Aktar Bloğu

Hint Yağı Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Hint yağı, diğer adıyla kastor yağı, en saf formuyla keneotu tohumlarından elde edilir. Renksiz, kokusuz ve tatsızdır. Keneotu yetiştiricileri, yağ için öğütme işlemine geçmeden önce tohumun kabuğunu soyarlar.

Hint yağının tarihi oldukça eskidir. Eski Mısır’a kadar dayanan tarihi ile hint yağı, M.Ö 4000’li yıllarda Mısırlılar tarafından koyunlar için kullanılmıştır. Herodotus gibi Yunan gezginler, Mısırlıların bu yağları merhem yapımında kullandığını belirtmiştir. Cleopatra’nın, bu yağı gözlerinin beyaz kısımlarını parlatmak için kullandığı bilinmektedir. Yıllar geçtikçe hint yağı, yumuşatıcı, bağırsak temizleyici ve pürgatif bir ilaç olma gibi özellikleri taşıdığından fenomen haline geldi.

Hint Yağının Kullanımı

Hint yağının birçok kullanım alanı vardır. Hint yağı genellikle;

  • Yumuşatmak / Gevşetmek
  • Derideki mantar enfeksiyonları minimum seviyeye indirmek
  • Gözleri rahatlatmak
  • Eklem yerlerini rahatlatmak
  • Cildin görünümünü iyileştirici ve cildi gençleştirmek
  • Daha pamuksu ve parlak saçlar
  • Ve farklı ürünlerin üretimi için kullanılmaktadır.

Hint Yağı ile Saç Bakımı 

Saç kırıkları ve kuruluk, hint yağının eşsiz gücü sayesinde kolayca ortadan kalkabilmektedir. Ayrıca bu yağ, saç düzleştiricisine alternatif olarak kullanılabilir. Hint yağı saça uygulandığı zaman, saçın her bir telini kaplamakta ve saçın nemli kalmasını sağlamaktadır. Bu yağ sizlerin daha pamuksu ve parlak saçlara sahip olmanızı ve saç tellerinizin daha dayanıklı hale gelmesini sağlamaktadır. Hint yağı ile baş bölgenize masaj yapmak, kan dolaşımını kolaylaştırarak saç gelişimini hızlandırmaktadır. Hin yağı ayrıca kafa derisinde meydana gelebilecek enfeksiyonları önlediği için saç dökülmesini de engellemektedir. Antiseptik bir yapıda olduğu için kepeği gidermeye yardımcı olur.

Hint Yağı ile Doğum İndüksiyonu

 

Hint yağı, eski zamanlardan beri doğuma yardımcı olmak amacıyla kullanılmış ve dünyanın birçok yerinde bu amaçla kullanılmaya devam edilmektedir. Birçok kadın tarafından doğum esnasında hint yağı kullanılması, onların daha az ağrılı ve daha çabuk bir doğum gerçekleştirmesine yardımcı olduğu doğrulanmıştır. Peki hint yağı nasıl doğumu daha hızlı ve ağrısız bir hale getirmeye yardımcı olur? Bu konu hakkında pek fazla araştırma yoktur. Fakat doğum esnasında hint yağını nasıl kullanacağınız konusunda doktorunuzla konuşabilirsiniz.

Hint Yağı ile Dezenfektan

Ağız yaranız mı var? Ya da açık bir yaranız mı var? Hint yağı ayrıca mesane ve vajina enfeksiyonlarını gidermeye yardımcı olur. Göz çevresine uygulandığında, gözü ve çevresini tozdan ve diğer parçacıklardan korur.

Üretim

Tıp sektöründe olduğu gibi hint yağı, diğer üretim sektörlerinde de kullanılmaktadır. Boyalar, sızdırmazlık malzemeleri, vernikler ve yağlama amaçlı kullanılan yağlar genellikle hint yağı içermektedir. Bu yağ ayrıca sabun, kozmetik ve gıda mayası üretiminde de kullanılmaktadır.

Hint Yağı Nerede Satılır?

Hint Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Hint Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.