Aktar Bloğu

Ginkgo Çayını Nasıl ve Ne kadar İçmelisiniz

ginkgo bitki cayini nasil icmeniz hakkinda ne kadar bilgi sahibisiniz

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Günümüzde pek fazla adı bilinmeyen, ancak son zamanlarda popüler bir hal almaya başlayan ginkgo çayı, sağlık açısından faydalı olan bitki çaylarından biridir. Ginkgo çayı özellikle Çin ve Asya gibi bölgelerde bilinen bir bitki çayı olurken, uzun yıllar boyunca alternatif tıp alanında kullanılmıştır.

Ginkgo biloba çayı olarak da bilinen ginkgo çayı, cinsel işlev sorunlarından Alzheimer rahatsızlığına, göz sağlığından kalp hastalıklarına varana kadar pek çok alanda fayda sağlayabilmektedir. Bu nedenle de insanların çeşitli sorunlarına karşı tüketmiş olduğu bitki çaylarından ginkgo biloba çayı, günümüzde hemen hemen her aktarda tüketiciye sunulmaktadır.

Ginkgo Çayı Aç mı Tok mu İçilmelidir?

Ginkgo bitki çayı, ginkgo biloba isimli bitkinin yapraklarından elde edilmektedir. Sayısız faydası bulunan bu çay, tercihe göre aç ya da tok karnına tüketilebilmektedir.

Ginkgo bitki çayının faydalarından bahsetmek gerekirse; özellikle çocukların zihinsel gelişimini desteklemesi, hemoroid ile ortaya çıkan ağrıyı ve kanamayı azaltması, göz sağlığına iyi gelmesi, antioksidan özelliği ile vücudu serbest radikallerden arındırması, kalp hastalıkları ve felç gibi sağlık sorunların karşı koruması, cinsel işlev problemlerine iyi gelmesi bu çayın faydaları arasında yer almaktadır. Tüm bunların yanı sıra saç dökülmelerinin önüne geçmesi, daha sağlıklı ve güçlü saçların uzamasını sağlaması, Alzheimer hastalığına fayda sağlaması, kardiyovasküler rahatsızlıklara iyi gelmesi ve vücuda enerji vermesi, kolon, meme ya da bu gibi kanser türlerine karşı savaşması yine ginkgo bitki çayının faydaları arasında yer almaktadır.

Ginkgo Bitki Çayı Soğuk mu Sıcak mı İçilmelidir?

Ginkgo bitki çayı, diğer bitki çaylarında olduğu üzere tercihe göre soğuk ya da sıcak tüketilebilmektedir. Fakat genellikle insanların tüketim şekli sıcak ya da ılık halde olmaktadır.

Ginkgo bitki çayı oldukça kolay hazırlanabilen bir bitki çayıdır. Bunun için bir fincan suyun kaynatılması ve kaynayan suyun içerisine bir tatlı kaşığı kadar ginkgo biloba yaprağı atılması gerekir. Ardından yaklaşık 5 dakika kadar demlemeye bırakılmalı ve sonrasında da tercihe göre şekerle tatlandırılarak tüketilmelidir. Bu çayın hazırlanışında demleme süresi önemli olurken, günde en fazla 2 fincan kadar tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca doğru ve düzenli kullanılması da, faydalarını görebilmek açısından önemlidir.

Ginkgo Bitki Çayı Nerede Satılır?

Ginkgo Bitki Çayı, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Ginkgo Bitki Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1469, 1428, 1431, 1420″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.