Aktar Bloğu

Greçka Tohumu Çay Çok İçmenin Sakıncası Var mı?

Grecka tohumu cay cok icmenin sakincasi var mi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Çoğu insan tarafından karabuğday tohumu çayı olarak bilinen Greçka tohumu çayı, insan sağlığına büyük ölçüde fayda sağlayan bitki çaylarından biridir. Tam tahıllı bir besin olması ve bir hayli lifli bir yapıya sahip olması sayesinde besin değeri yüksek ve oldukça doyurucu olan bu bitki çayı, diğer pek çok bitki çaylarında olduğu üzere her aktardan temin edilebilmektedir.

Greçka tohumu bitki çayının besin değerine bakılacak olursa; vitaminlerden B kompleks, minerallerden ise magnezyum, mangan, bakır, ve lif bakımından bir hayli zengin olan bir bitki çayıdır.

Greçka Tohumu Çay Çok İçilirse Bir Şey Olur mu?

Hemen hemen her bitki çayı gibi Greçka Tohumu Çayı çok içilirse elbette ki çeşitli sorunlara neden olabilmektedir. Her ne kadar insan sağlığı üzerinde önemli etkileri bulunsa da, bitkisel bir içeriğe sahip olduğu için çok fazla tüketildiğinde beklenmedik yan etkilerin ortaya çıkmasına yol açabilmektedir.

Greçka Tohumu Çay Çok İçmenin Zararları Var mı?

Greçka tohumu yağı, piyasada yeni yeni adını duyuran ve kullanılmaya başlanan bir bitki çayıdır. Kan basıncı, kilo verme, sindirim sistemi sorunları ve bunun gibi pek çok konuda fayda sağlayan Greçka tohumu yağı, yanlış ve gereğinden fazla tüketildiği takdirde bazı zararlara neden olmaktadır. Greçka Tohumu Çayını çok içmenin zararları ise; vücutta kızarıklık, kaşıntı, kabarıklık, böbrek rahatsızlıkları, mide problemleri ve kan pıhtılaşması gibi durumlardır.

Sağlığımıza Faydaları Nelerdir?

Greçka Tohumu Çayının faydaları oldukça fazladır. Doğru ve düzenli bir şekilde tüketildiği takdirde kolesterolün düşürülmesi konusunda etkili olan bu çay, kan basıncını dengeleyici bir etki göstermektedir. Bağırsakları çalıştırın, sindirim sistemi bozukluklarını bir düzene sokma konusunda faydalı olurken, aynı zamanda yüksek tansiyon ve kardiyovasküler rahatsızlıkları olanlar için oldukça faydalı bir çay olması ile bilinmektedir.

Tüm bu özellik ve faydalarının yanı sıra özellikle de zayıflama konusunda etkili olan Greçka tohumu bitki çayı, metabolizmanın hızlandırılmasını sağlayarak fazlalık kiloların kolaylıkla atılmasına fayda sağlamaktadır. Ayrıca uçukların büyümesini engellemesi, aşırı terlemenin önüne geçmesi, damar zayıflı sebebiyle meydana gelen burun kanamalarının önüne geçmesi, vücudun B1 ve B2 vitamini ihtiyacını karşılaması, yine bu çayın faydaları arasında yer almaktadır.

Greçka Tohumu Çayı Nerede Satılır?

Greçka Tohumu Çayı, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Greçka Tohumu Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”8366, 1418, 1434, 1431″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.