Aktar Bloğu

Hindistan Cevizinin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Hindistan cevizinin sagliga faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Hindistancevizinin doğal besinler arasında oldukça fazla faydası bulunmaktadır. Sağlık açısından her ne kadar faydalı olsa da maalesef ülkemizde çok yaygın olarak tüketilmemektedir.

Hindistan Cevizi Nerelerde Yetişir?

Hindistancevizi daha çok Hindistan ve çevre bölgelerde yetişmektedir. Birçok farklı çeşidi bulunur. Dış görünüşü ve tadı yetiştiği toprağın türüne göre değişmektedir. Dışı hamken yeşil görünür ve olgunlaşmaya başladığı zaman kahverengine döner. Kabuğu altında ikinci bir sert kabuk bulunur ve en iç kısmında da beyaz tabaka vardır. Ayrıca beyaz tabakanın içerisinde az miktarda su bulunur. Bu nedenle hindistancevizi tüketilirken içerisinde bulunan suyunun tüketilmesi ihmal edilmemelidir. Hindistancevizi her yaştan insan tarafından tüketilmesi tavsiye edilir. Ayrıca gebelik döneminde de tüketilebilen besin öğelerinden bir tanesidir.

Hindistan Cevizinde Hangi Vitaminler Bulunur?

Hindistan Cevizinin Sagliga Faydalari Nelerdir 4

 

Hindistancevizi karbonhidrat bakımından oldukça zengindir ve içerisinde fazla miktarda doymamış yağ asidi bulunur. Ayrıca tam bir lif deposu olarak da bilinir. İçerisinde bol miktarda protein bulunur. C, E ve K vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Ayrıca kalsiyum, manganez, fosfor başta olmak üzere birçok zengin mineral içerir. Bunların dışında sağlık açısından birçok faydalı bileşeni içerisinde bulundurmaktadır.

Hindistan Cevizinin Sağlığa Faydaları

  • %61 oranın lif içerir. Bu da diyabet gelişim riskini azaltır.
  • Hindistancevizi insülin salgılanmasını ve glikoz düzeyini ayarlayarak diyabeti dengelemeye yardımcı olur.
  • Yaşlanmayı yavaşlatır.
  • Hindistancevizi içerisinde bulunan bileşenler bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
  • Karın boşluklarında bulunan fazla yağların eritilmesine yardımcı olur.
  • Hindistancevizini tüketilmesi genel sağlık açısından oldukça faydalıdır.
  • Hindistancevizi yağ yakımını hızlandırır ve yakılan yağların enerjiye çevrilmesini sağlar. Bu sayede vücuda enerji verir.
  • Epilepsi hastalarına iyi gelmektedir.
  • Kanserle mücadele etmede oldukça faydalıdır.
  • Hindistan cevizinin içerisinde bulunan suyun içerdiği yağın süt kadar faydalı olduğu düşünülmektedir.
  • İdrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olur.
  • Kolesterol seviyesinin dengelenmesini sağlar.
  • Gebelik döneminde tüketilmesi son derece faydalıdır. Ancak yine de hamile kadınların Hindistan cevizi tüketiminde doktorlarına danışmaları gerekir.
  • Virüs ve mantar gibi bakterileri öldürmek için son derece etkilidir.
  • Ağız hijyeni sağlar.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.