Aktar Bloğu

Hassas Ciltlere Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Hassas Ciltlere Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dış etkilere karşı çok fazla duyarlı olan cilt tipi hassas ciltlerdir. Hassas ciltler sıcak ve soğuğa duyarlı, çabuk kızarıklıkların oluştuğu, tahrişe yatkın cilt tipidir. Hassas cilt tipine sahip insanlar giderek artmaya başladı. Bunun nedenleri, ani ısı ve iklim değişiklikleri, stres, cilde yanlış uygulamalar, kimyasallar, kuru kalorifer ortamı, sıcak su ile alınan duşlar, cildi tahriş eden kalın kazaklar, katkı maddesi içeren gıdalardır. Bunlara rağmen her cildin hassaslık düzeyi aynı değildir buna dikkat etmelisiniz.

Hassas Ciltler için Bakım Önerileri!

  • Dışarı çıktığınızda yüksek faktörlü güneş kremleri kullanmalısınız. Kış mevsiminde genelde güneş kremi kullanımı bırakılıyor fakat kış mevsiminde de güneş kremi kullanılmalıdır.
  • Aldığımız ürünleri cildimizin tamamına uygulamadan önce deneme imkanınız var ise elimizde ufak bir yere sürüp bir yan etkisi olup olmadığını öğrenmek için 24 saat bekletmeye özen göstermelisiniz.
  • Paraben ve yüksek pH seviyeleri içeren sabunlar, hassas cilt üzerinde tahriş ve kuruluğa sebep olabilir. Bunların kullanımından kaçınmalısınız.
  • Ağır yağlı ve şekerli gıdalar ile beslenmemelisiniz.
  • Çay ve kahve tüketiminde aşırıya kaçmamaya dikkat etmemelisiniz.
  • Sigara kullanmamaya özen göstermelisiniz.
  • Vücudumuzun temel ihtiyacı olan suyu günde en az 1.5-2 litre içmelisiniz.
  • Parfüm içermeyen ürünler kullanmaya özen göstermelisiniz.

Hassas Ciltler için Bitkisel Yağlar!

Eğer hassas bir cilde sahipseniz hassas cilt tiplerine uygun bitkisel yağları kullanmanız gerekir. Bu yağlardan biri bergamut esansu yağıdır. Bergamut esansı yağı, önemli cilt rahatsızlıklarının önlenmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra sivilcelerin önlenmesine, cildin yağ dengesinin korunmasına destek olur. Bergamut esansı yağı hem hassas hem de yağlı cilt tipleri için uygundur. Bir diğer yağ ise gliserin yağıdır. Gliserin yağı cildin nemlenmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra hem yumuşak hem de ipeksi bir görünüm kazanmasını sağlar. Terebentin yağı ise cilt enfeksiyonlarının önlenmesine destek olur. Buna ek olarak terebentin yağı kullanarak el soğukluğunuzu giderebilir, kılcal damarlardaki kan dolaşımınızı düzene sokabilirsiniz. Kısacası terebentin yağı kullanarak daha dirençli bir cilde sahip olabilirsiniz.

Bitkisel Yağlar Nerede Satılır?

Bitkisel Yağlar, marketlerde, kozmetik ve bakım ürünlerinin satıldığı dükkanlarda, hemen hemen tüm aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Bitkisel Yağları satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer cilt bakım ürünlerini inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1533, 1442, 2800, 9661″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.