Aktar Bloğu

En Çok Kullandığımız Baharatlar ve Faydaları

En Cok Kullandigimiz Baharatlar ve Faydalari

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no” woodmart_inline=”no”]Her kültürün kendine has baharatları bulunmaktadır. Baharatlar ve faydaları böylesine ön plana çıkmasının temel nedeni ise biraz yetiştirdikleri şifalı bitkilerden kaynaklanmaktadır. Ülkemizde ve kültürümüzde en çok yer eden baharatlar; nane, karabiber, pul biber ve toz biberdir. Bunun yanında kimyon ve biberiyede sıklıkla kullanılmaktadır.

Baharatlar ve Faydaları

Baharatlar ve Faydaları

Baharatlar ve Faydaları

Bir Baharat Olarak Anason

Ülkemizde de yetişen anason, bir baharat olarak kullanılmasının yanı sıra içki üretiminde kullanılmaktadır. Kendine has kokusu ve koyu bulanık yeşil rengi ile dikkat çeker. Aile olarak maydanoza benzemektedir. Doğrudan sofralarda görmeye pek alışkan olmadığımız bu baharatlarımızı hamur işi üretiminde sıklıkla kullanırız.

Biberiye Faydaları

Biberiye söz konusu olduğu zaman güzel kokusu ile dikkatleri üzerine toplayan bir baharat akıllara gelmektedir. Mediteryan iklimde kendisine yer bulmayı başarmış bu güzel renkli soluk çiçekli baharat, sofralarımızda en çok et ve et ürünlerinde yer bulmaktadır. Her ne kadar biz pek kullanmasak bile İtalyanlar pizza soslarında biberiyeden asla vazgeçmezler.

Defne Yaprağı Faydaları

Defne Yapragi

Özellikle domates soslarında dikkati çeken bu baharatın, asıl yeri pişirilen et ürünleri olmaktadır. Her ne kadar balık yemeği ile özdeşleşmiş dahi olsa doğrudan sebzelerde kullanmak mümkün olmaktadır. Bütün Akdeniz ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de defne yaprağını yetiştirmekte yemeklerde yer vermekte mümkün olmaktadır.

Fesleğen Baharatı Faydaları

Acımtırak bir tada sahip olan bu şifalı bitki, aynı şekilde acı tada sahiptir. Son dönemlerde pizza soslarında da kullanılmaya başlamıştır.

Karabiber ve Faydaları

Karabiber ve Faydaları

Karabiber ve Faydaları

Ülkemizde yer alan baharatlardan bahsederken karabiberi es geçmek yanlış olacaktır. Tüm dünyada yaygın şekilde kullanılmaya başlanan bu baharat kokusu ve kendine has tadı ile kullanılmaktadır. Üretilmesi ve kullanılması neredeyse tarihle yaşıt olan bu baharatın birbirinden bağımsız pek çok ülke ana vatanı olmuştur. Son derece kaliteli olması ve insanların önemini kazanması da ayrıca büyük bir bitki olarak ön plana çıkmasına bağlanmaktadır. Bilindiği üzere pek çok insan baharatlar konusunda ön plana çıkan ayrıcalıkları kullanmayı başarmıştır. Kira, vergi gibi ödemelerde doğrudan karabiberden faydalanmak yeterli olmuştur.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.