Aktar Bloğu

Haşhaşın Faydaları Nelerdir?

Hashasin faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Haşhaş faydaları sayesinde oldukça sağlıklı olup, haşhaş ve haşhaş yağı ile basit sağlık problemlerinizi çözebilir ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Haşhaş yağı ise haşhaş bitkisinin tohumundan elde edilip, hem saçlarımız hem de cildimizin bakımına yardımcı olmaktadır.

Haşhaş ve haşhaş yağının tercih edilme sebeplerinden en önemlisi bitkisel ürün kategorisinde bulunup, bitkisel yağ olup yan etkilerinin olmamasıdır. Ayrıca haşhaş yağını satın alırken dikkat etmeniz gereken en büyük noktalardan birisi de soğuk pres yöntemiyle elde edilmiş ve kaliteli markalardan, aktarlardan ya da baharat vb. satan güvendiğiniz yerlerden almış olmanızdır. Ve buralardan başka bir tür olan mavi haşhaşı da alabilirsiniz.

Haşhaş Nerelerde Yetişir?

Haşhaşın kökeni Doğu Akdeniz ve Küçük Asya’dır. Oralarda yetişen haşhaş papaveraceae familyasına ait bir bitkidir. Latincede Papaver Somniferum adı ile anılmaktadır.

Haşhaş Faydaları Nelerdir?

  • Haşhaş faydaları arasında tansiyonu dengelemek de bulunduğundan hipertansiyon hastaları için oldukça önemlidir. Ancak önemli tansiyon rahatsızlığı olan kişilerin doktorlarına danışmadan tüketmemeleri önerilmektedir.
  • Ayrıca haşhaşın sakinleştirici etkisi bulunup, uyku problemi çeken kişiler için de gayet etkili bitkisel üründür. Bu yağı kullandıktan sonra da sabah dinç ve zinde uyanırsınız.
  • Haşhaş yağı, sindirim sistemini düzene sokar. Bu neden kabızlık ve hazımsızlık problemini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
  • Haşhaş yağı cilde masaj yöntemiyle uygulandığında ise canlandırıcı, tazeleyici, onarıcı ve besleyici etkisini göstermektedir. Bununla birlikte çıban ve yaraların da ortadan kalkmasına yardımcı olur.
  • İçeriğinde bol miktarda çinko bulunur. Bu sayede vücudumuzdaki ağrılar minimum seviyede olur.
  • Aynı zamanda kalsiyum değerinin de yüksek olması sayesinde kemik güçlendirmeye ve kemik erimesini önlemeye de yardımcı olur.
  • Yine içeriğinde demir mineralinin fazla olmasından dolayı kan üretimini arttırır ve bu sayede iç organlara daha fazla oksijen gitmesini sağlar.
  • Tip 2 diyabet hastalarının ihtiyacı olan bakır ve çinkonun içerisinde fazlaca olmasından dolayı şeker hastalarının en çok tercih ettiği baharat grupları arasında yer alır. Ancak şeker hastalarının haşhaş tüketiminden önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.
  • Ayrıca çeşitli hastalıkların en büyük sebebi olan bağışıklık sisteminin zayıflığını da haşhaş yağı sayesinde güçlendirebilirsiniz.
  • Yine içerisindeki antioksidan değerinin yüksek olmasından dolayı göz sağlığını korumaktadır.
  • Haşhaş yağı, saçları canlı ve güzel tutmaktadır.
  • Haşhaş faydaları arasında sinir sistemini kontrol altına almak ve kalp krizi riskini azaltmak da gösterilebilir.

Haşhaş ve Haşhaş Yağı Nerede Satılır?

Haşhaş, marketlerde, kuruyemişçilerde ve aktarlarda, haşhaş yağı ise bunlara ek olarak kozmetik ürünlerin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen haşhaş ve haşhaş yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.