Aktar Bloğu

Galeta Ununun Faydaları Nelerdir?

Galeta ununun faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Galeta, sert, gevrek ve tuzlu bir krakerdir. Farklı şekillerde üretilse de genelde 2 cm kalınlığında ve 20 cm uzunluğunda olur. Galeta ununu ise bu galetalardan, kızartılmış ekmeklerden ya da galetayı döverek elde edilir. Bayat ekmekler fırında kurutulup, rondoda parçalanarak da elde edilebilir. Galeta ununun yaklaşık olarak 1 çay bardağı 215 kalori içermektedir. Galetanın tanesi ise 98 kaloriye eşdeğerdir. Yaprak galeta çeşidinde ise normal galetaya oranla bu değerlerin yarısı görülmektedir. Bununla birlikte galeta unundan susamlı, çekirdekli, sade ve kepekli ekmekler de yapılabilir.

Galeta Ununun Faydaları

Galeta ununun faydaları doğallığından gelmektedir. O faydalar ise şu şekilde sıralanabilir.

  • 1 tanesinin karbonhidrat değeri 18.74 gram olan galeta, hem kilo almak hem de vermek isteyenlerin kullanabileceği bir besindir. İçeriğinde ise vitamin taşımadığından dolayı vücutta yağ ve karbonhidrat deposu olarak kullanılabilir.
  • Protein ve lif yapılıdır. Bu sebepten dolayı kolesterol düşürmeye yardımcı olur ve safra asitlerini önleyici olarak kullanıldığından dolayı vücuda tokluk hissi verir. Zayıflamak isteyenlere önerilmesinin nedeni ise bu tokluk hissidir.
  • Bayatlamayan bir yapıya sahiptir.
  • Bayat ekmeklerle de yapılabildiği için ekonomik açıdan da galeta ununun faydalı olduğu görülür.

Galeta Unu Nelerde Kullanılır?

  • Galeta unu, çıtır çıtır olmayı sağladığından dolayı tavuk veya sebze kızartması yaparken una bandırılarak kullanılabilmektedir.
  • Keklerde ise normal un yerine galeta unu kullanılarak ya da poğaça yapımında kullanılarak farklı bir tat elde edilebilir.
  • Köftelerde ise bayat ekmek parçaları topaklandığı için, galeta unu homojen görevi görür ve iyi bir köfte harcı yapılmasını sağlar ve lezzetine lezzet katar.
  • Aktarlardan ya da marketlerden bulabileceğiniz galeta ununun baharatlı hali de bulunmaktadır. Bu baharatlı galeta unu ise özellikle et ve tavuklarda çıtır harç olarak da kullanılmaktadır.

Günümüzde galeta ununun üretimim modern endüstriyel tesislerde de yapılmaktadır. Ülkemizde de bu işi yapan uzman işletmeler bulunmaktadır. Galeta ununun faydalarının nedenlerinden biri de içeriğinde buğday unu, tuz, su, ekmek katkı maddeleri, ekmek mayası ve doğal renklendiriciler de kullanılmasıdır.

Galeta Unu Nerede Satılır?

Galeta unu, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen galeta unu satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.