Aktar Bloğu

Eşek Sütü Sabunu Faydaları Nelerdir?

Eşek Sütü Sabunu Faydaları Nelerdir?

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Eşek sütü, anne sütüne en yakın olan sütlerden biri olarak bilinirken, ayrıca sağlığa oldukça faydalı bir süt olduğu da bilinmektedir. Eşek sütü sabunu da eşeğin sütünden elde edilmektedir. Gerek cilt için gerekse saç için oldukça faydalı olan bu sabun, son yıllarda kullanımı son derece yaygın hale gelen bitkisel sabunlardan biridir. ¨

Özellikle kış aylarında kuruyan, çatlayan ve yıpranan cildi nemlendiren ve dış etkenlere karşı koruyan sabun, birçok kişi tarafından kişisel bakım ürünü olarak tercih edilmektedir. Diğer yandan günlük bakım için oldukça ideal bir ürün olan bu sabun, yaşlanmayı geciktirme, cilde bakım yapma ve kırışıklıkların önüne geçme gibi özelliklere de sahiptir.

Eşek sütü sabunu, oldukça nadir bulunan ve sağlık açısından da oldukça faydalı olan bir kişisel bakım ürünüdür. Yüzde 100 bitkisel ve doğal bir içeriğe sahip olan bu sabun, herhangi bir koruyucu ya da kimyasal madde barındırmamaktadır. Kalsiyum, A, B1, B2, C ve E vitamini bakımından da bir hayli zengin olmasıyla bilinirken, bu özellikleri sayesinde mucizevi bir saç ve cilt bakımı sağlayabilmektedir.

Günümüzde gençlik iksiri olarak bilinen Eşek sütü sabunu, A, B1, B2, C ve E vitamini bakımından oldukça zengin bir doğal sabundur. Aynı zamanda magnezyum, çinko, fosfor, kalsiyum, potasyum gibi minerallerden de bol miktarda içeren eşek sütü sabunu hem saçlar hem de cilt üzerinde önemli faydalar sağlayabilmektedir. İste Eşek sütü sabunu faydalarından bazıları…

Eşek Sütü Sabunu Özellikleri

Eşek Sütü Sabunu Özellikleri

Eşek Sütü Sabunu Özellikleri

Günümüzde pek çok kişi eşek sütü hakkında yeterli bilgiye sahip olmazken, bu süt oldukça faydalı olması sebebiyle hem kozmetik sektöründe hem de genel sağlık alanında oldukça sık kullanılmaktadır. Eşeklerin nadir olarak ürettiği sütlerinden elde edilen sabun, pek çok saç ve cilt problemine etki edebilmektedir.

Eşek sütü sabununun en büyük özelliği, gençlik sırrı olarak kabul edilmesidir. Yaşlanma etkilerine karşı birebir olan sabun, cildi gençleştiriyor olmasıyla bilinmektedir. Bununla beraber zengin vitamin ve mineral içeriğine sahip olan bu sabun, cilt sağlığı açısından oldukça değerli bir bitkisel sabundur.

Neden Eşek Sütü Sabunu Kullanmalısınız?

Eşek sütü sabunu faydaları oldukça fazla olduğundan, vücudun her noktasında kullanılması gereken bir sabun olarak karşımıza çıkmaktadır. Örneğin; deri sorunları ile savaşmak zorunda kalanların kullanması gereken bu doğal sabun, kısa süre içerisinde ciltteki kaşıntıyı giderebilmekte ve bu rahatsızlıkları ortadan kaldırabilmektedir.

Bunun ile beraber özellikle cildinde erken yaşlanma belirtileri görülen kişilerin kullanması gereken sabunlar listesinde ilk sıranın sahibi olan eşek sütü sabunu, Kleopatra’nın gençlik ve güzellik sırrı olarak nitelendirilmektedir. Zira efsanelere göre Mısır Kraliçesi Kleopatra, eşek sütünden süt banyosu yapmış ve bu şekilde güzelliğini korumuştur.

Eşek Sütü Sabunu Faydaları Nelerdir?

Eşek Sütü Sabunu Faydaları Nelerdir?

Eşek Sütü Sabunu Faydaları Nelerdir?

Eşek sütü sabunu, cilt üzerinde ayrı, saç üzerinde ayrı faydalara sahip olan bir sabundur. A, B1, B2, C ve E vitaminin yanı sıra kalsiyum, magnezyum, fosfor, çinko, sodyum gibi pek çok mineral bakımından zengin olan sabun, eski çağlardan beri kullanılmaktadır. Üstelik Mısır Kraliçesi olan Kleopotra’nın güzelliğini eşek sütüne borçlu olduğu da bilinmektedir.

Eşek Sütü Sabunun Cilde Faydaları

Eşek sütü sabununun cilt üzerindeki faydaları oldukça fazladır. Cildi besleyip onaran, lekeleri ve sivilce izlerini gidermeye yardımcı olan bu sabun, ten renginin açılmasını ve yüzün aydınlanmasını da sağlamaktadır. Yaşlanma karşıtı olma özelliğine sahip olan doğal sabunlardan biri olurken, mantar gibi çeşitli cilt hastalıklarına iyi gelmektedir.

Tüm bunların yanı sıra cildi ölü derinlerden arındıran ve temizleyen sabun, cildin daha nemli ve yumuşak olmasını sağlamakta, gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Kuru cilde bakım yapmak, hücrelerin yenilenmesini sağlamak ve siyah nokta oluşumunun önüne geçmek de bu sabunun faydaları arasında yer almaktadır.

Tamamen doğal sabun olması nedeniyle cilt üzerinde de mucizevi etkiler gösteren sabun, cildi besleyip onarmakta, lekeleri ve sivilceleri ortadan kaldırmaktadır. Bunun ile beraber ten renginin açılmasını sağlayan bu sabun, cildi gençleştirici bir etki de gösterebilmektedir. Kırışıklıkların giderilmesini sağlamakta, yeni kırışıklık oluşumunun önüne geçmekte ve cildi korumaktadır.

Günümüzün en önemli cilt problemlerine iyi gelirken, cildin daima nemli ve yumuşacık kalmasını sağlayabilmektedir. Bitkisel sabun olması sayesinde göstermiş olduğu bu faydaları arasında ayrıca kuru cilde bakım yapması, cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlaması, kızarıklık ve tahrişin önüne geçmesi ve gözenekleri derinlemesine temizlemesi gibi etkiler de yer almaktadır.

Eşek sütü sabununun bu gibi faydalarını görebilmek için düzenli bir şekilde kullanılması şarttır. Gerek ciltte gerekse saçlarda doğru bir şekilde kullanılması da önemli olan bu sabun, cilt için sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa kullanılabilmektedir.

Eşek Sütü Sabunun Saça Faydaları

Öncelikle saçların daha sağlıklı ve hacimli olmasına yardımcı olan bu sabun, saç diplerinde meydana gelen kepek sorununu ortadan kaldırabilmektedir. Saç dökülmelerine iyi gelmesi, saçların daha yumuşak bir yapıya kavuşmasını sağlaması ve kafa derisi kaşıntısını engellemesi de yine sabununun faydaları arasında yer almaktadır.

Günlük kullanımlar için uygun olarak hazırlanan sabun, her banyoda saça uygulanabilmekte ve düzenli olarak kullanıldığında ise bu gibi faydalarını gösterebilmektedir.

Cilde sağlamış olduğu faydaların yanı sıra saça da büyük etkileri olan sabun, saç bakımı için de oldukça ideal bir sabundur. Saçın hacimli bir görünüm kazanmasını sağlayan eşek sütü sabunu, ayrıca saçı beslemekte, kepeği engellemekte ve kafa derisindeki kaşıntının da giderilmesine yardımcı olmaktadır. Bunun ile beraber saç kıran problemi üzerinde etkili oluşu, saç dökülmesinin önüne geçilmesi ve saçların yumuşacık bir hal alması da yine sabunun faydalarındandır.

Eşek Sütü Sabunu Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Çoğu zaman kişisel bakım amacıyla tercih edilen sabunun kullanım şekli, amacına göre değişiklik gösterebilmektedir. Eşek sütü sabununun cilt sağlığı için kullanılması gerektiğinde, sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 defa uygulanması gerekmektedir. Uygulama şekli ise maske gibi olmalıdır. Örneğin; bolca köpürtülerek cilde uygulanmalı ve 5 dakika bekletildikten sonra da bol suyla yıkanmalıdır. Tamamen bitkisel ve organik bir içeriğe sahip olan bu doğal sabunun herhangi bir yan etkisi ya da zararı bulunmamaktadır. Dolayısıyla tüm vücutta gönül rahatlığıyla kullanılabilmektedir.

Eşek Sütü Sabunu Zararları Var Mı?

Eşek sütü sabunu, yüzde 100 doğal ve bitkisel bir içeriğe sahip olduğundan, bilinen herhangi bir zararı ya da yan etkisi bulunmamaktadır. Üstelik hemen hemen her yaş grubunun kullanımına uygun bir sabundur. Fakat yine de sabunu kullanırken dikkatli olunması ve herhangi bir alerjik reaksiyona karşı önceden vücutta test edilmesi gereklidir.

Bu gibi faydaları sayesinde saç bakımında gönül rahatlığı ile kullanılabilecek olan bu bitkisel sabun, her banyoda şampuan yerine kullanılabilmektedir. Islak saça uygulanan sabun, saçlarda iyice köpürtülmekte, saç diplerine masaj yapılarak uygulanmaktadır. Ardından bol su ile durulanmalı ve saç diplerinde sabun kalıntısı kalmadığından emin olunmalıdır.

Her ne kadar eşek sütlü sabunun bir zararı bulunmasa da kullanıma başlamadan önce kişinin eşek sütüne karşı alerjisi olup olmadığına bakması gerekmektedir. Bunun için eşek sütlü sabunun cildin herhangi bir küçük noktasına uygulanarak bir süre bekletilmesi ve ardından yıkanması yeterli olabilmektedir. Bu sayede cilde temas eden sabun kişide bir alerjik reaksiyon gösterip göstermeyeceği anlaşılabilmekte ve buna göre kullanıma başlanabilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.