Aktar Bloğu

Günlük Cilt Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Gunluk cilt temizligi nasil olmalidir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Güzel, parlak ve sağlıklı bir cilt için cilt temizliği çok önemlidir. Akne ve sivilce problemlerinin de çoğu yüz temizliğine ve makyaj temizliğine gereken önem verilmediğinden kaynaklanır. Cildinizi temizlerken doğru ürünler kullanmak şart. Cilt tipinize ve yaşınıza uygun ürünler seçmelisiniz. Genç ve güzel bir cilt için doğru cilt temizliği yapılmalıdır.

Cilt Temizliği

Gerekli olduğu zamanlarda cilt temizliğini ihmal etmemelisiniz. Aşırı yıkamak da cildi tahriş edebilir. İdeal olanı sabah akşam suyla ve yıkama jeliyle cildi yıkamaktır. Bu durum ciltte biriken yağı ve kiri yok edecektir. Dilerseniz ardından bir tonik kullanabilirsiniz. Cilt temizliğini mutlaka bir nemlendiriciyle sonlandırmalısınız. Aksi halde cildiniz kuruyabilir. Yağlı ciltler de sebum dengesini ayarlayan temizleyiciler ve su bazlı nemlendirici kullanmalıdır.

Kullandığınız temizleyicinin kaliteli olmasına dikkat edin. Cildinizi tamamen arındırması çok önemlidir. Bu noktada doğru yatırım yapmalısınız.

Cilt temizliğinde doğal sabunlar kullanmalısınız. Doğal sabunlar hem cilt temizliği için hem de sağlığınız için son derece faydalıdır. Doğal sabunları e-Aktariye.com’da bulabilirsiniz.

Cildinizi temizlerken su kullanmak en doğrusudur. Islak mendille ya da yüz temizleyicilerle temizlemek doğru değildir. Yüzünüzü yıkarken doğal sabunları tercih etmelisiniz. Devamında ise suyla durulamalısınız. Ayrıca cildinizi yıkarken sıcak su kullanmayın. Sıcak su cildinizi kurutur. Bunun yerine ılık suyla yüzünüzü yıkayın

Temizlik Sonrası Nemlendirmeyi İhmal Etmeyin!

Yüzünüzü temizledikten sonra mutlaka nemlendirici sürmelisiniz. Cildiniz yağdan ve kirden arındıktan sonra nemlendiriciyi daha çabuk emecektir. Temizleme işleminden sonra hemen kreminizi sürmelisiniz. Beklemek sadece cildinizi kurutacak ve nem emilimini zorlaştıracaktır.

Aynı zamanda yüz ve cildiniz için bitkisel yağlarda kullanabilirsiniz. Bitkisel yağlar genel olarak cilt ve yüzün parlaklık kazanmasına, canlı olmasına yardımcı olur. Her bitkisel yağın faydaları farklılık gösterir ve her bitkisel yağ her cilt tipi için uygun değildir. Bunun için ilk olarak cilt tipinizi öğrenmeli, devamında ise cilt tipinize uygun bitkisel yağları bulmalısınız. Cilt tipinizi biliyorsanız e-Aktariye.com Blog kategorisinden cilt tipinize uygun bitkisel yağların hangileri olduğunu öğrenebilir, hızı bir şekilde sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”9660, 9661, 2809, 2818″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.