Aktar Bloğu

İltihaplı Ciltler İçin Acı Biber Yağı Kullanabilirsiniz!

Hemen hemen her evin mutfağında yer alan ve pek çok yemekte kullanılan acı biberlerin soğuk preslemeden geçirilmesi ile acı biber yağı elde edilmektedir. Günümüzde pek çok kadın tarafından kullanılan bitkisel yağlardan acı biber yağı, insan bedeninde önemli bir etkiye sahip olan kapsaisin açısından oldukça zengin olan bir yağdır. Ayrıca bol miktarda A ve C vitamini de içeren bu yağ, önemli oksidan ve faydalı yağ asitleri de içermektedir.

Acı biber yağı hem genel sağlık, hem de kişisel bakım alanında oldukça faydalı olan bir yağdır. Özellikle de cilt bakımında önemli etkiler gösteren bu yağ, günümüzde hemen hemen her aktarda bulunabilmektedir.

İltihaplı Ciltler için Acı Biber Yağı

İnsan sağlığını büyük ölçüde fayda sağlayan bitkisel yağlardan acı biber yağı, cildin pek çok problemini giderme konusunda etkilidir. İltihaplı ciltler için acı biber yağı mucizevi bir ürün olarak tavsiye edilirken, ciltte meydana gelen iltihaplı sivilcelerin kurutulması konusunda oldukça etkilidir. Cilt bakım yağları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan bu yağ, aynı zamanda cilt aknelerini de giderebilmektedir.

Acı Biber Yağının Diğer Faydaları Nelerdir?

İltihaplı ciltler için acı biber yağı, aynı zamanda pek çok sağlık sorununa iyi gelmektedir. Örneğin; seyreden saçlar için ideal bir formül olan bu yağ, dökülen saçların yerine yenilerinin uzamasını sağlamakta, daha dolgun dudakların elde edilmesine yardımcı olmakta ve hatta selülit görünümünü en aza indirgemektedir. Tüm bunların yanı sıra metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştırması, sinüs tıkanıklığını gidermesi, ağrıları hafifletmesi ve kanserin önüne geçmesi, acı biber yağının faydaları arasında yer almaktadır.

Acı Biber Yağı Nasıl Kullanılır?

Acı biber yağı oldukça yakıcı bir yağ olduğunda ciltte kullanımı esnasında dikkatli olunması gereklidir. Hassas ve alerjik bir cilde sahip olanların bu yağı cildine uygulamaması tavsiye edilmektedir.

Öte yandan diğer sağlık sorunları için de kullanılan bu yağın kesinlikle tüketilmemesi gerekir. Genellikle sorunlu bölge üzerine uygulanarak kullanılmaktadır. Örneğin; göbek ve basen bölgesindeki yağların yakılması için kullanılacak olan bu yağın sorunlu bölgeye masaj yaparcasına uygulanması gerekir.

Acı Biber Yağı Nerede Satılır?

Acı Biber Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Acı Biber Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.