Aktar Bloğu

Haşhaş Yağının Cilde Faydaları

Haşhaş tohumundan elde edilen haşhaş yağı, şifalı bitkisel yağlardan biridir. İnsan sağlığına ve cilt bakımına oldukça faydalı olan bu yağ, soğuk presleme yöntemi ile elde edilmektedir. Haşhaş yağının faydaları yakın zamanda keşfedilmiş ve bugün pek çok kişi tarafından kullanılır hale gelmiştir. Üstelik faydalarının keşfedilmesi ile beraber bazı tıbbi ilaçlarda da kullanılmaya başlanmıştır.

Özellikle saç ve cilt gibi kişisel bakım üzerine bir hayli faydalı bulunan haşhaş yağı, tamamen doğal ve bitkisel yağlardan olması sebebiyle herhangi bir yan etkiye neden olmamaktadır. Genel sağlık için de oldukça yararlı olan bu yağı günümüzde pek çok kişi cilt ve saç bakımında kullanmakta ve memnun olduklarından çevresine de tavsiye etmektedir.

Haşhaş Yağının Cilde Faydaları

Saç ve cilt gibi kişisel bakımlarda mucizevi etkileri olan haşhaş yağı, ciltte adeta gençlik iksiri etkisi oluşturmaktadır. Cildin tüm ihtiyaçlarını karşılayarak derinlemesine besleyen bu yağ, yaşlanmaya karşı savaşmakta ve cildin genç kalmasını sağlamaktadır. İçeriğinde omega 3, omega 6 gibi yaş asitlerinin yanı sıra yüksek oranda E vitamini yer alması sebebiyle vücuttaki doku hücrelerinin yapı taşlarını oluşturmakta ve bağışıklık sistemini güçlendirerek kan dolaşımını hızlandırmaktadır.

Öte yandan ciltte meydana gelen çıban gibi çeşitli cilt rahatsızlıklarına iyi gelmesi de haşhaş yağının cilde faydaları arasında yer almaktadır. Aromaterapide masaj yağı olarak da kullanılan haşhaş yağı, yeteri kadar ve düzenli bir şekilde kullanıldığında fayda sağlamaktadır.

Haşhaş Yağı Nasıl Kullanılır?

Haşhaş yağının faydaları, ancak düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde etkilerinin gösterebilmektedir. Bunun nedeni ise hangi bitkisel yağ ya da ürün olursa olsun, ancak doğru bir şekilde kullanıldığı takdirde fayda vermesidir. Dolayısıyla haşhaş yağının da doğru ve önerildiği şekilde kullanılması gerekmektedir.

Genel sağlık açısından kullanılacak olan haşhaş yağı, yarım çay bardağı kadar suyun içerisine birkaç damla damlatılarak tüketilmelidir. Bu şekilde tüketildiği takdirde saç rahatsızlıkları ve diğer rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra cilt bakımı için tercih edilmesi halinde yine bir bardak suyun içerisine birkaç damla damlatılarak cilde masaj yapılabilmektedir. Haşhaş yağının su ile inceltilmeden direkt olarak kullanımı tavsiye edilmemektedir. Çünkü haşhaş yağı oldukça keskin bir yağ olurken, seyreltilmeden kullanılması çeşitli reaksiyonlara neden olabilmektedir.

Haşhaş Yağı Nerede Satılır?

Haşhaş Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerle bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen haşhaş yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.