Aktar Bloğu

El ve Tırnak Bakımı İçin Püf Noktalar

El ve Tırnak Bakımı İçin Püf Noktalar

[vc_row][vc_column][vc_column_text]İnsanların eşyalarla ve birbirleriyle en çok temasta bulundukları bölgeleri muhakkak ki elleridir. Ellerin temizliği ve bakımı ise apayrı bir önem arz etmektedir. El, tırnak ve ayak bakımları aksatılmadan ve temizce yapılması sizi mikroplara karşı koruyacaktır. Çünkü ellerdeki pislik oluşması demek oluşan bu mikropların ağız yolu ile vücuda bulaşacağı anlamına gelmektedir. Evde yapacağınız basit birkaç uygulama ile hem temiz hem de bakımlı el ve ayaklara sahip olabilirsiniz.

Eller İçin Özel Bakım Nasıl Olur?

  • Öncelik tırnakları keserken oval bir kesim değil düz bir kesim uygulayın bu şekilde hem uzaması daha fazla zaman alacaktır hem de tırnak içi pislikleri hapsetmeyecektir.
  • Kadınların ojelerini çıkardıkları asetonlar alkol içerikli olduğu için tene zarar verecektir. Bunun önüne geçmek için kesinlikle tırnakları ve çevresini limon ile ovulması gerekmektedir. Bunun için de limon özlü yağları kullanılabilir.
  • Tırnak kenarlarındaki etleri kesmek yerine tırnak çubuğu ile dibe iterek temizlemek daha sağlıklı bir yöntem olacaktır.
  • Ojelerin çok çabuk kurumasını istiyorsanız parmaklarınızı bir müddet buzlu suyun içinde bekletebilirsiniz.
  • Bakımlı eller için mutlaka cilde uygun bitkisel yağlar kullanılmalıdır.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”9661, 9658, 2822, 2804″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

Ayaklar ise insan vücudunda en çok yorulan ve en çok yıpranan organlardır. Bütün gün kapalı ayakkabılar içinde kalarak hava almayan ayaklar daha çok bakıma ve temizliğe ihtiyacı vardır.

  • Akşam eve geldiğinizde ayaklarınız rahatlaması için öncelikle biraz yüksekte tutun ve kan dolaşımının daha rahat olmasına imkân tanıyın.
  • Şişlerini ve ağrısını almak için ponza taşı ile bacaklarınızdan aşağı doğru masaj yapabilirsiniz.
  • Rahatlamaları ve dinlenme işlemini daha çabuk gerçekleştirmeleri için ise bir leğen suya biraz karbonat ve tuz atarak 30 dakika kadar bekletin. İşlem bittikten sonra muhakkak ayaklarınızı kurulayın. Aksi taktirde mantar oluşumuna neden olabilirsiniz.
  • Aynı zamanda ayaklarınızı her zaman doğal sabunlarla yıkamaya özen göstermelisiniz. Doğal sabunlar hem cildi korur hem de daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1624, 1621, 1622, 1623″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.