Aktar Bloğu

Hint Yağı Alerjik Etkiler Yapar mı?

Hint Yağı Alerjik Etkiler Yapar mı?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hint Yağının Sindirim Yan Etkileri

Hint yağının en yaygın görülen yan etkileri arasında sindirim bozuklukları gelmektedir. Bu yan etki kendisini farklı şekillerde göstermektedir ve temel nedeni hint yağının sürekli olarak kullanılmasıdır. Hint yağını ne kadar uzun süre kullanırsanız sindirim bozukluklarına yönelik bu yan etkilerin daha şiddetli yaşamanız söz konusu olacaktır.

Hint Yağının Alerjik Yan Etkileri

Hint yağının bir diğer yan etkisi ise alerjik reaksiyonlardır. Hint yağının içerisinde yer alan bileşenlerin herhangi birisine karşı alerjiniz varsa bu durumda bu reaksiyonlardan biriyle karşılaşmanız olasıdır. Hint yağını doğrudan kullanmış olmasanız dahi bu alerjik reaksiyonlar kendini gösterebilmektedir. Cildinize veya saçınıza sürdüğünüz bitkisel yağ alerjik reaksiyonları yaşamanıza neden olabilir. Kaşıntılar ve deri döküntüleri gibi reaksiyonlar en sık görülen alerjik reaksiyonlardır. Baş dönmesi ve nefes zorluğu çekme gibi diğer sıkıntılar ise alerjik reaksiyonların bir başka türüdür.

Hint yağının çok az bir miktarını kolunuza döküp bir gün boyunca bekleyerek alerjik reaksiyona sahip olup olmadığınızı gözlemleyebilirsiniz. Cildinizde yaşanacak en ufak döküntü, kaşıntı ve kızarıklık bu bitkisel yağa karşı alerjinizin olduğu anlamına gelmektedir. Bu tür bir durumla karşılaşırsanız hint yağını kullanmamalısınız.

Hint Yağının Diğer Yan Etkileri

Hint yağını bir hafta boyunca sürekli olarak kullanmışsanız karşılaşabileceğiniz en önemli yan etki potasyum eksikliği ve sıvı kaybıdır. Sıvı kaybı bu bitkisel yağın en ciddi yan etkisidir. Aldığınız besinler artık belirli bileşenlerin vücudunuza girmemesine neden olur ve sonucunda sıvı kaybıyla karşılaşırsınız. Bu tür bir sıkıntı yaşamak istemiyorsanız doktorunuz tarafından belirtilen talimatlara uygun davranmalısınız.

Hint yağının herhangi bir yan etkisiyle karşılaşmanız durumunda anında doktorunuza başvurmalısınız. Yaşadığınız en ufak sorunu dahi dile getirmelisiniz. Bununla birlikte, bu bitkisel yağı kullanmaya başlamadan önce doktorunuza sahip olduğunuz tüm rahatsızlıkları söylemelisiniz. Hint yağı sizin kullanabileceğiniz türden bir bitkisel yağ olmadığı halde bu bitkisel yağı kullanmak ciddi problemler yaşamanıza neden olabilir. Özellikle hamile olan kadınların bu bitkisel yağdan kesinlikle uzak durması gerekir. Doktorun gözetimi altında olmadan bu bitkisel yağ, hamile kadınlar tarafından asla kullanılmamalıdır. Gerek yeni doğum yapmış kadınlar gerek ise hamile olan kadınlar bu bitkisel yağı herhangi bir şekilde kullanmamalı ve doktor tavsiyesinin dışına çıkmamalıdır.

Hint Yağı Nerede Satılır?

Hint Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Hint Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2749, 1548, 2812, 2716″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.