Aktar Bloğu

Hassas Ciltler İçin Bakım Önerileri

hassas ciltler icin bakim onerileri

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hassas ciltler çok çabuk zarar görür. Hassas bir cildiniz varsa cildinizi koruma adına çok dikkatli olmalısınız. Hassas bir cildi olan kişinin güneşe çıkarken mutlaka güneş kremi sürmelidir. Ayrıca yüzünü güneşten korumak için gözlük ve bir şapka da kullanmalıdır. Alkol içerikli ürünler hassas ciltler için çok zararlı olup cildin çabucak tahriş olmasına yaralanmasına sebep olacağından alkol içerikli ürünlerden uzak durulması gerekir.

Hassas Ciltler için Bakım Önerileri

Hassas ciltler için satılan cilt bakım ürünlerinden kullanılmaya özen gösterilmelidir. Hassas ciltlerin genelinde yağ oranı düşük olup kuru cilt olarak bilinirler. Bu yüzden de hassas bir cildiniz varsa hassas cilt tipine uygun sabunları kullanmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda cildi tahriş edecektir. Hassas ciltler için yapılmış yağ oranı yüksek yumuşak sabunlardan kullanmanız daha sağlıklı bir karar olacaktır. Hassas ciltlerin cilt bakımında cildin daha temiz olması için temizleme sütü kullanılmalıdır. Temizleme sütü cildi rahatlatır ve yumuşatır. Nemli bir dokunuş bırakır.

Hassas Ciltler için Doğal Sabunlar

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”3/4″][vc_column_text text_larger=”no”]

Kükürt Sabunu, tüm cilt tipleri için uygun bir doğal sabundur. Hassas cilt tipi olanların da kükürt sabunu kullanmasında sakınca olmadığı belirtilmiştir. Ancak önemli rahatsızlığı olanlar kükürt sabunu kullanımı öncesinde doktorlarına danışmalıdır. Kükürt sabunu cildin nefes almasını cildin yağ dengesini korumasına yardımcı olur.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ include=”1612″ columns=”1″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”3/4″][vc_column_text text_larger=”no”]Aynısefa Sabunu, hem cilt için hem de saç için oldukça faydalı bir doğal sabundur. İçeriğinde kimyasal yoktur. Bu nedenle de hem hassas cilt tipleri hem de kuru cilt tipleri için uygundur. Saç ve deri problemlerinin önlenmesi için tercih edilen aynısefa sabunu, aynı zamanda çatlakların önlenmesine de yardımcı olur.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ include=”1619″ columns=”1″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”3/4″][vc_column_text text_larger=”no”]Argan Yağlı sabun da hassas ciltler için uygun doğal sabunlar arasında yer alır. İçeriğinde E vitamini bulunur. Bu sayede vücudun alması gereken vitamin doğal yollar alınmış olur. Argan yağlı sabun kuru ciltler için de uygun bir sabun türüdür. Vücudun yağ dengesinin korunmasına yardımcı olur.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ include=”1623″ columns=”1″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Hassas Ciltler için Bitkisel Yağlar

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”3/4″][vc_column_text text_larger=”no”]Bergamut esansı yağı, doğal bir bitkisel yağdır. Önemli cilt rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olup, sivilceler ile savaşır. Aynı zamanda cildin yağ dengesinin korunmasına destek olup, hem kuru hem de yağlı ciltler için uygundur.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ include=”1442″ columns=”1″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”3/4″][vc_column_text text_larger=”no”]Gliserin yağı da hassas ciltler için uygun olan bitkisel yağlar arasındadır. Gliserin yağı cildi nemlendirir, yumuşak ve ipeksi görünüme kavuşmasını sağlar. Saç için faydalı olan gliserin yağı, saçların parlaklık kazanmasını sağlar.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ include=”1533″ columns=”1″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”3/4″][vc_column_text text_larger=”no”]Terebentin yağı hem hassas ciltler için hem de kuru ciltler için uygun bir bitkisel yağ türüdür. Cilt enfeksiyonlarının önlenmesine yardımcı olup, el soğukluğunun giderilmesine, kılcal damarlardaki kan dolaşımını düzene sokmaya, vücudun öncekinden daha dirençli olmasına yardımcı olur.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ include=”2799″ columns=”1″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Parfüm içerikli ürünleri cildinize doğrudan temas ettirmeyiniz. Parfümün içeriğindeki maddeler cilde zarar verecektir. Cildinizin sağlığı için dışlarda satılan kimyasal içerikli cilt bakım ürünlerinden uzak durmanız gerekir. Duş aldıktan sonra hassas ciltler genelde kaşınır. Bu kaşıntılara karşı doğal gül suyu çok faydalı olup cildi besler. Hassas ciltler de alerjik reaksiyonların sürekli baş göstermesi cildin yıpranmasına sebep olur. Bu yüzden bir dermatoloğa görünmek gerekir. Kısacası hassas bir cildiniz varsa normal ciltlere oranla daha dikkatli olmanız gerekir. Cildinizin yıpranmaması için güneşe ve sıcağa karşı da cildinizi korumanız şarttır.

Bitkisel Yağlar, Doğal Sabunlar ve Hassas Ciltler için Bakım Ürünleri

Bitkisel Yağlar, Doğal Sabunlar ve Hassas Ciltler için Bakım Ürünleri, marketlerde, kozmetik ve bakım ürünlerinin satıldığı dükkanlarda, hemen hemen tüm aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen cilt bakım ürünlerini satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer cilt bakım ürünlerini inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1438, 1514, 2129, 9124″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.