Aktar Bloğu

Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

Elma sirkesinin faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Faydaları saymakla bitmeyen elma sirkesi, yüzyıllardan beri kullanılıyor. Annelerimizin mutfaklar en çok tercih ettiği sirkeler arasında yer alan elma sirkesi M.Ö. 5000 senelerinden beri kullanılıyor. Yapılan araştırmalar neticesinde elma sirkesinin faydalarının çok fazla olduğu hem sağlık hem de cilt için tercih edilmesi yönünde.

Bilinenin aksine elma sirkesinin zayıflamaya yardımcı özelliğinin yanı sıra sağlığımıza faydaları oldukça çoktur. Elma gibi elma sirkesi de vücudumuzda meydana gelen birçok tahribatın içten ve dıştan onarımında bize faydalı olacaktır.

Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

Elma sirkesinin düzenli kullanımında;

  • Eklemlerde ve kemiklerdeki sertliklere son vermeye yardımcı olduğu,
  • Kolesterolü düşürmeye, içerisindeki doğal enzimler sayesinde kanın daha ince ve sağlıklı akmasına yardımcı olduğu,
  • Damarlarda, akciğer ve böbreklerde detoks etkisi yaparak yağlı ve mukus kalıntıları parçalamaya yardımcı olduğu bilinmektedir.
  • Ayrıca Bir bardak ılık suya birkaç damla elma sirkesi ekleyip her gün içmek daha kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

Elma Sirkesinin Cilt Bakımında Faydaları

Elma Sirkesinin Faydalari Nelerdir 2

 

Elma sirkesini içmenin yanı sıra su ile seyreltip, pamuk yardımıyla cildinize uyguladığınız zaman hem cildinizi yumuşatacak hem de akne ve sivilcelerin oluşmasının önlenmesinde vücudunuza içten ve dıştan faydalı olacaktır. Ayrıca saçlarınızı yıkadıktan sonra durulama suyuna elma sirkesi eklemeniz hem saç derinizin kepekten korunmasına hem de saçlarınızın parlaklık kazanmasına fayda sağlar.

Elma Sirkesi Nereden Alınır?

Elma sirkesi marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. Elma sirkesi alırken son kullanma tarihine dikkat edilmesi gerekmektedir. Tarihi geçmiş sirke kullanımı sağlığımız için zararlıdır. Aynı zamanda hamilelerin elma sirkesi tüketiminde doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.

Elma sirkesini internetteki aktarınızdan satın almak isteyenler için e-Aktariye.com’u tercih edebilir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.