Aktar Bloğu

Gliserin Yağı Kullanmanız İçin 5 Sebep!

Gliserin Yağı Kullanmanız İçin 5 Sebep!

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Günümüzde çeşitli şekillerde kullanılabilen gliserin yağı, gliserol olarak da bilinmektedir. Bir tür organik alkol olması sebebiyle bitkisel yağlar kategorisinde değerlendirilen yağ, çeşitli sağlık sorunları için kullanılabilmektedir. Dahili ve harici kullanımı mümkün olurken, genellikle kişisel bakım alanında tercih edilmektedir.

Gliserin yağı, oksijen, karbon ve hidrojenden meydana gelen organik bir bileşiktir. Bitkisel yağlardan elde edilen bu ürün, saç ve cilt bakımı için kullanılmaktadır. Bunun ile beraber romatizma ağrılarından, kimyevi ilaçlara, gıda tatlandırıcılarından matbaaya kadar oldukça geniş bir alanda kullanılabilen bu yağ, hayvansal ve bitkisel olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Kişisel bakım amacıyla kullanılacak olan yağın bitkisel yağlardan elde edilmiş olması gerekmektedir.

%100 bitkisel yağ olduğundan bahsedebilmenin mümkün olmadığı bu yağ, gliserin tohumu yağı ya da glisterol olarak da adlandırılabilmektedir. Fakat tümüyle bitkisel bir yağ kadar faydalı olan gliserin yağı, pek çok yönden fayda sağlayabilmektedir. Hassas ciltler için inceltilerek kullanılması gereken gliserin tohumu yağı, su ya da alkol ile inceltilerek de kullanılabilmektedir.

Gliserin Yağı Kullanmanız için 5 Sebep!

Diğer pek çok bitkisel yağlarda olduğu üzere gliserin yağının kullanımı için de onlarca sebep bulabilmek mümkündür. Özellikle cilt ve saç üzerinde göstermiş olduğu etkileri ve faydaları, bu yağın kullanılması için başlı başına birer sebep olarak gösterilebilmektedir. Fakat yine de yağı kullanmak için bir sebep belirtmek gerekirse; soğuk algınlığında solunum yollarını açabiliyor olması, kabızlığa iyi gelmesi ve cilt kuruluğuna iyi gelmesi, bu yağın kullanım nedenleri arasında yer almaktadır.

Gliserin Yağının Faydaları Nelerdir?

Genellikle kişisel bakım ve kozmetik ürünlerinde kullanılan gliserin yağı, insan sağlığım açısından da oldukça faydalı bir yağdır. Vücutta meydana gelen romatizmal ağrılara iyi gelirken, AFT olarak bilinen ağız içi yaralarının giderilmesine yardımcı olabilmektedir. Bunun ile beraber kulak ağrısı için de tercih edilen yağ, bu rahatsızlıkların giderilmesinde de etkili olabilmektedir.

Öte yandan içeriğindeki pek çok özelliği sayesinde cildi nemlendiren, doğal bir görünüm veren ve cilt tonunu düzenleyen yağ, tırnakların parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasına, cilt sorunlarına ve cildi yumuşatma özelliği sayesinde ayaktaki nasıra da iyi gelebilmektedir. Saç için de oldukça faydalı olan bu yağ, saçın parlaklık kazanmasını, nemlenmesini ve beslenmesini sağlamaktadır.

Gliserin Yağının Faydaları Nelerdir?

Gliserin Yağının Faydaları Nelerdir?

İnsan sağlığına pek çok faydası dokunan yağ, genel sağlık konusunda oldukça etkili olan bir üründür. Çoğu zaman gıda sektöründe kullanılan ürünlerden biri olan bu yağ, yiyecek ve içeceklerin nem dengesini koruyabilmektedir. İçeriğinde bulunan kalori ve şeker oranı sayesinde tatlandırıcı olarak da kullanılan yağ, çeşitli sindirim sistemi sorunlarının giderilmesine de yardımcı olmaktadır.

Tüm bunların yanı sıra sık sık meydana gelen kulak tıkanıklığı gibi sorunları ortadan kaldırması, yine yağın faydaları arasında yer almaktadır. Bu gibi durumlarda bir uzmana danışılarak kullanılan bu yağ, kısa süre içerisinde tıkanıklığı giderebilmektedir.

Hassas Ciltler için Gliserin Tohumu Yağı

Tıpkı diğer cilt tiplerinde olduğu üzere hassas cilt tipine sahip olan kişiler için gliserin yağı oldukça faydalı bir yağ olsa da bu cilt tipinde inceltilerek uygulanması gerekmektedir. En basit haliyle su ile seyreltilebilmesi mümkün olan bu yağın ayrıca yeteri kadar kullanılması ve fazlasına kaçılmaması da faydalı olabilmektedir.

Gliserin Yağı Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Çoğu zaman kişisel bakım ürünü olarak kullanılan gliserin yağı, en önemli cilt bakım yağları arasında yer almaktadır. Çeşitli cilt problemlerinde direkt olarak ya da su ve alkol ile karıştırılarak cilde uygulanabilirken, aynı zamanda saçlara da direkt olarak uygulanabilmektedir.

Harici kullanımının yanı sıra dahili olarak da kullanılabilen bu yağ, yemeklere, salatalara ve bunun gibi besinlere katılarak tüketilebilmektedir. Fakat gliserin yağı her ne kadar faydalı olsa da fazla kullanımı istenmeyen sonuçlar doğurabilmektedir. Bu nedenle dikkatli bir şekilde kullanılması gerekmektedir.

Gliserin Yağının Zararları

Gliserin yağı her ne kadar oldukça faydalı bir yağ olsa da fazla kullanılması bazı olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Örneğin cilt çatlaklarının giderilmesi konusunda bir hayli etkili olan yağı, fazla kullanıldığı takdirde ciltte yağlanmalara neden olabilmektedir. Bunun ile beraber romatizmal ağrılara da iyi gelirken, yine fazla kullanılması bazı sağlık problemlerine neden olabilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.