Aktar Bloğu

Greyfurt Kabuğu Yağı Kullanmanız İçin 7 Sebep!

Greyfurt kabuğu yağı, meyvenin en az kendisi kadar faydalı olan bitkisel yağlardan biridir. Faydaları oldukça fazla olan bu yağ, cilt bakımından saç bakımına ve hatta genel sağlığa varana kadar pek çok alanda etkili olması ile bilinmektedir.

Adından da anlaşılacağı üzere greyfurtun kabuğunun soğuk sıkım işleminden geçirilmesi ile elde edilen greyfurt yağı, kalsiyum, potasyum, bakır ve magnezyum gibi minerallerin yanı sıra, A, B ve C vitamini bakımından oldukça zengindir.  Masaj salonlarında aromaterapide dahi kullanılabilen bitkisel yağlardan greyfurt yağı, hemen hemen her aktardan ya da kişisel bakım ürünü satan mağazalardan temin edilebilmektedir.

Greyfurt Kabuğu Yağı Kullanmanız için 7 Sebep!

Greyfurt kabuğu yağı, çeşitli alanlarda faydalı olan ve pek çok sağlık sorununa etki eden bir üründür. Özellikle de insan sağlığına sunmuş olduğu faydaları nedeniyle kullanılması gereken bu yağ, obeziteden saç sağlığına, grip ve soğuk algınlığından cildin sıkılaştırılmasına varana kadar hemen hemen her alanda kullanılabilmektedir.

Genellikle kişisel bakım alanında kullanılan greyfurt kabuğu yağı, önemli cilt bakım yağlarından biridir. Ciltte meydana gelen sarkmalar, kırışıklıklar, ince çizgiler ve bu gibi yaşlanma etkilerine karşı kullanılabilen bu yağ, bu sebeple kullanılabilmektedir. Öte yandan genel sağlık sorunları ya da saç sorunları için de kullanılabilmektedir.

Greyfurt Kabuğu Yağının Faydaları

Greyfurt kabuğu yağının faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Sivilceleri geçirmesi, vücutta bölgesel incelmeyi sağlaması, vücudun sıvı miktarını dengelemesi, diyet yapanlara enerji vermesi, selülit oluşumunu önlemesi, cildi sıkılaştırması, yağlı ciltlere iyi gelmesi ve hatta kilo vermeye yardımcı olması, yine bu yağın faydaları arasında yer almaktadır.

Greyfurt Kabuğu Yağı Nasıl Kullanılır?

Greyfurt kabuğu yağı kullanım amacına göre farklı şekillerde kullanabilmektedir. Cilt bakımında bir pamuk yardımı ile sorunlu bölgeye tonik olarak uygulanabilen bu yağ, aynı zamanda selülit ya da sıkılaştırma gibi amaçlarla kullanıldığında masaj yaparak uygulanabilmektedir. Direkt olarak cilde uygulaması mümkün olan bu yağ farklı karışımlar halinde de kullanılabilmektedir.

Dahili olarak kullanımı da mümkün olan greyfurt kabuğu yağı, bir bardak suyun içerisine 5 – 6 damla kadar damlatılarak da günde bir defaya mahsus olarak tüketilebilmektedir.

Greyfurt Kabuğu Yağı Nerede Satılır?

Greyfurt Kabuğu Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Greyfurt Kabuğu Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.