Aktar Bloğu

Doğal Kaya Tuzunun Faydaları Nelerdir?

Dogal kaya tuzunun faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sodyum klorür elementinin diğer adı olan kaya tuzu, aynı zamanda sofra tuzu olarak da anılmaktadır. Genelde renksiz ve beyaz olarak bilinen kaya tuzu, açık ve kapalı mavi, mor, pembe, turuncu, kırmızı, sarı ve gri renklerde de olabilmektedir. Kaya tuzunun oluşumu ise büyük su kütlelerinin buharlaşmasıyla gerçekleşir. Büyük rezervler halinde bulunmaktadır. Himalaya tuzu ise himalaya bölgesinde bulunan tuzlara verilen addır.

İçeriğinde mineral zenginliği ve element çeşitliliğinden dolayı doğal kaya tuzunun faydaları oldukça fazladır. Daha az bulunduğundan dolayı sofra tuzundan daha pahalıdır. İyon eklenmediğinde ise daha kristalli ve tanecikli yapıdadır. Toz kaya tuzu ve tane kaya tuzu olarak da çeşitleri mevcuttur.

Doğal Kaya Tuzunun Faydaları

  • Mide yanması, mide gazı ve sindirim bozuklukları gibi hastalıkların iyileşmesinde yardımcı olur ve iştahın açılmasına katkı sağlar.
  • Kan dolaşımının hızlandırmada ve vücudun pH dengesinin korunmasında oldukça etkilidir.
  • Bununla birlikte düşük veya yüksek kan basıncına engel olmaya katkı sağlar ve dengede tutmakta etkilidir.
  • Vücudumuzda açlık hissi veren mineralleri düzene sokar ve zayıflamaya yardımcı olur.
  • Solunum problemleri, solunum yolu hastalıkları ve sinüzite karşı etkili olabilmektedir. Bununla birlikte gargarasını yapmak ise boğaz ağrılarına, şişliklere, öksürüğe ve kızarmalara fayda sağlar.
  • Doğal kaya tuzunun faydaları arasında dişleri beyazlatmaya ve ağız kokularını gidermeye yardımcı olmak da vardır.
  • İçerisinde vücudun ihtiyacı olan 92 elementin 84’ünü bulundurduğundan dolayı bağışıklık, sindirim ve solunum sistemlerinin kuvvetlenmesinde etkilidir ve daha az hasta olmaya katkı sağlar.
  • Sindirim sistemi suları ve salyanın akışına katkı sağlar.
  • Kemik, bağ dokuları ve liflerin güçlenmesine yardımcı olur.
  • Cildin üstünde bulunan ölü hücrelerin atılmasına yardımcı olur ve cilde daha güzel bir görünüm kazandırır.
  • Saç kremiyle birlikte kullanıldığında ise saçınıza doğal görünüm ve hacim kazandırmaktadır.
  • Uykunun düzene girmesinde ve stresin azalmasında etkili rol oynar.
  • Kas ve krampların azalmasına ve ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.

Doğal Kaya Tuzu Nerelerde Yetişir?

Ülkemizde Çankırı, Iğdır, Nevşehir, Çorum, Yozgat, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars’ta bulunan, dağlardaki tuz mağaralarından çıkartılmaktadır. Doğal kaya tuzunun faydalarının çok olmasından dolayı talep oldukça fazladır. Bu yüzden aktarlarda, eczanelerde ve baharat satan güvenilir yerlerde farklı formlarda bulabilirsiniz.

Doğal Kaya Tuzu Nerede Satılır?

Doğal kaya tuzu, marketlerde, baharat satan dükkanlarda ve aktarlarda bulunmaktadır. İnternetten hemen doğal kaya tuzu satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1661, 1658, 1659, 1657″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.