Aktar Bloğu

Dut Pekmezi ve Faydaları

Dut pekmezi ve faydalari

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Tatlıların bu kadar yoğun şekilde tüketilmediği dönemde tatlı ihtiyacını gidermenin bir yolu da pekmezlerdir. Yapımı oldukça kolay olan dut pekmez, hemen hemen herkesin sevdiği pekmez türleri arasında yer almaktadır. Besleyici değeri oldukça yüksek olana dut pekmezi nasıl yapıldığı da bir o kadar merak edilmektedir. Kullanımı ve faydaları sayılmayacak kadar çoktur. Soğuk kış günlerinde bolca tüketilen dut pekmezi, üzüme oranla daha lezzetli ve değerlidir.

Dut Pekmezi Nasıl Yapılır?

Çok zor ve karmaşık bir iş olarak düşünülmesine rağmen, tencere tabak kullanarak ocağın üzerinde dut pekmezi yapmak mümkündür. Ancak uğraşmak istemeyenler için kaliteli markaların ürünlerine marketlerden temin etmek oldukça kolaydır. Hemen satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

Temiz şekilde toplanan dutları süzgeç yardımıyla tencere üzerine alınmalı, bir süre suyunun süzülmesi beklenmelidir. Böylelikle tencereye alının dutların yanması önlenmiş olacaktır. Kendi suyu ile pişirilmeye devam edilen dutların sularını tamamen verip vermediğini kaynama süresinde sık sık tadına bakara kontrol edilir. Bu arada üzerindeki köpük düzenli olarak alınmalıdır. Aksi durumda beklenen lezzet oluşmayacaktır. Kıvanın olduğuna kanaat getirildiğinde ocaktan alınarak dinlendirilir, devamın ise süzülür.

Dut pekmezi ve faydalari 1Dut Pekmezinin Faydaları

Dut pekmezinin faydaları arasında özellikle soğuk kış günlerinde vücut ısısının korunması yer almaktadır. Soğuktan etkilenmemek amacıyla bolca tüketilir. Kansızlık hastalığına karışı dut pekmezinin kullanımı yaygındır. Mide rahatsızlıklarına, solunum yolu hastalıklarına ve bronşite yardımcı olmaktadır.

Vücudumuzun direncinin yükseltilmesi ve sporcular enerji deposu olarak kullanılır. Çocukların büyümeleri ve gelişimlerini düzenli olarak tamamlamalarını sağlar. Gargara olarak kullanılıp boğazın rahatlaması sağlanır.

Dut Pekmezinin Karaciğere Faydaları

Kansızlığın etkilerinden kurtulmaya, karaciğer fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur. Eskiden insanlar, tatlıyı fazla tüketemeyip pekmez tüketirlerdir. Bu şekilde bulacaklarına inanırlardı. Hazırlandığı meyvenin ve pişirme aşamasındaki uğradığı değişimle vücudumuzun ihtiyacı olan birçok değeri karşıladığı bilinmektedir. Karaciğeri kuvvetlendirdiği inancıyla bolca tüketilirken, çok da aşırıya kaçmamak gerekir. İçerdiği yüksek karbonhidrat ve kalori kilo problemine yol açabilmektedir.

Dut Pekmezi Bebeğe Verilir mi?

Çok küçük yaştaki bebeklerin ne şekilde besleneceği hangi ayada hangi besinleri alması gerektiği annelere hekimlerce bildirilmektedir. Dikkatsizce, yeni doğmuş bebeklere bu tür gıdaların verilmeye çalışması sağlıklarının tehlikeye girmesine neden olabilir.

Dut Pekmezi Nasıl Kullanılır?

Sade olarak yenilebilmesinin yanı sıra tercihe bağlı olarak yoğurt ve sütle tüketilebilmektedir. Bunun yanında sabahları tereyağıyla kahvaltı sofralarında bolca tüketilir. Biraz sulandırılmak suretiyle genellikle soğuk havalarda, ev dışında çalışmak zorunda kalanlar üşümemek için pekmez tüketmektedirler.

Dut Pekmezi Nereden Alınır?

Dut pekmez, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. Hemen satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.