Aktar Bloğu

Deve Dikeni Nedir? Deve Dikeni Otunun Faydaları Nelerdir?

Deve dikeni nedir deve dikeni otunun faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Deve dikeni, papatyagiller ailesinin üyelerindendir. Adından da anlaşıldığı üzere dikenli bir yapısı olduğu için deve dikeni adını almıştır. Deve dikeni ekilebilecek bir bitki türü değildir. Genellikle kendi başına kurak ve boş alanlarda yetişir.

Deve Dikeninin Zararları Var Mıdır?

Anavatanı Afrika ülkeleridir. Bitki bir metre kadar uzayabilmektedir. Çiçeği pembemsi mor açar. Deve dikeni çok farklı isimlerle de bilinmektedir. Senelerce dayanan bitki türleri arasında yer almaktadır. Deve dikeninin birçok çeşidi bulunmaktadır. Deve dikeninin faydaları ve zararları bilindiği takdirde sizde bu bitkiden faydalanabilirsiniz.

Deve Dikeni Otunun Faydaları

Deve Dikeni Nedir Deve Dikeni Otunun Faydalari Nelerdir 2

 

Deve dikeni otunun faydaları ve zararları, hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için bu bitkinin tıbbi yararları hakkında kısaca bilgi verelim. Deve dikenin ismi biraz rahatsız edici olsa da sağlığa faydası çok büyüktür. Özellikle hayati organlarımızdan karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Bu vesileyle karaciğer daha sağlıklı çalışmaya başlar. Vücudumuzda bulunan zararlı toksinlerin atımında rol oynar. Safra kesesi rahatsızlıklarında etkilidir. Sindirim sisteminin düzenli olarak faaliyet göstermesinde etkilidir.

Emzikli kadınların sütünde artış sağlar. Ancak yine de hem emziren annelerin hem de hamilelerin deve dikeni tüketiminden önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir. Bunların yanı sıra yapılan araştırmalar sonucunda prostat seviyesini dengelemeye yardımcı olduğu açıklanan deve dikeni otunun iştah açıcı etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle yemek yemekte zorlanan, iştahsızlıkla problemi olan kişilerin deve dikeni tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Deve dikeni tohumlarından elde edilen çayın hiçbir zararı bulunmamaktadır. Ancak aşırı tüketimden kaçınılması gerekir. Çünkü bağırsakları çalıştırma özelliğinden ötürü ishal yapabilmektedir.

Deve Dikeni Otu Nasıl Tüketilmektedir?

Genellikle kurutulmuş deve dikeni otu olarak satın alınmaktadır. Satın alırken taze olmasına önem verilmelidir. Aksi takdirde sağlığımız için yararlarından faydalanmamız mümkün olmayabilir. Bitki çayı olarak tüketilen deve dikeni otu, çok nadir de olsa salatalarda da tüketilmektedir.

Deve Dikeni Nerede Satılmaktadır?

Hemen hemen tüm aktarlarda satışı gerçekleşen deve dikeni otu e-Aktariye üzerinden de satılmaktadır. Hemen satın almak isteyen internet sitemiz üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.