Aktar Bloğu

Gribal Enfeksiyonlardan Korunmak için Atom Çayı Tüketebilirsiniz!

Gribal enfeksiyonlardan korunmak icin atom cayi tuketebilirsiniz

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Soğuk havaların gelmesi ile beraber sonbahar ve kış mevsiminin vazgeçilmez bitki çaylarından biri de atom çayıdır. İnsan sağlığı üzerinde önemli etkiler gösteren atom çayı, ses tellerinden mideye, bağışıklık sisteminden solunum yolunum yolarına varana kadar pek çok alanda fayda sağlamaktadır.

Günümüzde en çok tüketilen bitki çaylarından biri olarak karşımıza çıkan atom çayı, birkaç bitkinin harmanlanması ile elde edilmektedir. Tarçın, havlıcan, zencefil, zerdeçal, yenibahar, habiskus, kuşburnu ve karabiber gibi bitkilerden elde edilen bu çay, hemen hemen her aktardan hazır olarak temin edilebilmektedir. Ayrıca her bitkiyi tek tek alarak kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

Gribal Enfeksiyonlardan Korunmak için Atom Çayı Tüketebilirsiniz!

Atom çayının faydaları neredeyse saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Özellikle kış mevsiminde gribal enfeksiyon hastalıklarına karşı mucizevi bir koruyucu etki gösteren bu bitki çayı, içeriğinde bulunan zencefil sayesinde boğaz ağrını hafifletme gibi bir fayda sağlamaktadır. Bunun yanı sıra yine içeriğindeki pek çok faydalı bitki sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlaması, balgam söktürücü bir özelliğe sahip olması, bademcik iltihaplarına iyi gelmesi, gribi, soğuk algınlığını ve nezleyi önlemesi, atom çayının faydaları arasında yer almaktadır.

Atom Çayı Günde Kaç Defa İçilmelidir?

Diğer pek çok bitki çayında olduğu üzere atom çayını tüketirken de dikkatli olunması gereklidir. Gereğinden fazla ya da yanlış tüketim, fayda yerine zarara neden olabilmektedir. Atom çayının faydasını görebilmek adına tavsiye edilen tüketim miktarı günde bir ya da iki fincan kadardır.

Atom Çayının Faydaları Nelerdir?

Genel olarak atom çayının faydalarından bahsetmek gerekirse; atom çayının anne sütünü artırıcı bir etkisi bulunmaktadır. Buna göre doğru ve yeterli tüketildiğinde, bebeğin anne sütü ihtiyacı da yeteri kadar karşılanabilmektedir. Mide spazmını da giderebilme gibi bir fayda sağlayan bu bitki çayı, mide gazını söktürücü bir özelliğe sahiptir.

Öte yandan atom çayı, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde insan vücuduna zindelik ve enerji kazandırması ile bilinirken, kan dolaşımı konusunda da oldukça etkilidir. Ayrıca ses tellerinin çok kullanılması nedeniyle tahrip olması, sesin kısılması gibi durumlarda, içeriğindeki zerdeçalın etkisi ile ses tellerini sakinleştirici ve onarıcı bir etki gösterebilmektedir. Dolayısıyla atom çayı, özellikle de sanatçıların vazgeçilmez bitki çaylarındandır.

Atom Çayı Nerede Satılır?

Atom Çayı, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Atom Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1351, 1433, 1425, 1424″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.