Aktar Bloğu

Ekinezyalı Bitki Çayı Çok İçmenin Sakıncası Var mı?

ekinezyali bitki cayi cok icmenin sakincasi var mi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Amerika kıtasında yetişen bitkiler arasında oldukça meşhur olan ekinezya, insan sağlığına faydası olan bir bitkidir. Bitki çayı olarak hazırlanan tüketilen bu bitki, özellikle grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda etkisini göstermektedir.

Günümüzde en çok tüketilen bitki çayları arasında yer alan ekinezya, insanın bedeninde enfeksiyonlar karşısında mücadele eden bileşenlerin salgılanmasını tetiklemekte ve böylelikle insanın grip, nezle, soğuk algınlığı gibi bulaşıcı hastalıklardan korunmasına ve bağışıklığının güçlenmesine fayda sağlamaktadır. Her ne kadar bu durum henüz bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da, geleneksel olarak alternatif tıp alanında uzun yıllardır kullanılıyor olması ve kullanıcıların yorumları bu yönde olmaktadır.

Ekinezyalı Çay Çok İçilirse Bir Şey Olur mu?

Diğer pek çok bitki çaylarında olduğu üzere ekinezyalı bitki çayında da çok içildiği takdirde istenmeyen ve beklenmeyen sonuçlar görülebilmektedir. Örneğin; ekinezyalı bitki çayı çok içilirse, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir. Bunun ile beraber ciltte daha ağır reaksiyonlar göstermesi ya da hayati tehlike oluşturan anafilaksi sorununa yol açması, yine bu çayın yan etkisi ya da zararı olarak gösterilebilmektedir.

Ekinezyalı Çayı Çok İçmenin Zararları Var mı?

Ekinezyalı bitki çayı, oldukça faydalı bir çay olurken, çok içildiği takdirde insan sağlığına zararlı etkileri olabilecek olan bir bitkidir. Ekinezyalı Bitki Çayını çok içmenin zararlarından en sık görüleni, mide bulantısı ve baş dönmesidir. Bu çayın kullanımı oldukça dikkat gerektirirken, tavsiye edilen tüketim oranı 10 ila 14 gün boyunca günde bir fincandır. Bu süre sonrasında beli bir süre ara verilmesi gerekmektedir.

Bunun ile beraber organ nakli olan hastalarda, hamilelerde ve çeşitli önemli rahatsızlıkları olan hastalarda kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Ekinezyalı Çayın Sağlığımıza Faydaları Nelerdir?

Ekinezyalı Bitki Çayının faydaları oldukça fazladır. Öncelikle bağışıklık sistemini güçlendiren bu bitki çayı, A, B kompleks ve E vitamini bakımından oldukça zengin olması sebebiyle insanı dinç tutmaktadır.

Öte yandan yapılan bazı araştırmalarda ekinezyalı bitki çayının eklem ve kas ağrıları üzerinde etkili olduğu ifade edilirken, kulak enfeksiyonları, candida enfeksiyonları, sinüzit, ayak mantarı gibi konularda da etkili olmaktadır.

Günümüzde hemen hemen her aktarda bulabilmenin mümkün olduğu bu çay, kolay bir şekilde hazırlanabilmekte ve lezzetli bir şekilde tüketilebilmektedir.

Ekinezyalı Çay Nerede Satılır?

Ekinezyalı Çay, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Ekinezyalı Çay satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1431, 1430, 1416, 1433″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.