Aktar Bloğu

Hindistan Cevizinin Faydaları Nelerdir?

hindistan cevizinin faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Hindistan cevizi asırlardır tarımı yapılan ve hint evlerinden eksik olmayan bir bitkidir. Faydalarından dolayı çokça kullanılan bu meyve genelde Hindistan ve çevresinde yetiştirilmektedir. Yüzlere çeşidi olan bu meyve maalesef ülkemizde çok tercih edilmemektedir. Cevizin dış çevresi ve tadı hem yetiştiği bölgeye hem de çeşidine göre değişmektedir.

Hindistan Cevizinin Faydaları Nelerdir?

  • Hindistan cevizinin faydalarından en belirgin olanı belki de lif deposu olmasıdır. İçerisinde %61 oranında diyet lifi bulunduran bu ceviz şekerin salgılanmasını azaltır ve diyabet riskinin azalmasında etkilidir.
  • İçerisinde anti kanserojen, kinetin ve trans-zeatin maddeleri sayesinde yaşlanmaya karşı etkisi olduğu söylenmektedir.
  • İçerisindeki maddelerden dolayı bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve bazı hastalıklara karşı direnç sağlar.
  • Ayrıca yağ düşmanıdır ve karın bölgesindeki fazla yağların erimesinde etkilidir.
  • Ketonejik maddeler içerdiğinden dolayı epilepsi hastaları için kullanılmaktadır.
  • Meyvenin kabuğunun altında bulunan suyu çok değerlidir ve anne sütü ile eşdeğer laurik asit içermektedir. Bu özelliğinden dolayı besleyici olan Hindistan cevizinin kan sağlığına da çokça faydası olmaktadır.
  • Hindistan cevizinin faydalarından biri de diüretik olmasıdır ve bu yüzden idrar yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir.
  • Kalp hastalıkları riskini azaltan bu ceviz aynı zamanda kolesterolü de dengede tutmaya yardımcı olmaktadır.

Hindistan Cevizinin Sağlığımız İçin Önemi Nedir?

Hindistan cevizinin vücudumuza birçok yararı vardır. Kötü koku karşıtı, anti bakteriyel, metabolizma hızlandırıcı, cilt temizleyici, antifungal, maske malzemesi, tıraş köpüğü, çatlak giderici, nemlendirici, tırnak güçlendirici, makyaj fırçası temizleyici, masaj yağı ve bir nevi ağrı kesici olarak da kullanılan Hindistan cevizinin vücudumuza, bağışıklık sistemimize, cildimize ve diğer organlarımıza faydası oldukça fazladır.

Hindistan Cevizi Nasıl Tüketilir?

Hindistan Cevizi Nasil Tuketilir

 

Hindistan cevizi ilk olarak kırılmalıdır. Kırılan cevizin içinden çıkan suyu ferahça içebilirsiniz. Kabuğun altındaki beyaz meyve ise ister doğrudan, ister yemeklerinize rendelenip ister de sıkıldığında çıkan beyaz süt ile birlikte istenildiği gibi kullanılabilmektedir. Buradaki kolaylık sağlayacak kısım ise kırmadan önce 180 derecede ısıtılırsa eğer kabuk ve meyve birbirinden kolay ayrılır. Hindistan cevizini, yağını, suyunu ve meyvesini aktar veya marketlerden bulabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Nerede Satılır?

Hindistan Cevizi, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Hindistan Cevizi satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer baharatları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.