Aktar Bloğu

Gül Yağı Kullanımı Hakkında 15 Şey!

GülYağıKullanımıHakkındaŞey!

Gül yağı, gül yapraklarından elde edilen öze verilen isimdir. Sahip olduğu hoş kokusu ile uzun yıllardır kişisel bakım ürünlerinde tercih edilen gül yağı, parfüm, cilt bakım ürünleri ya da şampuan gibi çeşitli kozmetik ürünlerinin içeriğinde yer almaktadır. Özellikle de parfüm yapımında kullanılan bitkisel yağlar arasında yer alan bu yağ, günümüzde pek çok kişi tarafından direkt parfüm olarak kullanılabilmektedir.

Günümüzde pek çok insan, kimyasal içerikli kişisel bakım ürünlerinin yerine her geçen gün biraz daha bitkisel içerikli ürünlere yönelmeye başlamıştır. Gül yağı da insanların en çok tercih etmiş olduğu bakım ürünlerinden biridir. Yüzde 100 doğal ve bitkisel bir içeriğe sahip olması ile bilinen yağ, başta cilt olmak üzere pek çok alanda fayda sağlayabilmektedir.

En önemli cilt bakımları yağları arasında yer alırken, doğru ve düzenli kullanılması oldukça önemlidir. Hem dahili hem de harici olarak kullanabilmek mümkündür. Üstelik antimikrobiyal ve antiseptik özelliklere sahip olan gül yağı, ayrıca ideal bir makyaj temizleme ürünü olarak da kullanılabilmektedir.

Gül Yağı Nedir?

Gül yağı, cilt üzerinde iyi yönde etkileri olan ve kadınlar tarafından çok sık kullanılan bir bitkisel yağ olup, güzel kokusu ile bilinmektedir. Saf olarak elde edilmiş gül yağının cilt problemleri üzerinde olumlu özellikleri bilinmektedir. Zahmetli bir süreç ile gül yapraklarından çıkarılan gül özü sayesinde bu yağ elde edilmektedir. Aromaterapilerde oldukça sık tercih edilen bu yağ, enerji dengesini düzenlediği için rahatlama sağlar ve vücuda dinginlik verir. Oldukça hızlı emilir ve kan dolaşımına karışır, oluşturduğu rahatlama hissi bu sebeple gelişmektedir.

Gül Yağı Ne için Kullanılır?

Ne için Kullanılır?

Ne için Kullanılır?

İnsan sağlığı üzerinde mucizevi etkiler gösterebilen oldukça etkili bir üründür. Saç, cilt ve genel sağlık açısından oldukça faydalı olan gül yağı, cildin daha canlı, parlak ve sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Ciltte biriken yağ ve kiri derinlemesine temizleyerek sivilce, siyah nokta ve akne oluşumunun önüne geçen bu yağ, sabah akşam cilde uygulandığında cildi gençleştirmekte ve güzelleştirmektedir. Alerjik rahatsızlıklar konusunda da oldukça etkili olurken, cildi derinlemesine nemlendirmekte ve kurumasını engellemektedir.

Bunun ile beraber mikrop kırıcı ve antiseptik özelliklere sahip olan gül yağı, su ile karıştırılıp ağız gargarası olarak kullanılmakta ve ağız kokusunu engellemektedir. Yine kabızlık sorununa iyi gelmesi, sindirim sistemini bir düzene koyması, göz kanlanması ya da göz nezlesine iyi gelmesi, saçlarda kepek oluşumunu engellemesi ve mevcut kepeği gidermesi gül yağının faydaları arasında yer almaktadır.

Cilt bakımı için kullanılacak olan yağ direkt olarak cilde uygulanabilir ya da zeytinyağı ile karıştırılarak maske yapılabilir. Saç için kullanılacağı zaman ise yine diğer faydalı bitkisel yağlar ile karıştırılarak kullanılmaktadır.

Gül Yağı Kullanımı Hakkında 15 Şey!

Gül Yağı Kullanımı Hakkında 15 Şey!

Gül Yağı Kullanımı Hakkında 15 Şey!

Bağışıklık sisteminden cilt sağlığına kadar pek çok durum için faydalı olan bitkisel yağlardandır. Dolayısıyla gül yağı kullanmak için pek çok sebep bulabilmek mümkündür.

Ayrıca cildini ve saçını seven, önem gösteren kişiler tarafından da kullanılması gereken, pek çok probleme iyi gelen bir yağdır. Kuru ciltler için ideal bir nemlendirici olarak kullanılabilme özelliğine de sahiptir.

  1. Cildi temizleyerek parlak ve aydınlık bir görüntü vermektedir. Bir miktar su ile karıştırılıp dolapta bekletilen gül yağının, soğuk bir şekilde bir pamuk yardımı ile cilde uygulanması, canlılık kazandırır.
  2. Kış aylarında havaların soğuması ile kuruyan ciltler için nemlendirici özelliği ile adeta bir kurtarıcıdır.
  3. Makyaj temizlemek için kimyasal içerikli ürünlere sağlıklı bir alternatif olarak kullanılmaktadır.
  4. Canlılığını yitirmiş ve matlaşmış saçlar için kullanılabilir.
  5. Hoş kokusu ile oda spreyi olarak veya parfüm şeklinde kullanılabilir.
  6. Cildin sıkılaşması için masaj yaparak uygulanmaktadır.
  7. Stresli ve yoğun geçen günler sonunda yüzdeki yorgunluğu gidererek aydınlık bir görüntü yaratır.
  8. Çatlak oluşumlarının giderilmesinde kullanılmaktadır.
  9. Cilt lekeleri ve gebelik sebebi ile oluşan lekeler üzerinde etkilidir.
  10. Ciltte oluşan güneş ve akne lekelerinin açılmasında etkilidir.
  11. Herhangi bir sebep ile oluşan kızarıklıkların hafiflemesinde etkili olduğu bilinmektedir.
  12. Antiseptik özelliği sebebi ile temizleyici bir etki göstermektedir.
  13. Spor sonrası oluşan kas tutulmalarının rahatlamasını sağlar.
  14. Kurumuş saç derisini nemlendirerek aynı zamanda saçların nem oranının artmasını sağlar.
  15. Bitkisel yağlar içinde en hoş kokulu olan yağlardan olan bu gül yağı, bu özelliği sayesinde ferahlatıcı etki gösterir.

Gül Yağının Cilde Faydaları

Gül Yağının Cilde Faydaları

Gül Yağının Cilde Faydaları

Günümüzde pek çok cilt bakım ürününde tercih edilen bir yağdır. Oldukça faydalı olmasıyla bilinen bu yağın içeriğinde tanen, gallik asit, guercitrin ve anthocyanin gibi yararlı bileşenler bulunur. Bu özellikleri sayesinde cilde önemli katkılar sağlayan yağ, cildi sıkılaştırabilmekte ve güçlendirebilmektedir.

Faydaları bünyesindeki vitamin ve minerallerin yanı sıra faydalı bileşenlerinden gelmektedir. Cilt için ideal bir nemlendirici olan yağ, cildi yumuşatırken ayrıca ince kırışıklıkların giderilmesine de yardımcı olmaktadır.

Gül Yağı Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Cilt üzerinde büyük etkileri bulunan bu yağın etkilerinden en verimli şekilde faydalanabilmek için bazı kullanım önerileri bulunmaktadır. Bu öneriler genellikle kullanım amacına göre değişiklik gösterebilirken, kişilerin kullanıma başlamadan önce ilk olarak yapması gereken şey alerji testidir. Çünkü bazı hassas ciltlerde alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir.

Cilt bakımı için kullanılacak olan yağın cilde nazikçe masaj yağarak uygulanması gerekmektedir. Bir pamuğa damlatılarak masaj yapılabilir. Bu sayede cilt temizliği sağlanmış olacaktır.

Gül Yağını Bebekler ve Çocuklar Kullanabilir mi?

Doğal ve organik bir ürün olması ile oldukça faydalı olan bir yağdır. Her ne kadar bu denli faydalı olsa da bebeklerde çocuklarda kullanımı tavsiye edilmemektedir. Hassas cilt yapısına sahip olan bebeklerde ve çocuklar cildin tahrişine ya da alerjik reaksiyon göstermesine neden olabilmektedir. Dolayısıyla gül yağının bebek ve çocuklarda kullanabilmek için mutlaka bir uzmana danışılması gerekir.

Gül Yağı Fiyatları

Fiyatları, yağın kalitesi, miktarı ve katkısız olmasına göre değişiklik göstermektedir. Zahmetli bir üretim süreci sonucunda elde edildiği için oldukça kıymetli bir yağdır.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.