Aktar Bloğu

Elmalı Bitki Çayının Cilde Faydaları

Elmalı Bitki Çayının Cilde Faydaları

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Elmalı Bitki çayı, insan sağlığına büyük ölçüde fayda sağlayan bitki çaylarından biridir. İçeriğindeki birçok faydalı bileşen, çeşitli sağlık sorunlarına karşı mücadele etmekte ve sağlığı koruyabilmektedir. Düzenli olarak tüketilmesi halinde genel sağlıktan saç ve cilt sağlığına kadar onlarca faydası bulunan bu bitki çayı, hazır olarak aktarlardan satın alınabileceği gibi evde de hazırlanabilmektedir.

Doğru ve düzenli kullanımı halinde oldukça faydalı olan bitki çaylarından elmalı çay, bünyesinde çeşitli antioksidanlar barındırmaktadır. Amino grup asitler, B, C ve D bakımından da zengin olan bu çay, açık renkli ve yumuşak içimli olması ile bilinmektedir.

Elma çayı, günümüzde sağlık açısından tüketilebilecek en ideal bitki çaylarından biridir. Çoğu zaman tarçın eşliğinde tüketilen bu bitki çayı, kemikleri güçlendirici etkileri ile bilinmektedir. Üstelik hazırlanışı da oldukça kolay olan elmalı çay, hazır olarak poşet çay şeklinde satın alınabileceği gibi, taze olarak da hazırlanabilmektedir.

Bitki çayları genel olarak pek çok sağlık problemine fayda sağlaması nedeniyle tercih edilmektedir. Elma çayının tercih edilmesi de antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirici soğuk algınlığını giderici, cildi güzelleştirici, kırışıklıkları en aza indirgeyici ve kuru ciltleri nemlendirici etkileri sebebiyle tercih edilmektedir. Hemen hemen her aktardan hazır olarak temin edilmesi mümkün olan elma çayı, evde taze olarak da yapılabilmektedir.

Sağlığımıza Faydaları Nelerdir?

Elmalı bitki çayının faydaları oldukça geniş bir alanı kapsamaktadır. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan etkisi gösteren bu bitki çayı, baş ağrılarını hafifletmesi gibi faydaları ile bilinmektedir.

İnsanların her aktardan temin edebildiği bu çay, aynı zamanda kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalp sağlığına fayda sağlamaktadır. Hafızayı geliştirmesi, besin değerlerinin yüksek oluşu, fazlalık kiloların atılması konusundaki etkileri, ihtiyacı olan lifi sağlayabiliyor olması, yine bu bitki çayının faydaları arasında yer almaktadır.

Poşet çay ya da toz çay olarak satışa sunulan elmalı çayı hazırlaması da oldukça basittir. Çeşitli yöntemlerle demlenebilmesi mümkün olurken, en çok tercih edilen yöntemi ise bir fincan kaynamış suyun içerisine bir çay kaşığı kadar elma çayı koyulmasıdır. Bu şekilde 15 dakika kadar demlenmeye bırakılan bu çay, tüketime hazır olacaktır.

Elmalı Çayın Cilde Faydaları Nelerdir?

Elmalı Çayın Cilde Faydaları Nelerdir?

Elmalı Çayın Cilde Faydaları Nelerdir?

Elmalı çayın cilde faydaları bir hayli çoktur. Cildin parlak ve canlı bir görünüm elde etmesine, yaşlanma belirtilerinin en aza indirgenmesine ve gözlerdeki şişliğin giderilmesine yardımcı olan bu bitki çayı, aynı zamanda cildin renk tonunu eşitlemekte, cilde enerji kazandırmakta, parlaklık vermekte, beyazlatmakta, lekeleri ortadan kaldırmak gibi etkiler göstermektedir.

C vitamini bakımından oldukça zengin olan çay, cildin nem dengesini oluşturması konusunda etkili olmaktadır. Bunun ile beraber yüksek lif deposu olan çayın cilde faydalarından bir diğeri de sivilceleri, siyah noktaları ve akneleri giderme konusunda fayda sağlamasıdır.

Elmalı Çay Cilde Sürülür mü?

Günümüzde en çok tüketilen bitki çaylarından elmalı çayın cilde sürülmesi mümkündür. Fakat bu faydalarını cilde sürüldüğünde değil, tüketildiğinde ya da meyvenin kendisi ile çeşitli maskeler yapıldığında sağlamaktadır. Dolayısıyla kişinin elmalı çayı yüzüne ya da cildine sürmesi yerine düzenli bir şekilde tüketmesi gerekmektedir.

Elmalı Çayı Cildine Kimler Uygulamalı, Kimler Uygulamamalıdır?

Kimler Uygulamalı, Kimler Uygulamamalıdır?

Kimler Uygulamalı, Kimler Uygulamamalıdır?

Elma çayın faydaları her alanda fazla olurken, bu çayı kimin kullanıp kullanamayacağı da merak konusu olmaktadır. Elma, günümüzde 7’de 70’e herkesin tüketmiş olduğu bir meyve olurken, çayı da aynı şekilde herkesin tüketimine uygun olan bir çaydır. Dolayısıyla hamilelerin, çocukların, bebeklerin ve çeşitli kronik rahatsızlığı bulunanların dahi tüketebileceği bir bitki çayı olan elma çayı, kolay bir şekilde temin edilebilmektedir.

Çoğu zaman uzmanlar tarafından elma çayının hazır olarak alınmasından ziyade evde yapılmış olanı tavsiye edilmektedir. Bu çayı evde hazırlamak ise oldukça kolaydır. Öncelikle taze elma çayı hazırlayabilmek için elmaların bol su ile yıkanması gereklidir. Kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılan elmalar daha sonra ince bir şekilde dilimlenir ve 2 su bardağı su ile beraber demliğe koyulur. Bu şekilde kaynamaya bırakılan elmalar kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve yaklaşık olarak 10 dakika boyunca demlenmeye bırakılır. Bu şekilde elma çayı tüketime hazır olacaktır.

Elmalı Çay Çok İçilirse Bir Şey Olur mu?

Elmalı bitki çayını çeşitli sağlık sorunlarına fayda sağlayabilmesi için doğru ve yeteri kadar tüketilmesi önemlidir. Tıpkı diğer pek çok bitki çayında olduğu üzere elmalı bitki çayı çok içilirse sağlığa yararlı olmak yerine zararlı olacaktır. Günlük olarak maksimum 2 fincan tüketilmesi tavsiye edilen bu çayı, aç karnına ya da tok karnına içebilmek de mümkündür.

Elmalı Çayı Çok İçmenin Zararları Var mı?

Elmalı bitki çayı, tamamen doğal, organik ve bitkisel bir içeriğe sahip olması sebebiyle insan sağlığına önemli ölçüde fayda sağlaması ile bilinmektedir. Bu nedenle elmalı bitki çayının zararları ile alakalı pek bir bilgi bulunmamaktadır. Fakat yine olası bir elmalı bitki çayının yan etkilerine karşı ihtiyatlı olarak tüketilmesinde fayda görülmektedir. Çünkü her ne kadar bir zararı olmadığı bilinse de, bazı bünyelerde ya da ciltlerde alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir.

Günümüzde sıcak içecekler arasında en çok tüketilen bitki çaylarından elmalı çay, sağlık açısında pek çok faydası bulunan bir çaydır. Her ne kadar Elmalı Bitki Çayını çok içmenin zararları hakkında kayda değer bir bilgi bulunmasa da bitki çayları çok fazla tüketildiğinde çeşitli alerjik reaksiyonlara, mide, böbrek ve sindirim sistemi problemlerine neden olabilmektedir.

Elmalı Bitki Çayı Tansiyonu Yükseltir mi?

Elma çayı, tansiyonu yükselten bir bitki çayı değildir. Aksine tansiyonu yükselenlerin tüketmesi gereken bir bitki çayıdır. Çünkü elma suyu ya da elma çayının, yüksek tansiyonu dengeleyici bir özelliği bulunmaktadır. Bunun ile beraber yüksek tansiyon için etkili olan bitki çayları; muz, çilek, kavun, ananas, şeftali, mango ve turunçgiller ile hazırlanan bitki çaylarıdır. Ayrıca bu meyvelerin direkt olarak tüketilmesi de önerilebilmektedir.

Elmalı Bitki Çayı Uyku Yapar mı?

Elma çayının etkilerinden bir diğeri de sakinleştirici olmasıdır. İnsan vücudunda adeta bir rahatlama sağlayan elma çayı, yatmadan önce tüketildiği takdirde rahat bir uyku çekmeye konusunda oldukça etkili olabilmektedir. Elma çayının uykusuzluğa iyi gelmesi kimileri için olumlu yönde bir etki olsa da kimleri bitki çayının bu özelliğini, elmalı çayın zararları olarak kabul edebilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.