Aktar Bloğu

Fındık Yağının Faydaları Nelerdir?

Fındık Yağının Faydaları Nelerdir?

Fındık yağı, bugün Türk toplumunda en çok tüketilen ve kullanılan bitkisel yağlardan biridir. Tatlı ve aromalı bir yapıya sahip olan yağ yemeklere de ayrı bir lezzet kazandırırken, aynı zamanda insan sağlığına da fayda sağlayabilmektedir.

Genellikle fındıkların soğuk presleme işleminden geçirilmesi ile elde edilen yağ, kemik gelişiminden cilt sağlığına, saç bakımından sindirim sistemi sorunlarına varana kadar pek çok sağlık sorunu karşısında etkili olabilmektedir. Özellikle de kişisel bakım alanında göstermiş olduğu etkileri ile dikkat çeken bu yağ, her aktardan kolaylıkla temin edilebilmektedir.

Fındık, günlük dengeli beslenmede en önemli besin maddelerindendir. Sağlık açısından oldukça yararlı bir besindir. Günlük 30 gr. tüketildiğinde E vitamini ihtiyacını %100 karşılanır. Bu yüzden fındık değerli bir besindir. Benzer şekilde fındık yağının da hem sağlığımız hem de cildimiz için çok faydalıdır.

Fındık yağı, genel sağlık, cilt ve saç açısından oldukça faydalı olan bitkisel yağlardan biridir. Fındığın soğuk presleme yapılmasıyla elde edilen bu yağ, kemiklere, yüksek tansiyona, kalbe, kaslara ve kabızlığa iyi gelmektedir. Fındık yağının faydaları elbette ki yalnızca bunlarla sınırlı değildir. Genel sağlık açısından faydaları sayısız olurken, cilt ve saç açısından faydaları da bir o kadar çoktur.

Fındık ve Fındık Yağının Faydaları

  • Fındık ve Fındık Yağının Faydaları

    Fındık ve Fındık Yağının Faydaları


    Fındık, en iyi enerji deposudur. Beden yorgunluğunu almaya, zihni canlandırmaya yardımcı olur.
  • Bir avuç fındık günlük protein ve minarallerin alınmasını sağlar. Yaraların kapanmasını hızlandırır. Böbrek taşının düşmesini hızlandırmaya yardımcı olur.
  • E vitamini açısından bitkisel yağlardan sonra fındık gelmektedir. İçerdiği A ve D vitaminleri sayesinde yaşlanmayı geciktirmek fındığın faydaları arasında yer almaktadır.
  • Kansızlığa karşı etkinliği bilinmektedir. Kemik gelişimi için önemli bir besindir. Varislere iyi gelmektedir. Kalsiyum magnezyum ve fosfor deposudur.
  • Yemeklerden önce yarım avuç fındık sizi doyurur ve daha az yemek yersiniz bu sayede daha dengeli ve hızlı kilo verirsiniz.
  • Fındık lif açısından zengin olduğundan dolayı kabızlığı önlemeye yardımcı olur.
  • Fındığın faydaları arasında içerdiği B6 amino asit sayesinde sinir sistemini kuvvetlendirmek yer alır.
  • Depresyona karşı etkilidir. Stres ile savaşmaya, düzenli kan akışının sağlanmasına yardımcı olur.
  • Fındık diyabet karşısında da çok etkilidir.
  • Fındık yağı da çok faydalıdır. Cildi güneş ışınlarına karşı korumaya, cildi nemlendirmeye, hassas ciltlerde bile rahatlatmaya yardımcı olur.
  • Fındık yağı antibakteriyeldir. Fındık ezmesi de fındık ile aynı özelliklere sahiptir. Gönül rahatlığı ile tüketmek mümkündür. Mümkün olduğunca fındığı sıcak yerlerde saklamayınız.

Fındık Yağının Cilde Faydaları

Cilt kırışıklıkları için birebir olan yağ, aynı zamanda cildin nemli kalmasına yardımcı olabilmektedir. Bu sayede yumuşacık ve pürüzsüz bir cildin oluşumunu desteklerken, cilde parlaklık kazandırabilmektedir.

Bu gibi etkileri sayesinde çoğunlukla kişisel bakım amacıyla tercih edilen bu yağın faydaları bu kadarla kalmazken, güneş ışınlarına karşı da koruma etki sağlayabilmektedir. Ciltte adeta UV ışınlarının kararlarına karşı kalkan etkisi oluşturan yağ, susam, ceviz ve avokado yağı ile karıştırılarak cilde uygulanabilmektedir. Antioksidan özelliği sayesinde cildi sağlıklı bir hale getirmesi, kuru ciltleri nemlendirmesi, hassas ciltlere iyi gelmesi ve sivilce, akne gibi problemlerin giderilmesini sağlaması da fındık yağının faydalarındandır.

Cilt Kırışıklıkları için Fındık Yağı Kullanabilirsiniz!

Cilt üzerindeki en önemli özelliklerin biri yaşlanma etkilerine karşı savaşmasıdır. Bazı bitkisel yağlar gibi fındık yağı da, yaşlanma etkileri göstermeye başlayan ciltlerde mucizevi etkiler gösterebilmektedir. E vitamini açısından oldukça zengin olan yağ, cildin günlük E vitamini ihtiyacının yüzde 86’sını giderebilmektedir. Üstelik E vitamininin yanı sıra bolca A ve C vitamini de içeren bu yağ, ciltte herhangi bir kırışıklık oluşumuna mani olabilmektedir. Ayrıca ince çizgileri ve yaşlılık alametlerini de en aza indirgeyebilmektedir.

Fındık Yağının Bilinmeyen Faydaları

Bilinmeyen Faydaları

Bilinmeyen Faydaları

Fındık yağının faydaları oldukça geniş bir alana hitap etmektedir. Özellikle de kişisel bakım alanında önemli etkiler göstermesi sebebiyle tercih edilen bu yağ, erken yaşlanma belirtilerini geciktirmekte, içeriğindeki E vitamini sayesinde cildin nem dengesini sağlamakta, pürüzsüz bir cilt yapısı elde etmeye yardımcı olmakta, cilde parlaklık kazandırmakta ve güneş ışınlarına karşı koruma sağlayarak cilt lekelerinin önüne geçebilmektedir. Bu gibi etkileri sayesinde de en çok tercih edilen cilt bakım yağlarından biri olarak karşımıza çıkan yağ, aynı zamanda hassas cilt yapısına sahip olanlar için ideal bir tercih olarak değerlendirilmektedir.

Yağın etkileri bu kadarla sınırlı kalmazken, saç köklerini güçlendirip besleme, daha sağlıklı saçların uzamasını sağlaması, saça canlılık ve parlaklık kazandırması, vücudun demir ihtiyacını karşılaması, sindirim sistemini rahatlatması ve depresyona iyi gelmesi, yine bu yağın en önemli faydaları arasında yer almaktadır.

İnsan sağlığına olan faydalarını görebilmek için düzenli kullanılması gereklidir. Aksi takdirde herhangi bir faydası ile karşılaşmak mümkün olmayabilir.

Neden Fındık Yağı Kullanmak Gerekir?

Neden Kullanmak Gerekir?

Neden Kullanmak Gerekir?

Fındık yağı kullanmak için onlarca farklı neden gösterebilmek mümkündür. Bu nedenlerin hemen hemen hepsi insan sağlığına sunmuş olduğu faydalarından kaynaklanırken, kişisel bakımına özen göstermek, kas gerginliğini ve yorgunluğunu azaltmak, kemik ve eklem sağlığını korumak gibi nedenlerden dolayı kullanılabilmektedir. Öte yandan sindirim sisteminin rahatlatılması, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve kabızlık sorununun önüne geçilmesi için de yine bu yağı kullanılması gereklidir.

İnsan sağlığına pek çok alanda fayda sağlayan bitkisel yağlardan olması, bu gibi nedenlerden dolayı kullanılmalıdır.

Fındık Yağı Nasıl Kullanılır?

Fındık yağının kullanım şekli, kullanım amacına göre belirlenmektedir. İki şekilde kullanımı mümkün olan bu yağ, genel sağlık için dahili olarak, kişisel bakım için harici olarak kullanılabilmektedir.

Fındık yağının kullanım alanlarına bakılacak olursa; yemeklerde, salatalarda, etleri marine ederken, saç bakımı yaparken ya da cilt bakımında kullanılabilmektedir. Pek çok yemekte, pastada, keklerde ve bunun gibi gıdalarda kullanıldığı takdirde sağlık açısından oldukça faydalı olabilmektedir. Bunun ile beraber harici olarak masaj yağı şeklinde kullanılması ya da maske yapılarak uygulanması da cilde büyük faydalar sağlayabilmektedir.

Hamilelerin, emziren annelerin, yaşlıların, küçük çocukların ve herhangi bir rahatsızlığı bulunan kişilerin fındık yağı kullanımında doktorlarına danışmaları tavsiye edilir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.