Aktar Bloğu

Ihlamur Bozulur mu? Nasıl Saklamalısınız?

Ihlamur bozulur mu nasil saklamalisiniz

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ihlamur çayı, günümüzde en çok tüketilen bitki çaylarından biridir. Özellikle de kış mevsiminde çeşitli gribal enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı tüketilen ıhlamur çayının insan sağlığı üzerinde pek çok faydası bulunmaktadır.

Düzenli olarak tüketildiği takdirde mevsim geçişlerinde yaşanan hastalıklara karşı koruyucu bir etki gösteren ıhlamur çayı, öksürüğe neden olan mikropların vücuttan uzaklaştırılması, vücut direncinin artırılması, stresin azaltılması, karaciğer ve safra problemlerimin önüne geçilmesi konusunda da oldukça etkilidir.

Tüm bunların yanı sıra ıhlamurun faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olurken, anksiyete, depresyon, kaygı gibi psikolojik sorunlara iyi gelmesi, kas spazmı ve kalp çarpıntısının önüne geçmesi, migren ağrısını hafifletmesi, bağırsak faaliyetlerinin düzenli olarak çalışmasını sağlaması, terlemeyi sağlayarak enfeksiyonlara karşı savaşması, vücut yorgunluğunu gidermesi ve öksürüğü yumuşatıcı bir etki göstermesi, yine bu bitki çayının faydaları arasında yer almaktadır.

Ihlamur Bozulur mu?

Ihlamur çayı, günümüzde hemen hemen her aktarda, organik pazarlarda ve hatta bazı marketlerde dahi bulabilmesi mümkün olan bitki çaylarından biridir. Oldukça kolay bir şekilde hazırlan ve lezzetle tüketilen bu çay, taze olarak hazırlanarak tüketilmelidir. Ihlamur çayının bozulması gibi bir durum pek de söz konusu olmazken, yine de doğru bir şekilde muhafaza edilmesi önemlidir.

Nasıl Saklanmalıdır?

Ihlamur çayı, diğer pek çok bitki çayı gibi serin ve kuru yerlerde saklanmalıdır. Mümkün olduğunda cam bir kavanoz içerisinde saklanması tavsiye edilen bu çay, bu sayede daha uzun ömürlü olabilmektedir.

Öte yandan ıhlamurun güneş görmeyen bir yerde bulunması da oldukça önemlidir.

Ihlamur Nasıl Demlenir?

Ihlamur çayının hazırlanması bir hayli basittir. Kurutulmuş ıhlamur bitkisi olarak satın alınan bu çay, sıradan bir çay gibi kesinlikle yanan ateşte demlenmemelidir. Aksine bir fincan kaynamış suyun içerisinde 2-3 yaprak kadar koyulmalı ve yaklaşık olarak 10 – 15 dakika kadar demlenmeye bırakılmalıdır. Ilıyan ve demlenen ıhlamur çayı bu şekilde tüketime hazır olacaktır.

Ihlamurun faydalarını görebilmek için bu şekilde hazırlanması tavsiye edilmektedir. Bazen marketlerden hazır poşet çay olarak da satın alınabilen bu çayın, bu formdaki demleme şekli de aynıdır. İsteğe göre bu çayın içerisine ayva, tarçın, limon, elma ve karanfil gibi bitkiler de ilave edilebilmektedir.

Ihlamur Nerede Satılır?

Ihlamur Çayı, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Ihlamur Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2164, 1663, 1416, 1333″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.