Aktar Bloğu

Defne Sabunun Faydaları

Defne Sabunu ve Faydaları

Defne sabunu yaygın olarak Akdeniz’de yetişen defne ağacının yaprak ve tohumlarından elde edilir. Sabun yapılırken defne ağacı yaprakları ve meyveleri ile birlikte zeytin yağı kullanılır. Sağlık açısından faydalıdır. Geçmişten günümüze insanların en çok kullandığı bitkiler arasında yer alır. İçerisindeki anti bakteriyel özelliği olmasından dolayı özellikle cilt sağlığına oldukça faydalıdır. Sabunun geçmişi çok eskilere dayanmakta olup halen günümüzde de kullanılmaktadır.

Mitolojide Güneş Tanrısı olarak bilinen Apollon’dan kaçan su perisi Daphne’nin defne ağacına dönüşmesi efsanesine dayanan defne sabunu, bu ağacından yağından elde edilmektedir. Tamamen organik bir içeriğe sahip olması nedeniyle bitkisel sabun olma niteliğine sahip olan defne sabunu, saçı besleyip güçlendirerek saç dökülmesinin önüne geçebilmektedir.

Defne, Türkiye’de oldukça fazla yetişen bitkilerden biridir. Defne ağacının yaprağından elde edilen sabun, antiseptik ve amino asit özellikleri sayesinde oldukça faydalı bir bitkisel sabundur. Cilt ve deri problemlerine bir hayli iyi gelen sabun, mikrop önleyici olarak kullanılmaktadır.

Defne sabunu, defnenin meyvelerinden elde edilen ve sahip olduğu hoş kokusu sayesinde temizlik hissi uyandıran bir kişisel bakım ürünüdür. İçeriğinde defne yağı, saf zeytinyağı, sabun bazı ve damıtılmış su bulunan defne sabunu, cilt ve saç bakımı açısından oldukça faydalıdır. Ayrıca hoş kokusu ile diğer pek çok bitkisel sabundan farklıdır.

Defne sabunu, tamamen doğal ve organik bir içeriğe sahip olan, güvenilir bir sabundur. İçeriğinde herhangi bir katkı maddesi ya da kimyasala yer verilmemesi nedeniyle sağlık açısından büyük etkiler gösteren sabun, günümüzde pek çok kişi tarafından kullanılmaktadır.

Kullanımı her geçen gün artış gösteren ve popüler hala gelen bitkisel sabunlardan defne sabunu, defne bitkisinin özünden elde edilen bir sabundur. Cilt, saç ve genel vücut için gönül rahatlığı ile kullanılabilecek olan bu sabun, oldukça önemli faydalar sağlayabilmektedir.

Defne sabununun cilde faydaları oldukça fazla olurken, bu sabun aynı şekilde saçlarda da önemli faydalar sağlayabilmektedir. Dolayısıyla en önemli kişisel bakım ve temizlik ürünlerinden biri olarak karşımıza çıkarken, pek çok aktardan, organik pazardan ve bunun gibi yerlerden temin edebilmek de mümkündür.

Defne Sabunun Özellikleri

Sahip olduğu özellikleri sayesinde insan vücudunda pek çok fayda sağlamaktadır. Saç dökülmesi ve kepeklenmenin önüne geçmek, saçları besleyip güçlendirmek, parlaklık ve yumuşaklık vermek, derideki gözenekleri açıp rahatlatmak, ergenlik sivilcelerine fayda sağlamak, saç derisindeki yara ve tahripleri gidermede yardımcı olmak, varisleri rahatlatmak ve romatizma ağrılarında etkili olmaktır.

Bunun ile beraber bebeklerde pişik oluşumunun önüne geçen sabun, antiseptik özelliği sayesinde pek çok hastalığın önüne geçmektedir. Mikropları öldürerek hastalığın kaynağını ortadan kaldırmaya yardımcı olurken, hücrelerin yenilenmesini sağlayarak cildin tahriş olmasını engellemektedir.

Neden Defne Sabunu Kullanmalısınız?

Defne sabununu kullanabilmek için pek çok neden gösterebilmek mümkündür. Öncelikle içeriğinde kimyasal bulunan sabunları ya da ürünleri kullanmak yerine, doğal sabun olarak bilinen defne sabununu kullanmak daha mantıklıdır. Bunun ile beraber defne sabununun gerek cilt gerek saç gerekse sağlığa olan faydaları, bu sabunun kullanılması için birer neden olabilmektedir.

Defne Sabununun Faydaları

Defne sabunu, her anlamda fayda sağlayan bitkisel bir kişisel bakım ürünüdür. Yüzde yüz organik bir içeriğe sahip olduğundan her alanda kullanımı mümkün olan bu sabunun faydalarından biri, cildi ölü derilerden arındırmasıdır. Bu özelliği sayesinde cildi derinlemesine temizleyen, sivil ve aknelerden arındıran defne sabunu, yine bu özelliği ile saç derisini de beslemekte ve daha sağlıklı saçların elde edilmesine yardımcı olmaktadır.

Defne Sabunu ve Faydaları

Defne Sabunu ve Faydaları

  • Saç dökülmesine karşı yardımcı özelliği bulunur.
  • Kepek oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
  • Mikrop öldürmeye yardımcı olurken, vücutta parazit ve mantar oluşmasını engellemeye yardımcı olan özelliği bulunur.
  • Vücuttaki hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur.
  • Vücudu dinç tutar.
  • Çocuklarda pişiklere iyi gelir.
  • Varis gibi rahatsızlıkların şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur.
  • Kuru ciltleri nemlendirmeye yardımcı olur.
  • Saçı beslemeye, güçlendirmeye ve parlak görünmesine yardımcı olur.
  • Derideki gözenekleri açmaya, cildi rahatlatmaya yardımcı olur.
  • Ergenlik döneminde çıkan sivilceleri yok etmeye yarar. Bunun için günde bir kez yüz yıkanabilir.
  • Siyah noktaları yok etmek için kadınların en çok kullandığı sabunlar arasında yer alır.
  • Saç diplerindeki yara ve tahrişlere iyi gelir.
  • Traş köpüğü olarak kullanılabilir.

Çoğunlukla kişisel bakım amacıyla tercih edilen bu sabun, bebeklerde meydana gelen pişik sorununa ve ciltte meydana gelen kızarıklıklara oldukça faydalıdır. Hafif sıyrık ve küçük yaralanmalarda da sorunlu bölgeye uygulandığında hem temizlenmesini sağlamakta hem de iyileşme sürecini etkilemektedir.

Defne sabunu, yapımında kullanılan saf zeytinyağı ve damıtılmış su sayesinde saçlar üzerinde de oldukça faydalı olurken, saçların daha parlak ve canlı bir görünüm elde etmesine, kırılmaların ve kepeğin önlenmesine yardımcı olabilmektedir.

Pek bilinmeyen bir özelliği ise hücre yenileyici olması, bacaklarda görülen varislere ve romatizmaya iyi gelmesidir. Bu gibi rahatsızlıklarda sorunlu bölgeye masaj yapılarak uygulanan sabunu, erkeklerde traş köpüğü ya da traş jeli yerine de kullanılabilmektedir. Ayrıca sabun, gerek çeyiz sandıklarında gerekse dolap içlerinde hoş bir koku elde edilebilmesi için de kullanılmaktadır.

Ergenlik çağında olan gençlerin en büyük problemlerinden olan sivilcelere mucizevi bir çözüm sunan defne sabunu, sivilceleri kökünden kurutmakta ve onlardan kalan izleri de ortadan kaldırmaktadır. Bunun ile beraber ciltteki siyah noktaları temizleyip gözenekleri açan, bu vesileyle de cildin rahat bir nefes almasına yardımcı olan defne sabunu, cildin sağlıklı, canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlamakta, bebeklerin pişik problemlerine iyi gelmektedir.

Ayrıca saç derisindeki dökülmelere, kepeklenmelere sebep olan zararlı bakterilerin giderilmesini sağlaması hem cildi, hem de saç derisini daha sağlıklı, canlı, yumuşak ve ipeksi bir hale kavuşturması olarak bilinmektedir. Yüze uygulanması halinde sivilcelerin giderilmesine yardımcı olan defne sabunu, bu sayede cildin daha parlak görünmesini ve daha bakımlı olmasını sağlayabilmektedir.

Cilt lekelerini giderici bir özelliğe de sahip olan defne sabunu, gece yatmadan önce ve sabah uykudan uyanıldığında kullanılabilmektedir. Bu sayede düzenli olarak kullanıldığında istenilen sonuca kısa sürede ulaşılmaktadır.

Defne Sabununun Saça Faydaları Var mı?

Cilt üzerinde göstermiş olduğu etkilerinin yanı sıra saçlarda da oldukça faydalı olan sabun, saç ile alakalı pek çok soruna çözüm yolu sunmaktadır. Bu gibi özelliklerini tamamen doğal sabun olma özelliğine ve içeriğinde herhangi bir kimyasal bulunmamasına borçlu olan bu sabun saç dökülmesinin önüne geçmekte, saç diplerinde meydana gelen kaşıntı, kepeklenme ve döküntü gibi problemleri ortadan kaldırmakta ve yenilerinin oluşmasına engel olmaktadır. Bunun ile beraber saçın yapısını onarması, sağlıklı, canlı, parlak saç görünümünün elde edilmesi, saç diplerindeki gözeneklerin hava almasını sağlaması, saça hacim katması ve kan akışını güçlendirerek saçların hızlı bir şekilde uzamasını sağlaması, yine faydaları arasında yer almaktadır.

Defne sabunu, saç üzerinde oldukça etkili ve faydalı olan sabunlardan biridir. Herhangi bir katkı ve kimyasal madde içermemesinden ötürü defne sabunun faydaları oldukça fazladır. Günümüzün en yaygın saç problemleri arasında yer alan saç dökülmelerinin en aza indirgenmesine yardımcı olan defne sabunu, saçın yağlanmasını da engellemektedir. Öte yandan saç derisinde meydana gelen kaşıntıları giderebilirken, saçın güçlenmesini sağlayan bu sabun, tam anlamıyla doğal sabun olma özelliği sayesinde bu kadar çok fayda sağlamaktadır.

Defne sabununun faydaları elbette ki yalnızca bunlar ile sınırlı kalmamaktadır. Kepeklenme sorununa iyi gelen defne sabunu, ayrıca saçın parlaklık kazanmasına, saç derisinin beslenmesine ve doğal bir görünüme kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

Hem ciltte hem de saçlar üzerinde olumlu etkiler görebilmek için sabunun düzenli bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde herhangi bir faydası olmayacaktır.

Defne Sabunu Nasıl Kullanılmalıdır?

Defne sabununun kullanmaya başlamadan önce kişinin ilk olarak kullanacağı bölgeyi temizlemesi gerekmektedir. Temizlenen bölge üzerine uygulanan defne sabununun, dairesel hareketlerle masaj yapılarak yedirilmesi gereklidir. Ardından bol su ile iyice durularak cildin sabundan ve köpükten arındırılması gerekmektedir. İyi temizlenmeyen sabun atıklarının ciltte kuruması, daha sonrasında sivilcelere neden olabilmektedir.

Cilt bakımı ya da çeşitli amaçlarla kullanılan defne sabununun, kullanımı sonrasında temizlenerek kuru bir beze sarılması ve bu şekilde muhafaza edilmesi önerilmektedir. Ayrıca cilt ya da saç problemleri için kullanılması halinde, problem ortadan kalkıncaya dek defne sabununun kullanılması gerekmektedir.

Sabunun faydalarını görebilmek adına oldukça önemlidir. Cilt bakımında her gün düzenli bir şekilde kullanılmasına gereken bu bitkisel sabun, cildin tam manasıyla temizlenmesini, bunun yanı sıra cildin nem dengesini koruyarak, kısa süre içerisinde yağlanmanın önüne geçilmesini sağlayabilmektedir. Yüzde uygulanacağı zaman sabunun ılık su ile köpürtülerek yüze uygulanması, birkaç dakika parmak uçları ile masaj yaptıktan sonra bol su ile durulanması gerekmektedir.

Defne Sabunu Nasıl Kullanılmalıdır?

Defne Sabunu Nasıl Kullanılmalıdır?

Cilde ve saça faydaları bulunmaktadır. Ciltte sivilce, varis, siyah nokta gibi şikayetlere iyi gelir. Faydalarından yararlanmak istediğin bölgeye sürerek köpürtüp dakika kadar bekleterek durulayabilirsiniz. Saç için ise saç dökülmelerine, kepeğe, saç diplerindeki tahrişlere yardımcı olur. Saça uygulanması ise sabun saça sürülerek köpürtülür ve masaj yaparak saça uygulanır. 5 dakika bekletilmesinin ardından saç durulanır. Ancak bunlar tavsiye niteliği taşımaktadır. Herhangi bir rahatsızlığı olanların doktorlarına danışmadan kullanmamaları önerilmektedir.

Çeşitli saç problemleri olan ve bu problemlerden bir an önce kurtulmak isteyen kişilerin ilk olarak doğal ve katkısız bir defne sabunu temin ettiğinden emin olması gerekmektedir. Çünkü sabun, ancak içeriğinde herhangi bir kimyasal bulunmayıp tamamen bitkisel olması durumunda fayda sağlayabilmektedir.

Saçta kullanımı ise, her gün kullanım gerektirmeyebilir. Ancak yine de her banyoda en az 3 defa olacak şekilde düzenli kullanılması ve yanında şampuan, saç kremi gibi kimyasal içeren herhangi bir ürün kullanılmaması gerekmektedir.

Saç problemlerini gidermek ve saçı besleyip bakım yapmak amacıyla kullanılması durumunda, öncelikle saçın ıslatılması gerekmektedir. Ardından sabunu ılık su ile köpürtülerek saça sürülmelidir. Parmak uçları ile saç derine birkaç dakika boyunca masaj yapılmalı ve ardından bol su ile iyice durulanmalıdır. Saç problemlerinin ortadan kaldırılması için sabunun düzenli bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Aksi takdir bu sabunun faydasını görebilmek pek de mümkün değildir.

Defne Sabunun Zararları Var Mı?

Zararları Var Mı?

Zararları Var Mı?

Defne sabununun, direkt olarak üreticiden temin edilmesi durumunda, içeriğinde herhangi bir katkı maddesine yer verilmediğinden bir zararı bulunmamaktadır. Fabrikasyon ürünlerde katkı maddesi olabileceği şüphesinden dolayı araştırılarak alınması ve kullanılması faydalı olmaktadır. Aksi halde sabunun zararlarını görmek mümkün olabilmektedir.

Tümüyle doğal yollardan elde edildiği için sayılamayacak kadar çok fayda sağlayabilmektedir. İçeriğinde herhangi bir kimyasal maddeye yer verilmeyen bu doğal sabun, sentetik ve kimyasal madde katkı içeren diğer ürünlerde olduğu gibi deri hastalıkları ya da cilt problemlerine neden olmamaktadır. Fakat bazen kuru cilt yapısına sahip olan kişilerin kullanımı sakıncalı olabilmektedir. Ayrıca orijinal olmayan defne sabununun saçta kepek problemlerine neden olduğu da gözlemlenebilmektedir. Bunların dışında defne sabununun herhangi bir zararlı etkisi bulunmamaktadır.

Defne sabununu kullanırken gözle temas etmemesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Tamamen organik olan bu doğal sabunun gözle teması halinde bol su ile yıkamak faydalı olabilmektedir.

Sadece kuru cilt yapısına sahip olan kişilerde kullanımı tavsiye edilmeyen defne sabunu, bu gibi cilt tiplerinde hassasiyete neden olabilmektedir. Bunun ile beraber saç bakımı için kullanılması halinde bol su ile durulamak gerekir. İyice durulanmayan sabun saçta kalıntı bıraktığında, kepek oluşumuna neden olabilmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.