Aktar Bloğu

Hardal Yağının Faydaları Nelerdir?

Hardal Yağının Faydaları Nelerdir?

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no” woodmart_inline=”no”]Hardal yağı, hardal bitkisinin tohumlarından preslenerek ya da distilasyon yoluyla elde edilen bitkisel yağlardan biridir. Omega3 ve Omega6 yağ oranları açısından oldukça dengeli olan ve az bir miktarda doymuş yağ içeren bu yağ, en iyi bitkisel yağ alternatifleri arasında yer almaktadır. İnsan sağlığına ve cildi üzerinde oldukça faydalı olurken, yemeklere katılabildiği gibi, teröpatik amaçla da kullanılabilmektedir.

Tamamen doğal ve bitkisel bir ürün olan yağ, Demir, çinko, fosfor, magnezyum, kalsiyum ve Omega3 yağ asidi gibi faydalı bileşenleri bünyesinde barındırır. Bu nedenle de insan sağlığına çeşitli faydalar sağlayabilmektedir.

Hardal yağı sindirim sisteminden üst solunum yollarına varana kadar pek çok alanda fayda sağlayabilmektedir. Üstelik saç ve cilt sağlığına da iyi gelen bu yağ, çoğu zaman kişisel bakım alanında kullanılmaktadır.

Hardal Yağının Faydaları

Hardal Yağının Faydaları

Hardal Yağının Faydaları

Hardal yağının faydaları oldukça fazladır. Güçlü bir uyarıcı olma özelliği sayesinde sirkülasyonu, boşaltım ve sindirim sistemini teşvik eden bu organik kişisel bakım ürün, masaj amaçlı harici kullanımda dolaşım sistemini de uyarmaktadır.

Hardal Yağının Cilt için Faydaları

Hardal Yağının Cilt için Faydaları

Hardal Yağının Cilt için Faydaları

Cilt üzerindeki etkileri çeşitlilik göstermektedir. Bu doğrultuda masaj amacıyla kullanımı oldukça popüler olurken, bunun dışında cildi UV ışınlarına karşı koruması ve yaşlanma görünümüne karşı savaşması önemli etkilerindendir. İçeriğindeki E vitamini cilt faydalarının temel bileşeni oluşturmakta, bu sayede dolaşımı daha iyi bir hale getirmekte ve çoğunlukla cildi sağlıklı tutmaya yardımcı olmaktadır.

Hardal Yağının Saç için Faydaları

Hardal Yağının Saç için Faydaları

Hardal Yağının Saç için Faydaları

Hardal yağının saç derisi üzerinde de çeşitli etkileri olduğu bilinmektedir. Sahip olduğu antibakteriyel ve mantar önleyici özelliği sayesinde enfeksiyon ve kepeğin önüne geçen bu yağ, saç bakımı açısında en önemli bitkisel yağlardan biridir. Bunun ile beraber yağdaki vitaminler, beta – karoten ve diğer besin maddelerinin zenginliği, saçın büyümesini ve uzamasını desteklemektedir. Erken beyazlayan saçların ve saç dökülmesinin önüne geçebilme konusunda da oldukça başarılı bir yağdır.

Hardal Yağı Kullanım Yöntemleri

Kullanım amacına göre değişen yağı, cilt, saç ve vücutta farklı yöntemlerle kullanabilmek mümkündür.  Dahili ve harici olarak kullanıldığında bu yağ ile saç maskesi ve cilt bakımı yapılabilmektedir. Ayrıca yemeklere katarak tüketebilmek de mümkündür.

Saç bakımı için kullanılacak olan yağı, pek çok insan saç derisine masaj yaparak uygulamaktadır. Hafta bir kez kullanımı, saçların canlanması ve sağlıklı bir hal alması için yeterli olacaktır.

Cilt bakımı için kullanılacak olan yağ, tahriş edici bir özelliğe sahip olduğundan zeytinyağı gibi hafif bitkisel yağlar ile seyreltilerek kullanılmaktadır. Öte yandan 5 litrelik suyun içerisine 8 – 10 damla damlatılan yağ, ayak bakımı için kullanılabilmektedir.

Hardal Yağını Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Her ne kadar insan sağlığına faydalı olan bitkisel yağlardan olsa da, bazı kişilerde kullanması çeşitli sorunlara sebep olabilir. Özellikle ciltte tahriş edici bir etki göstermesi mümkün olan bu yağın, hassas cilt ve saç yapısına sahip olanlarda kullanılmaması gerekir. Ayrıca hamile ve emziren annelerin de kullanmadan önce mutlaka doktoruna danışması gerekmektedir.

Hardal Yağı Nasıl Saklanmalıdır?

Çoğu zaman kişisel bakım alanında kullanılan hardal tohumu yağı, muhafazası önemli olan bitkisel ürünlerdendir. Cam şişede saklanıyor olması, güneş görmeyen kuru ve serin yerde bekletilmesi gerekmektedir. Bunun nedeni ise tamamen doğal ve organik bir içeriğe sahip olup, herhangi bir koruyucu madde içermemesidir. Dolayısıyla bu özellikteki bir bitkisel yağın çabuk bozulmaması ve uzun süre fayda sağlayabilmesi için saklama koşullarının yerine getirilmesi önemlidir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.