Aktar Bloğu

Hamam Sabunu Faydaları Nelerdir?

Hamam sabunu faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Hamam sabunu, kökeni Osmanlı’ya dayanan Türk hamam kültürünün vazgeçilmez öğelerinden biridir. tamamen doğal ve katkısız bir içerikle üretilen hamam sabunu, pek çok türde olabilmektedir. Örneğin; lavanta hamam sabunu, zeytinyağlı hamam sabun, güllü hamam sabunu, kekikli hamam sabunu, limonlu hamam sabunu, beyaz kalıp hamam sabunu ve Hindistan cevizi yağlı hamam sabunu, bu sabun türleri arasında yer almaktadır.

Hamam keyfini etrafa yaymış olduğu kokular ile taçlandıran bu bitkisel sabunlar, doğal ve organik bir içeriğe sahip olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Üstelik içeriğinde herhangi bir katkı maddesine yer verilmemesi sebebiyle gerek cilt için, gerek saç için oldukça faydalı olan bu sabunlar, herhangi bir tereddüde mahal vermeden direkt olarak cilde uygulanabilecek türden sabunlardır.

Hamam Sabunu Faydaları Nelerdir?

Hamam sabunu faydaları, tercih edilen hamam sabunu türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin; lavantalı hamam sabununun faydaları cildin yağ dengesini düzenleyip doğal bir görünüme kavuşmasını sağlamak olurken, saçlarda tonik etkisi oluşturmasıdır. Limonlu hamam sabunu faydaları ise, sivilce, akne, siyah nokta gibi cilt problemlerine iyi gelmesi ve kırışıklıkları gidermesi olarak bilinir.

Fakat genel olarak hamam sabunu faydalarına bakılacak olursa, bu sabun Türk hamamlarının da etkileri ile beraber cildi derinlemesine temizlerken, aynı zamanda cildin yumuşacık olmasını ve mis gibi kokmasını sağlamasıdır.

Hamam Sabunun Cilde Faydaları

Bünyesinde hiçbir katkı ve kimyasal maddeye yer vermemesi sebebiyle doğal sabun olma niteliğine sahip olan bu hamam sabunları, gerek cilt üzerinde, gerekse saç üzerinde oldukça faydalı sabunlardır. Osmanlı’ndan bu yana Türk hamamlarının vazgeçilmez sabunları arasında yer alan zeytinyağlı sabun, cilde oldukça faydası dokunan bir sabundur. İçeriğindeki E vitamini sayesinde güzel bir görünüm elde etmesini sağlarken, ferahlatıcı bir etki de oluşturmaktadır. Hindistan cevizi yağlı hamam sabunu ise cildin ölü hücrelerden arınmasını ve temizlenmesini sağlarken, kuru döküntüleri de ortadan kaldırabilmektedir.

Hamam Sabunun Saça Faydaları

Günümüzün kişisel bakım ürünleri arasında yer alan hamam sabunu, saça oldukça faydalı olmaktadır. Hamam sabununun saça faydaları ise, sabun türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin; Hindistan cevizi yağlı hamam sabunu saçın dolgunluk ve canlılığının artmasında yardım ederken, kepek, egzama, kabuklanma gibi saç derisi problemlerini gidermektedir. Öte yandan güllü hamam sabununun saça faydaları ise; saçı nemlendirerek sağlıklı bir yapıya kavuşmasını sağlamak ve yumuşacık yapmaktır.

Hamam Sabunu Nerede Satılır?

Hamam Sabunu, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerle doğal sabunların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen hamam sabunu satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer doğal ve bitkisel sabunları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2253, 2254, 1613, 1623″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.