Aktar Bloğu

Hint Yağı Ne İçin Kullanılır?

Hint yağı, hint yağı bitkisinin tohumlarının ezilmesi neticesinde elde edilen bir yağdır. Sarı renkte olan bu yağ, Ayçiçek yağına benzetilebilmektedir. Doymamış yağlar açısından oldukça zengin olan bu yağ, insan sağlığına bir hayli faydalıdır. Hint yağının en çok kullanıldığı ülke Hindistan ve Afrika olurken gerek cilt bakımı gerekse kişisel bakım amacıyla tercih edilebilmektedir.

Hint yağının pek çok özelliği bulunmaktadır. Bünyesinde antioksidan, antiseptik ve antienflamatuvar özelliklerini barındıran hint yağı, vücutta mevcut olan iltihapların giderilmesine yardımcı olmaktadır Ayrıca antioksidan zengini olması sebebiyle vücuttaki serbest radikallerin de önüne geçebilmektedir.

Hint Yağı Ne İçin Kullanılır?

Son yıllarda yapılan pek çok araştırma neticesinde çeşitli faydaları olduğu keşfedilen hint yağı, başta sağlık içi kullanılması gereken bitkisel yağlardan biridir. Türkiye’de genel olarak kullanım amacı güzellik ve cilt bakımı olan bu yağ, çeşitli rahatsızların giderilmesinde oldukça etkilidir. Örneğin; kabızlık için kullanımı mümkün olan hint yağı, en az 3 gün düzenli kullanıldığı takdirde sindirim sistemini düzene sokabilmektedir. Eklem ağrıları yaşayan ve bu durum günlük yaşamında olumsuz etkilere neden olanlar için de oldukça ideal bir ürün olan hint yağı, eklem ağrılarını kısa süre içerisinde en aza indirgeyebilmektedir.

Hint yağı, içeriğindeki bol antioksidan sayesinde karaciğer dostu olarak tanınırken, alternatif tıp uzmanları bu yağın karaciğer temizliğinde oldukça etkili olduğunu ifade etmektedir. Öte yandan gen sisteminde de bazı iyileştirmelere neden olurken, Parkinson hastalığına da iyi gelebilmektedir.

Hint yağı ile alakalı olarak yapılan araştırmalarda, ayrıca bu yağın küçük tümörlerin gelişimini engellediği ortaya çıkmıştır.  Saç diplerine masaj yaparak uygulandığında kan dolaşımını hızlandırarak saçın daha hızlı uzamasını, parlak, gür, sağlıklı bir görünüm kazanmasını ve kaş ile kirpiklerin uzamasını sağlayabilmektedir.

Hint Yağını Bebekler Kullanabilir mi?

Hint yağı, cilt bakım yağları arasında yer alırken, güzellikten bebek bakımına kadar pek çok alanda kullanılabilecek türden bir yağdır. Hint yağının sinek kovucu özelliği sayesinde bebekleri bu gibi haşerelerden koruyabilmek mümkündür. Bunun ile beraber sindirim sistemi üzerinde de etkileri olan hint yağının müshil etkisi de bulunmaktadır. Bebekler ve çocuklar için 1 çay kaşığı kadar kullanılması durumunda kabızlığın ortadan kalması sağlanabilmektedir.

Hint Yağı Nerede Satılır?

Hint yağı, marketlerde, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarla birlikte aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen hint yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.