Aktar Bloğu

Greyfurt Kabuğu Yağını Neler için Kullanabilirsiniz?

Genellikle ekşi ve keskin tadı ile bilinen greyfurt, insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan meyvelerden biridir. Çeşitli kullanım alanlarına sahip olan bu meyve, sağlamış olduğu faydaları nedeniyle bitkisel yağ, sabun gibi ürünler haline getirilerek de kullanılabilmektedir. Örneğin; greyfurt kabuğu yağı, bu meyvenin kabuğundan elde edilen bitkisel bir yağdır. Canlandırıcı ve enerji verici bir aroma sunan greyfurt kabuğu yağı, gerek cilt üzerinde, gerekse saç üzerinde büyük faydalar sağlayabilmektedir.

Genellikle kişisel bakım amacıyla tercih edilen greyfurt kabuğu yağı, cilt bakım yağları arasında yer almaktadır. Özellikle de masaj yağı olarak kullanılırken, vücuda canlılık ve tazelik verebilmektedir. Ayrıca ruhsal ve bedensel açıdan insanı dinlendiriyor olması, daha dinç bir vücuda sahip olmaya yardımcı olması ve cildi arındırması gibi özellikleri, greyfurt kabuğu yağının öne çıkan faydalarındandır.

Greyfurt Kabuğu Yağı Ne İçin Kullanılır?

Greyfurt kabuğu yağı, pek çok amaç doğrultusunda kullanılabilecek bitkisel yağlardan biridir. İnsan sağlığına, cildine ve saçına fayda sağlıyor olması, bu yağın kullanımı için gösterilebilecek genel nedenlerdir.

Greyfurt kabuğu yağı, hem vücut, hem de zihin üzerinde oldukça büyük bir etki alanına sahiptir. Sinir sistemini uyandıran, uyanıklığı ve dikkati artıran bu yağ, depresyonla mücadelede de birebirdir. Bunun ile beraber vücutta bulunan bakteri ve mikropların yok edilmesini sağlayan greyfurt yağı, bağışıklık sistemini güçlendiren bitkisel yağlardan biri olması ile bilinmektedir.

Greyfurt yağının bir diğer önemli özelliği ise, fazla kiloların atılmasına yardımcı olmasıdır. Sağlıklı bir diyet eşliğinde kullanıldığı takdirde kilo vermeye yardımcı olabilmektedir. Üstelik diületik özelliği sayesinde idrar söktürücü bir yağ olan greyfurt yağı, vücut için ideal bir antiseptik olmakta, kan akışını hızlandırmakta, selülit görünümünün ortadan kaldırılmasına etki etmekte, saç ve cilt sağlığına fayda sağlayabilmektedir.

Bu amaçlar doğrultusunda kullanılabilecek olan greyfurt kabuğu yağını, en seçilen cilt bakım yağlarından biri içerisine karıştırarak ya da diğer faydalı bitkisel yağlar ile karıştırarak kullanabilmek mümkündür.

Greyfurt Kabuğu Yağını Bebekler Kullanabilir mi?

Günümüzde pek çok kişi tarafından kişisel bakım ürünü olarak kullanılan greyfurt yağı, yetişkinlerin kullanımına uygun olan bir yağdır. Bebeklerin cildinin hassas olması nedeniyle genellikle kullanılması tavsiye edilmezken, bebeğin cildine sürülmek istenen hemen hemen her ürün için mutlaka bir uzmana danışılması gerekmektedir.

Greyfurt Kabuğu Yağı Nerede Satılır?

Greyfurt Kabuğu Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Greyfurt Kabuğu Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.