Aktar Bloğu

Fesleğen Yağı (Saf fesleğen Yağı)nın Faydaları Nelerdir?

Hoş kokusu ile bilinen fesleğen, ballıbabagiller familyasından bir bitki olarak karşımıza çıkmaktadır. Soğuk sıkım işleminden geçirilmesi ile kendisinden bir bitkisel yağ elde edilen bu bitki, insan sağlığına büyük faydalar sağlayabilmektedir. Fesleğen yağı, saç ve cilt üzerinde de oldukça etkilidir.

Fesleğen Yağının Faydaları

Fesleğen yağı, A, C, K ve B6 vitaminlerinin yanı sıra, limonen, linalol, sineol, demir ve kalsiyum gibi faydalı bileşenler içermektedir. Bu gibi içerikleri sayesinde de çeşitli sağlık sorunları karşısında oldukça faydalı olan bu yağ, düzenli olarak tüketildiği takdirde etkili olabilmektedir.

Fesleğen yağının faydalarına bazı örnekler göstermek gerekirse; öksürüğü kesmesi, ağız içi yaralarının iyileşmesini sağlaması, baş dönmesi ve ağrısını hafifletmesi, bağışıklık sistemi problemlerini gidermesi, cilt lekelerini yok etmesi, saçların güçlenmesini sağlaması ve vücudu temizlemesi bu yağın faydaları arasında yer almaktadır. Bu gibi faydaları nedeniyle günümüzde en çok kullanılan bitkisel yağlardan biri olarak nitelendirilmektedir.

Cilt için Faydaları

Cilt bakım yağları arasında yer alan fesleğen yağı, cilt üzerinde güneş ya da çeşitli nedenlerle ortaya çıkan lekelerin giderilmesi, cilt kuruluğunun önüne geçilmesi, cildin nem dengesinin sağlanması, selülit görünümünün azalmasını sağlaması ve masaj yağı olarak kullanılması, bu yağın faydaları arasında yer almaktadır.

Fesleğen yağının faydaları bu kadarla sınırlı kalmazken, ideal bir kişisel bakım ürünü olan bu yağ, arı sokmalarına karşı da etkili olabilmektedir. Ayrıca kokusu sivrisinek ve diğer böceklerin uzaklaşmasını sağlarken, vücuttaki bakteri ve mantara karşı da etkili olabilmektedir.

Saç için Faydaları

Günümüzde genellikle kişisel bakım alanında kullanılan bitkisel yağlardan fesleğen öz yağı, cilt bakımının yanı sıra saç bakımında da mucizevi etkiler gösterebilmektedir. Saç köklerinin beslenmesi, saç diplerinin derinlemesine temizlenerek gözeneklerin açılmasını sağlaması, daha sağlıklı ve canlı saçların uzamasına yardımcı olması, bu yağın saç üzerindeki faydaları arasında yer almaktadır. Saçtaki fazlalık yağları alan ve parlak bir görünüm kazandıran fesleğen yağı, şampuanın içerisine karıştırılarak kullanılabilmektedir.

Günümüzde neredeyse her aktardan temin edilebilmesi mümkün olan bu fesleğen yağının faydalarını her alanda da görebilmek için düzenli ve doğru kullanılıyor olmasına dikkat edilmesi gereklidir. Düzensiz kullanıldığında herhangi bir faydasını görebilmek mümkün olmayacaktır.

Fesleğen Yağı Nerede Satılır?

Fesleğen Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Fesleğen Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.