Aktar Bloğu

Gingko Bitki Çayını Çok Tüketmenin Sakıncaları Var mı?

gingko bitki cayini cok tuketmenin sakincalari var mi

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Gingko bitki çayı bu bitkinin yapraklarından üretilen bir bitki çayıdır. Gingko bitki çayı içerisinde bulunan besin maddeleri sayesinde kalp sağlığından göz sağlığına kadar yardımcı bir bitki çayıdır. Alzheimer, cinsel rahatsızlık gibi sorunlarda da sağlığa büyük hizmetleri bulunmaktadır.

Ülkemizde pek bilinmemekle beraber bu bitki çayının kullanımı Çin’de çok sıktır. Geniş çaplı ürün getiren aktarlarda bulunması kolaydır.

Gingko Bitki Çayı Çok İçilirse Bir Şey Olur Mu?

Gingko bitki çayı çok içilirse hayatı tehlikeye atacak aşırı kanamalara neden olabilmektedir. Kanama sorunları yaşayanların bu bitki çayını kullanmaları önerilmemektedir.

Gingko bitki çayını tükenirken dozunu ayarlamaya dikkat edilmelidir. Yüksek dozda kullanımı sonucunda alerjik problemlere neden olabilmektedir. Ciltte deri döküntüsü, kızarıklık, uyuşukluk ve kabarmalar gibi yan etkilere neden olabilmektedir. Yüksek dozda tüketimi sonucunda düzensiz kalp atışı, çarpıntı, inme gibi ciddi problemlere neden olabilmektedir. Gingko bitki çayı çok içildiğinde iskelet yapısına zarar vermektedir. Bu neden yeterli miktarda tüketilmelidir.

Gingko Bitki Çayı Çok İçmenin Zararı Var Mı?

Gingko Bitki Çayını Çok İçmenin Zararları Şunlardır:

  • Aşırı dozda alımına bağlı olarak Gingko bitki çayı görme sorunlarına sebep olmaktadır.
  • Sinir sistemini etkileyen bir bitki çayı olduğundan bazı nöro-bozukluklara neden olabilmektedir. Aynı zamanda sinirlilik hali, huzursuzluk, çarpıntı, üzüntü ve ciddi psikolojik sorunların yaşanmasına sebep olmaktadır.
  • Gingko bitki çayı kullanımında sıkça karşımıza çıkan sorunların biri de nefes alma, uyku hali, zayıf nabız baş ağrısı hafif sersemlik ve duyu kaybıdır.
  • Mide problemi olan kişilerin ise dikkatli tüketmeleri gereken bir bitki çayıdır. Yüksek dozda kullanımı sonucunda karın krampları tahriş ishal kabızlık gibi sorunlara neden olmaktadır.
  • Emziren annelerin, hamilelerin, kronik, alerjik ve herhangi önemli rahatsızlığı olan kişilerin gingko bitki çayı tüketmeden önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.

Sağlığımıza Faydaları Nelerdir?

Gingko Bitki Cayini Cok Tuketmenin Sakincalari Var mi 1

 

Gingko bitki çayının faydaları saymakla bitmez iken bu bitki çayının yaprakları da çokça mineral vitamin ve bileşenlerden oluşmaktadır. Bitki içindeki mevcut olan besin maddeleri sayesinde kalp sağlığından sinir sağlığına göz sağlığından cilt sağlığına kadar çok geniş alanlarda şifa kaynağı olarak bilinmektedir. Kardiyovasküler sorunları gidermeye yardımcı olan bir bitki çayıdır. Yüksek kan basıncı düşürmeye yardımcı olmaktadır. Kan pıhtılaşması, tıkanmalar gibi problemleri gidermeye yönelik etkileri vardır.

Gingko Bitki Çayı Nerede Satılır?

Gingko Bitki Çayı, marketlerle birlikte aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Gingko Bitki Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.