Aktar Bloğu

Defne Tohumu Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Defne Tohumu Yağının Faydaları Nelerdir?

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Defne tohumu yağı, defne bitkisinin tohumlarının soğuk sıkım işleminden geçirilmesiyle elde edilen bitkisel yağlardan biridir. Bir hayli zengin bir nemlendirici olma niteliğine sahip olan yağ hem saçları hem de cildi derinlemesine nemlendirerek uzun süre bu şekilde kalmasını sağlamaktadır.

Defne tohumu yağı, defne ağacının tohumlarından elde edilen bitkisel yağlardan biri olarak bilinmektedir. Genel sağlık, cilt ve saç sağlığı açısından sayısız faydalarıyla bilinen defne tohumu yağı, soğuk pres yöntemi kullanılarak üretilmektedir.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesine, uykusuzluğa, depresyona, ağrılara ve bunun gibi çeşitli problemlere iyi gelmektedir. Sakinleştirici bir etkiye sahip olurken, aynı zamanda kadınların adet dönemini düzenleyebilmekte ve ağrıları dindirebilmektedir.

Defne Tohumu Yağının Faydaları

Defne Tohumu Yağının Faydaları

Defne Tohumu Yağının Faydaları

Pek çok alanda insan sağlığına çeşitli faydalar sağlayan bitkisel yağlardan defne tohumu yağı, sindirim sistemi problemlerinden kan şekerine, cilt ve saç sağlığından bebeklerdeki gaz problemlerine varana kadar önemli faydalar sağlayabilmektedir.

Özellikle yaz mevsiminde aşırı derece terleyen ve kullanmış olduğu kişisel bakım ürünleri ile ter kokusuna çözüm bulamayanlar için ideal bir ürün olan bu yağ, ter probleminin herhangi bir hastalıktan kaynaklanmaması durumunda bu problemi ortadan kaldırabilmektedir.

Cilt üzerinde ayrı, saç üzerinde ayrı faydaları bulunmaktadır. Cildin kuruluğunu giderme, nem dengesini sağlama ve deriyi tazeleme gibi özelliklere sahip olan yağ, sivilcelerin giderilmesi, cildin beslenmesi ve kırışıklıkların önüne geçilmesi konusunda da oldukça etkilidir. Öte yandan bu yağ ciltte meydana gelen çatlakları gidermeye yardımcı olurken, kan dolaşımını hızlandırmakta ve cildin bakımını sağlamaktadır.

Genellikle kişisel bakım amacıyla kullanılan defne yağı saç üzerinde de oldukça etkilidir. Saç köklerine uygulanan masaj sayesinde kökleri güçlendiren bu yağ, saç dökülmesini durdurabilmekte ve kepek oluşumunun önüne geçebilmektedir. Bunun ile beraber çabuk yağlanan saçlar için ideal bir kişisel bakım ürünü olurken, saçların çabuk uzamasına da yardımcı olmaktadır.

Saç için Faydaları

Saç için Faydaları

Saç için Faydaları

Çoğu zaman kişisel bakım alanında tercih edilen yağ, tam bir saç dostu olması ile bilinmektedir. Saç diplerini besleyip güçlendirmesi, daha sağlıklı ve canlı saçların uzamasını sağlaması, kuruyan saç ve pul pul dökülen saç diplerini onarması ve kepek sorununa çözüm olması, defne tohumu yağının faydaları olarak örneklendirilebilmektedir. Üstelik saç dökülmesine de fayda sağlayan yağ, ancak doğru ve düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde fayda sağlayabilmektedir.

Saç bakımı için kullanılacak olan defne tohumu yağının, ceviz yağı, Hindistan cevizi yağı ve badem yağı gibi faydalı bitkisel yağlar ile karıştırılarak saç diplerine masaj yaparcasına uygulanmalıdır.

Cilt için Faydaları

Cilt üzerindeki faydaları da bir hayli çoktur. Günümüzde cildine değer veren pek çok insanın cilt bakım yağları arasında yer alan bu defne tohumu yağı, cildin nem ihtiyacını karşılayabilmektedir. Cilt kuruluğunu gidermesi, cildin pul pul dökülmesini engellemesi gibi cilt problemlerine iyi gelmesi, sivilceleri ve akneleri gidermesi, yine bu yağın faydaları arasında yer almaktadır.

Cilt bakımında kullanılacak olan yağ direkt olarak cilde uygulanabileceği gibi, diğer faydalı yağlar ile karıştırılarak da uygulanabilmektedir. Ayrıca en fazla haftada iki defa uygulanması tavsiye edilmektedir.

Kuru Ciltler için Defne Tohumu Yağı

Kuru ciltler üzerinde oldukça etkisi bulunan yağ, cildin kuruluğunu giderebilmekte ve nem dengesini sağlayabilmektedir. Düzenli kullanımı halinde oldukça etkili olan bitkisel yağlardan olan bu yağ, diğer cilt tiplerinde olduğu üzere kuru ciltlerde de cildin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

Defne Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Defne yağının kullanım şekli, kullanım amacına göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin; bir fincan suyun içerisinde damlatılarak tüketilebilmektedir.

Saç dökülmesi problemi yaşayanlar ise bu yağı zeytinyağı ile karıştırarak kullanabilmektedir. Bu şekilde saça masaj yaparak serum halinde kullanılabilen yağ, saç dökülmesinin önüne geçerken saç köklerini besleyebilmekte ve yeni saç uzamasını sağlayabilmektedir.

Cilt çatlakları kullanılmak istenir ise; bir kasenin içerisine 10 gr defne yağı, 100 gr shea yağı ile karıştırılarak cilde masaj yaparcasına uygulanabilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.