Aktar Bloğu

El Bakımı İçin Öneriler

El Bakımı İçin Öneriler

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kişisel Bakımın en önemli kısmı el ve tırnak bakımından geçer. Birkaç basit ipucu ile tırnaklarınızın hak ettiği özeni gösterebilirsiniz. Göz önünde olan, en fazla dikkat çeken ve işlevselliğinden dolayı en çok kullanılan ellerimiz bizi ifade eden bir organımızdır. Tüm işlerimizi ellerimizi kullanarak yaparız. Bu da çok fazla deformasyon demektir. Kadının güzelliğinin ve zarafetinin simgesi elleridir. Güzel ve bakımlı eller kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar.

El bakımı, deyince ilk akla gelen hijyen olmalıdır. Kullandığımız ürünlerin doğal olmasına dikkat etmeliyiz. Soğuk havalardan ellerimizi eldiven takarak korumalıyız. Eğer kuaförde manikür yaptırıyorsak kullanılan aletlerin steril olduğundan emin olduğumuz güvenilir mekanları tercih etmeliyiz. Ortak olarak kullanılan tüm malzemeler, mantar gibi bulaşıcı hastalığa yakalanma riski taşır. Tıpkı yüzümüze kullandığımız gibi nemlendirici kullanımına özen gösterin. Özellikle cildimiz gece uyuduğumuz sırada çalışır, bu yüzden yatmadan önce nemlendirici bir kremin ellere masaj yaparak sürülmesinde fayda var.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2306, 2312, 2125, 2126″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Doğallıktan yana olanlar için de Zeytinyağı ve limonun el bakımı için çok önemlidir. Limonu meyve olarak kullanabileceğiniz gibi limon yağını da ellerinize nazikçe sürebilir, yumuşak ve sağlıklı bir dokuya sahip olabilirsiniz. Eğer tırnaklarınız soyuluyorsa lavanta yağı ile tırnaklarınızın üstüne bu yağla masaj yapabilirsiniz.

Öğünlerde özellikle protein desteği ile tırnaklar daha parlak ve sağlıklı görünecektir. E vitamini içeren yiyecekler Kadınların ciltleri için en zengin kaynaktır.

Limon suyu içeriğindeki meyve asidi sayesinde, ellerdeki ölü deriyi temizleme de en etkili peeling yerine geçer. Limon suyu ile (kalan limon kabuklarını da kullanabilirsiniz) mesaj yaparak bu bakımı sağlayabilirsiniz. Benzer şekilde limonlu çay tüketerek ya da limonlu yağ kullanarak da aynı vitaminleri sağlayabilirsiniz. Doğal sabunları kullanmayı da ihmal etmemelisiniz.

Deterjanların elleri nasıl yıprattığını hepimiz biliyoruz. Eldiven kullanarak deterjan gibi kimyasal madde kalıntılarının cildimize nüfus etmesini engellemiş oluruz. Temizlikten sonra krem kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Kaliteli oje ve aseton, iyi bir nemlendirici diğer önemli ürünlerdir. Unutmayalim ki, kalitesiz malzemeler ellerde hasara neden olabilir. Hoş görünmeyen elleriniz olsun istemiyorsanız bakım yapmayı ihmal etmemelisiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2622, 2621, 2623, 2811″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.