyah nokta ve sivilcelerin giderilmesi, çilleri en aza indirgemesi, cildi güneş ışınlarından koruması, kızarıkların hafifletilmesi ve cildin doğal rengini korumaya yardımcı olması, yine sabunun faydalarındandır.

Günümüzün en popüler bitkisel ürünlerinden olan sabun, cilt üzerinde adeta mucizevi etkiler gösterebilmektedir. Cildin doğal rengini korumasına yardımcı olan bu sabun, aynı zamanda güneş ışınları ya da çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan çillerin görünümünü en aza indirgemeye de yardımcı olabilmektedir. Bunun ile beraber cildin elastikiyetini kazanmasına yardımcı olması, daha parlak bir cilt görünümünün elde edilmesini sağlaması, sivilce, akne gibi cilt problemlerini en aza indirgemesi ve cildi ölü hücrelerden arındırması, inci tozu sabununun cilde faydaları arasında yer almaktadır.

Özellikle yağı cilt tipi üzerinde etkili olan inci tozu sabununun en belirgin özelliği, yüzdeki siyah nokta ve aknelerin giderilmesine yardımcı olmaktır. Bunun ile beraber sivilcelerin kurumasını sağlamakta ve yeni sivilce oluşumunun önüne geçmektedir. Hücrelerin yenilenmesine ve cilt metabolizmasının hızlanmasına fayda sağlarken, yaşlanma etkileriyle savaşarak kırışıkların giderilmesine ve önlenmesine yardımcı olmaktadır.

Cildin elastik bir yapı kazanmasını sağlamaktır. Bunun ile beraber doğal cilt rengini koruyan inci tozu sabunu, ölü hücrelerin atılmasına yardımcı olurken, çilleri en aza indirgemekte ve cildin parlak bir görünüm kazanmasını sağlamaktadır.

Sabun yüzde ilk kullanılmaya başladığında sivilcelerin artmasına neden olabilmektedir. Fakat bu durum korkulacak bir durum olmamakla beraber, sivilcelerin kuruması ve mikropların vücuttan atılma şekli olarak değerlendirilebilmektedir. İnci tozu sabunu iki hafta boyunca düzenli bir şekilde kullanımına devam edildiği takdirde sivilcelerin tamamen yok olmasını sağlayacaktır.

Diğer pek çok bitkisel üründe olduğu üzere inci tozu sabununun faydalarını tam anlamıyla görebilmek adına düzenli bir şekilde kullanılması oldukça önemlidir. Ayrıca kişilerin bu sabunu kullanmaya başlamadan önce herhangi bir alerjik reaksiyona neden olup olmayacağını anlamak için cildin küçük bir noktasında test yapması önerilmektedir.

Bu sabunun cilt üzerindeki etkilerini kısa sürede görebilmek için her gün sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa düzenli olarak kullanılması önemlidir.

İnci Tozu Sabunun Saça Faydaları

Günümüzde en doğal sabunlardan biri olma özelliğine sahip olan sabun, saç bakımında da oldukça etkili bir sabundur. Her banyoda düzenli olarak kullanıldığı takdirde saç diplerinde meydana gelen kepeklenme sorununu çözen bu sabun, aynı zamanda saç diplerindeki zararlı bakteri ve mikropları da giderebilmektedir.

Yağlı, kuru ya da normal saç tipleri için uygun olan inci tozu sabunu, saç derisini beslemeye yardımcı olurken, saç derisindeki çeşitli rahatsızlıklara da iyi gelmektedir. Ayrıca saça parlaklık kazandırması, doğal bir görünüme kavuşturması ve sağlıklı bir yapıya kavuşmasını sağlaması yine inci tozu sabununun saça faydaları arasında yer almaktadır.

Saçlar üzerindeki etkileri bu kadarla sınırlı kalmazken, daha parlak, canlı, hacimli ve gür saçlar için kullanılması gereken en ideal temizlik ürünlerinden biri de bu sabundur. Dolayısıyla saç bakımında inci tozu sabununun düzenli olarak kullanılması önemlidir.

Saç üzerindeki inci tozu sabunu faydalarını maddelendirmek gerekirse;

  • Saçların doğal ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlaması,
  • Saç derisinde meydana gelen deri problemlerini gidermesi
  • Daha sağlıklı saçların uzamasına yardımcı olması, bu sabunun faydaları arasında yer almaktadır.

İnci Tozu Sabunun Zararları Var Mı?

Zararları Var Mı?

Zararları Var Mı?

Bilinçli insanlar tarafından oldukça sık kullanılan bu sabunun bilinen ya da bilinmeyen pek çok faydası mevcutken, inci tozu sabunu zararları hakkında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Asırlardır cilt sağlığına olumlu etkilerde bulunan inci tozu sabunu, cilt sağlığı adına hayati önem taşıyan yapı taşları, proteinler, mineraller ve yirmiden fazla amino asidi bünyesinde barındırmaktadır. Bu nedenle pek çok açıdan cilde fayda sağladığı ve iyi geldiği bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.

İnci tozlu sabunun tıpkı diğer pek çok bakım ürünü gibi düzenli bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Günde iki defa ılık su ile bolca köpüklenerek uygulanması gereken inci tozlu sabun, iki hafta sonrasında ciltteki farkı, sivilcelerin ve kırışıklıkların büyük ölçüde azaldığını gözler önüne serebilmektedir.

Tamamen doğal yollardan elde edilmesi sebebiyle insan sağlığına ve cildine oldukça faydalı olan bitkisel sabunlardan inci tozu sabunu, günümüzde en sık tercih edilen ve son günlerde bir hayli popüler olan alternatif kişisel bakım ürünlerinden biridir. Daha çok faydaları ile bilinen bu sabun, hemen hemen herkesin kullanımı için uygundur. Fakat yine de bitkisel olması nedeniyle kullanıcıda alerjiye neden olup olmayacağını anlayabilmek için, önceden vücudun küçük bir noktasında test edilmesi faydalı olacaktır.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.