Aktar Bloğu

Enfeksiyonlu Ciltler İçin Emu Yağı Kullanılır mı?

Enfeksiyonlu ciltler icin emu yagi kullanilir mi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Emu yağı, günümüzde pek fazla bilinmeyen ve duyulmayan bitkisel yağlardan biridir. Asılda hayvansal bir yağ olan emu yağı, herhangi bir katkı maddesi ya da kimyasal içermediği için bitkisel yağlar kategorisinde değerlendirilmektedir.

Emu yağı, çoğunlukla Avusturalya’da yaşayan bir tür kuştan elde edilmektedir. Avusturalya’da yerliler tarafından uzun yıllardır kullanılmakta olan emu yağı, sağlık açısından büyük faydalar sağlamaktadır. Özellikle de kişisel bakım alanında sağlamış olduğu faydalar ile ön plana çıkan bu yağ, cilt üzerinde mucizevi etkiler gösterebilmektedir.

Enfeksiyonlu Ciltler için Emu Yağı

Emu yağı, kişisel bakım alanında kullanılabilecek ideal yağlardan biridir. Enfeksiyonlu olan ciltlerde kullanılması tavsiye edilen bu yağ, Omega3, Omega6 ve Omega9 gibi doymamış yağlar açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. İçeriğindeki bu gibi faydalı bileşenler sayesinde cilt hücrelerinin yenilenmesine, enfeksiyonlu yaraların iyileşmesine ve ciltteki tahrişlerin yatıştırılmasına yardımcı olabilmektedir.

Öte yandan küçük yaralanmalarda acının hafifletilmesini sağlayan emu yağı, güneş lekeleri, akne, sivilce izleri, çürükler, kesikler, bebek döküntüleri ve dudak çatlamaları gibi çeşitli problemlere de iyi gelmektedir.

Emu Yağının Faydaları Nelerdir?

Emu yağı hem ciltte, hem saçta, hem de genel sağlıkta oldukça faydalı bir kişisel bakım ürünüdür. En yaygın olarak bilenen faydası, anti – infalamatuaur özelliği ile kas ve eklem ağrılarına iyi gelmesi olarak bilinen emu yağı, kemoterapiden kaynaklanan karpal tünele, migrene, eklem iltihabına ve aş ağrısına iyi gelmektedir. Yüksek kolesterol seviyesinin düşürülmesine yardımcı olurken, risksiz bir hayat için kullanılması gereken ürünlerdendir.

Emu yağının faydaları bu kadarla kalmamaktadır. Cilt koşullarında iyileştirme gerçekleştirmesi, cilt enfeksiyonlarına iyi gelmesi, cildin yaşlanma etkileri göstermesine engel olması, tırnakları ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kilo vermeye yardımcı olması, saç sağlığına iyi gelmesi ve yaraların iyileşmesini sağlaması, yine emu yağının faydaları arasında yer almaktadır.

Emu Yağının Yan Etkileri Var mı?

Emu yağı, normal şartlarda tamamen doğal ve organik bir içeriğe sahip olduğundan, oldukça faydalı olan bir üründür. Fakat özellikle hamile olan bayanlar ve emziren anneler gibi hassas kişilerin bu yağı kullanmaya başlamadan önce mutlaka bir doktora danışması tavsiye edilmektedir.

Öte yandan bazı hassas cilt yapılarıda tahrişe ya da alerjik reaksiyona neden olabilmesi de mümkün olan bu yağ, kullanımından önce ciltte test edilmelidir.

Emu Yağı Nerede Satılır?

Emu Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Emu Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2682, 2684, 2823, 2817″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.