Aktar Bloğu

Greyfurt Kabuğu Yağı Kullanmanız İçin 7 Sebep!

Greyfurt Kabuğu Yağı Kullanmanız İçin 7 Sebep!

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Genellikle ekşi ve keskin tadı ile bilinen greyfurt, insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan meyvelerden biridir. Çeşitli kullanım alanlarına sahip olan bu meyve, sağlamış olduğu faydaları nedeniyle bitkisel yağ, sabun gibi ürünler haline getirilerek de kullanılabilmektedir. Örneğin; greyfurt kabuğu yağı, bu meyvenin kabuğundan elde edilen bitkisel bir yağdır. Canlandırıcı ve enerji verici bir aroma sunan yağ gerek cilt üzerinde gerekse saç üzerinde büyük faydalar sağlayabilmektedir.

Greyfurt kabuğu yağı, meyvenin en az kendisi kadar faydalı olan bitkisel yağlardan biridir. Faydaları oldukça fazla olan bu yağ, cilt bakımından saç bakımına ve hatta genel sağlığa varana kadar pek çok alanda etkili olması ile bilinmektedir.

Adından da anlaşılacağı üzere greyfurtun kabuğunun soğuk sıkım işleminden geçirilmesi ile elde edilen yağ, kalsiyum, potasyum, bakır ve magnezyum gibi minerallerin yanı sıra, A, B ve C vitamini bakımından oldukça zengindir.  Masaj salonlarında aromaterapide dahi kullanılabilen bitkisel yağlardan olan bu yağ, hemen hemen her aktardan ya da kişisel bakım ürünü satan mağazalardan temin edilebilmektedir.

Greyfurt Kabuğu Yağı Kullanmanız için 7 Sebep!

Greyfurt Kabuğu Yağı Kullanmanız için 7 Sebep!

Greyfurt Kabuğu Yağı Kullanmanız için 7 Sebep!

Çeşitli alanlarda faydalı olan ve pek çok sağlık sorununa etki eden bir üründür. Özellikle de insan sağlığına sunmuş olduğu faydaları nedeniyle kullanılması gereken bu yağ, obeziteden saç sağlığına, grip ve soğuk algınlığından cildin sıkılaştırılmasına varana kadar hemen hemen her alanda kullanılabilmektedir.

Genellikle kişisel bakım alanında kullanılan yağ, önemli cilt bakım yağlarından biridir. Ciltte meydana gelen sarkmalar, kırışıklıklar, ince çizgiler ve bu gibi yaşlanma etkilerine karşı kullanılabilen bu yağ, bu sebeple kullanılabilmektedir. Öte yandan genel sağlık sorunları ya da saç sorunları için de kullanılabilmektedir.

Greyfurt Kabuğu Yağının Faydaları

Genellikle kişisel bakım amacıyla tercih edilen yağ, cilt bakım yağları arasında yer almaktadır. Özellikle de masaj yağı olarak kullanılırken, vücuda canlılık ve tazelik verebilmektedir. Ayrıca ruhsal ve bedensel açıdan insanı dinlendiriyor olması, daha dinç bir vücuda sahip olmaya yardımcı olması ve cildi arındırması gibi özellikleri, yağın öne çıkan faydalarındandır.

Greyfurt kabuğu yağının faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Sivilceleri geçirmesi, vücutta bölgesel incelmeyi sağlaması, vücudun sıvı miktarını dengelemesi, diyet yapanlara enerji vermesi, selülit oluşumunu önlemesi, cildi sıkılaştırması, yağlı ciltlere iyi gelmesi ve hatta kilo vermeye yardımcı olması, yine bu yağın faydaları arasında yer almaktadır.

Greyfurt Kabuğu Yağı Ne İçin Kullanılır?

Greyfurt kabuğu yağı, pek çok amaç doğrultusunda kullanılabilecek bitkisel yağlardan biridir. İnsan sağlığına, cildine ve saçına fayda sağlıyor olması, bu yağın kullanımı için gösterilebilecek genel nedenlerdir.

Hem vücut hem de zihin üzerinde oldukça büyük bir etki alanına sahiptir. Sinir sistemini uyandıran, uyanıklığı ve dikkati artıran bu yağ, depresyonla mücadelede de birebirdir. Bunun ile beraber vücutta bulunan bakteri ve mikropların yok edilmesini sağlayan greyfurt yağı, bağışıklık sistemini güçlendiren bitkisel yağlardan biri olması ile bilinmektedir.

Greyfurt yağının bir diğer önemli özelliği ise, fazla kiloların atılmasına yardımcı olmasıdır. Sağlıklı bir diyet eşliğinde kullanıldığı takdirde kilo vermeye yardımcı olabilmektedir. Üstelik diüretik özelliği sayesinde idrar söktürücü bir yağ olan greyfurt yağı, vücut için ideal bir antiseptik olmakta, kan akışını hızlandırmakta, selülit görünümünün ortadan kaldırılmasına etki etmekte, saç ve cilt sağlığına fayda sağlayabilmektedir.

Bu amaçlar doğrultusunda kullanılabilecek olan yağın, en seçilen cilt bakım yağlarından biri içerisine karıştırarak ya da diğer faydalı bitkisel yağlar ile karıştırarak kullanabilmek mümkündür.

Greyfurt Kabuğu Yağını Bebekler Kullanabilir mi?

Günümüzde pek çok kişi tarafından kişisel bakım ürünü olarak kullanılan greyfurt yağı, yetişkinlerin kullanımına uygun olan bir yağdır. Bebeklerin cildinin hassas olması nedeniyle genellikle kullanılması tavsiye edilmezken, bebeğin cildine sürülmek istenen hemen hemen her ürün için mutlaka bir uzmana danışılması gerekmektedir.

Greyfurt Kabuğu Yağı Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Greyfurt kabuğu yağı kullanım amacına göre farklı şekillerde kullanabilmektedir. Cilt bakımında bir pamuk yardımı ile sorunlu bölgeye tonik olarak uygulanabilen bu yağ, aynı zamanda selülit ya da sıkılaştırma gibi amaçlarla kullanıldığında masaj yaparak uygulanabilmektedir. Direkt olarak cilde uygulaması mümkün olan bu yağ farklı karışımlar halinde de kullanılabilmektedir.

Dahili olarak kullanımı da mümkün olan yağ, bir bardak suyun içerisine 5 – 6 damla kadar damlatılarak da günde bir defaya mahsus olarak tüketilebilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.