Aktar Bloğu

Ginsengli Bitki Çayının Faydaları Nelerdir?

Ginsengli Bitki Çayının Faydaları Nelerdir?

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Ginseng bitkisi, uzun yıllardır alternatif tıp alanında şifa kaynağı olarak kullanılmakta olan bir bitkidir. Ginsengli bitki çayı olarak tüketilmesi mümkün olan ginseng bitkisi, insan sağlığı açısından oldukça faydalı olmasıyla bilinir.

Bitki çayları, insanların çeşitli sağlık sorunları karşısında tedbir alabilmek amacıyla tüketmiş oldukları sıcak ya da soğuk içeceklerdir. Günümüzde hemen hemen her bitki, insan sağlığı üzerinde büyük faydalar sağlarken, Kore’de yetişen ve hem fiziksel hem de zihinsel gelişime destek olan ginseng bitkisi de bu gibi faydalı bitkiler arasında yer almaktadır.

Pek çok bitkiden bitki çayı elde edilebildiği gibi, ginseng bitkisinden de oldukça yararlı bir çay elde edilebilmektedir. Her ne kadar şimdiye dek pek fazla bilinmese de bitki çayları arasında önemli bir yere sahip olan ginsengli çay, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve çeşitli hastalıklara karşı direncin artırılmasına fayda sağlamaktadır. Bunun ile beraber kan basıncının düzenlenmesi konusunda önemli bir etki göstermesi, konsantrasyonu artırıp hafızayı güçlendirmesi, fiziksel dayanıklılığı artırması ve vücuttaki toksin ile ödemin atılması konusunda etkili oluşu, ginsengli bitki çayının faydaları arasında yer almaktadır.

Ginsengli Bitki Çayının Faydaları Nelerdir?

Adını pek çok alanda duymuş olduğumuz ginseng bitkisi, insan sağlığına oldukça faydalı olan bir bitki türüdür. Pek çok farklı şekilde kullanılabilirken, bu bitkinin en sık kullanım hali bitki çayı olmasıdır.

Uzun yıllardır Çin’in geleneksel tıbbında kullanılan ginsengli bitki çayı, pek çok sağlık sorunu konusunda önemli etkiler gösterebilen bitki çaylarından biridir. Örneğin; kan şekerini dengelemesini, gribal enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmesi, iştah açıcı bir etki göstermesi, stresi en küçük seviyeye düşürmesi ve sindirim sitemine destek olması, ginsengli bitki çayının faydaları arasında yer almaktadır.

Ginsengli Bitki Çayının Faydaları Nelerdir?

Ginsengli Bitki Çayının Faydaları Nelerdir?

Ginsengli bitki çayının faydaları her alanda oldukça fazladır. Antioksidan özelliğine sahiptir. Yağın vücutta depolanmasının önüne geçerek yakılması konusunda etkili olan bitki çayı, metabolizmanın daha sağlıklı bir şekilde işlevini görmesinde faydalı olmaktadır. Bu şekilde egzersiz ve sporun yanında tüketildiğinde, kilo verme konusunda önemli ölçüde etkili olabilmektedir.

Kış aylarında oldukça yaygın olarak yaşanan grip, soğuk algınlığı, öksürük, nezle gibi rahatsızlıklar konusunda da oldukça etkili olan bitki çaylarından ginsengli çay, bu gibi rahatsızlıkların etkilerini en aza indirme ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi konusunda yararlı olmaktadır.

Ginsengli çay her ne kadar bitki çayları arasında pek fazla bilinmese de hemen hemen her rahatsızlığa bir fayda sağlayabilmektedir. Bu nedenle de tüketilmesi tavsiye edilen bu çayı, tıpkı diğer bitki çayları gibi aktarlardan, eczanelerden ya da organik pazarlardan bulabilmek mümkündür.

Dikkat Dağınıklığı için Ginsengli Bitki Çayı Tüketebilirsiniz!

Ginsengli bitki çayının faydalarından en dikkat çekici olanı ise dikkat dağınıklığı konusunda mucizevi bir etki gösterebiliyor olmasıdır. Bu bitki çayı, bünyesinde barındırdığı bazı yararlı bileşenler sayesinde beyin hücrelerini canlandırarak harekete geçirmekte ve hafızayı güçlendirici bir etki göstermektedir. Dolayısıyla dikkat dağınıklığı olan kişilerin tüketmesi gereken bitki çaylarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca konsantrasyonu artırma, düşünme yeteneğini güçlendirme gibi konularda ideal bir yardımcı olabilmektedir.

Ginsengli Bitki Çayı Nasıl Tüketilmelidir?

Diğer tüm bitki çaylarında olduğu üzere ginsengli çayın da tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Günde en fazla 1 fincan kadar tüketilebilecek olan bu bitki çayının genellikle tok olarak içilmesi tavsiye edilmektedir. Bunun ile beraber fazla tüketimi halinde faydalı olmasından ziyade tehlikeli bir hal alan bu çay, ancak doğru doz ve kullanım şekli ile fayda sağlayabilmektedir.

Ginsengli Bitki Çayının Diğer Faydaları Nelerdir?

Bilinen ya da bilinmeyen pek çok faydaya sahip ginsengli çay, öncelikle hafızayı güçlendirici etkisi ile bilinmektedir. Antioksidan özelliği ile kanı temizleme görevi üstlenen bu çay, toksinlerin vücuttan atılmasına, cinsel performansın artmasına, enerji eksikliği ve yorgunluğun giderilmesine fayda sağlamaktadır. Bunun ile beraber doğal bir iştah kesici olma özelliği ile de kilo verme konusunda etkili olurken, uyku kalitesini artırması, yaşlanma etkilerini geciktirmesi, yine ginsengli çayın faydaları arasında yer almaktadır.

Evde hazırlayabilmek için ginseng bitkisi her aktarda bulunabilirken, hazır poşet çay halinde ginseng özlü bitki çayını bulabilmek de mümkündür. Fakat en faydalı olanı, kişinin kendisinin demliyor olmasıdır.

Ginsengli Bitki Çayı Aç mı Tok mu İçilmelidir?

Çayı Aç mı Tok mu İçilmelidir?

Çayı Aç mı Tok mu İçilmelidir?

Ginsengli çay, hazırlanışı oldukça kolay olan bitki çaylarından biridir. Taze ot ya da kurutulmuş kök ile hazırlanabilen bu bitki çayı, aynı zamanda toz haline getirilen ginseng bitkisi ile de hazırlanabilmektedir.

Ginsengli çayın faydalarını görebilmek için düzenli bir şekilde kullanılması gerekirken, aç ya da tok karnına içilmesi fark etmemektedir. Tercihe göre aç ya da tok karnına tüketebileceğiniz ginsengli çay, günün her saatinde hazırlanıp tüketilebilmektedir.

Ginsengli Bitki Çayı Soğuk mu Sıcak mı İçilmelidir?

Ginsengli çay sıcak olarak tüketilebileceği gibi ılık ya da soğuk olarak da tüketilebilmektedir. Hatta bazı kişiler tarafından içerisine buz küpleri ilave edilerek de hazırlanabilmektedir. Kök zencefil ve limonla beraber hazırlanan bu bitki çayı kendine has bir lezzete sahip olurken, oldukça güçlü bir etkiye sahip olduğu için bir günde maksimum 2 fincan kadar tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Ginsengli bitki çayını hazırlayabilmek için gerekli olan ginseng bitkisinin ya da tozunu günümüzde her aktardan temin edebilmek mümkündür. Üstelik oldukça kolay hazırlanan bu çayın tüketimi de lezzetlidir.

Ginsengli Bitki Çayının Besin Değeri

Çayının Besin Değeri

Çayının Besin Değeri

Ginsengli bitki çayının besin değeri, kullanılan ginseng bitkisinin ölçüsüne göre değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla yapılan bitki çayının ölçüsü bilinmediğinden besin değeri hakkında net bir bilgi verebilmek mümkün değildir. Fakat genel olarak ortalama bir porsiyon ginseng bitkisinin besin değerlerine bakılacak olursa, karbonhidrat oranı 22.68, yağ oranı 1.7, lif oranı 5.67, sodyum oranı ise 43.94’tür.

Ginsengli Bitki Çayı Kaç Kalori?

Ginsengli çayının içeriğindeki kalori miktarı, çayın miktarına göre ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla bu çayın besin değeri hakkında net bir bilgi verilemeyeceği gibi kalorisi hakkında da bilgi verebilmek mümkün değildir. Ancak ortalama bir porsiyon, yani 28.4 gram civarındaki ginsengin içeriğinde yaklaşık olarak 106 kalorinin bulunduğu söylenebilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.