Aktar Bloğu

Çörekotu Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Corekotu yaginin cilde faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bin bir derde deva olarak bilinen çörekotu yağı, cilt sağlığı, saç sağlığı ve genel sağlık üzerinde mucizevi etkiler gösteren bitkisel yağlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Dahili ve harici kullanıma uygun olan bu yağ, özellikle cilt bakımında göstermiş olduğu etkileri ile dikkat çekmektedir.

Çörekotu yağı, cilt için başlı başına bir şifa kaynağı olarak nitelendirilen bitkisel yağlardandır. Vücut tarafından üretilemeyen fakat vücudun ihtiyacı olan doymamış yağ asitlerini bünyesinde barındıran çörekotu yağı, aynı zamanda B1 ve B2 vitaminleri bakımından da oldukça zengindir. İşte çörekotu yağının cilde faydaları

Çörekotu Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

İnsanların alternatif tıbba yönelmesi ile keşfetmiş oldukları çörekotu yağı, çoğu zaman kişisel bakım alanında kullanılan ve cilt üzerinde oldukça önemli faydalar sağlayabilen bir üründür. Cildin susuz kalması, yeteri kadar nemli olmaması, doğum sonrasında meydana gelen çatlakların giderilmesi konusunda bir hayli etkili olan bu yağ, cildin kusursuz görünmesine, canlılık ve parlaklık kazanmasına yardımcı olmaktadır.

Öte yandan çörekotu yağı ciltte doğal bir peeling etkisi gösterirken, cildi sivilcelerden, siyah noktalardan ve aknelerden arındırmakta, yeni sivilce oluşumlarının önüne geçmekte, gözenekleri derinlemesine temizleyerek cildin rahat nefes almasına yardımcı olmaktadır. Egzama gibi deri hastalıklarına da iyi gelen bu yağ, yanıklara, ciltteki yaraların hızlı iyileşmesine, güneş lekelerine, el ve ayaklarda meydana gelen mantar rahatsızlığına ve bunun gibi pek çok cilt ve deri sorunlarına iyi gelmesi çörekotu yağının faydaları arasında yer almaktadır.

Cilt üzerinde göstermiş olduğu bu denli çok fayda sayesinde cilt bakım yağları arasında yer alan çörekotu yağı, her aktardan temin edilebilmektedir.

Çörekotu Yağı Nasıl Kullanılır?

Genellikle kişisel bakım için kullanılan çörek otu yağı, kullanım amacına göre farklı şekillerde uygulanabilmektedir. Örneğin; el ve ayak mantarları için kullanılacak olan çörekotu yağı, adaçayı yağı ve ozan yağı ile beraber karıştırılarak mantarlı bölgelere sürülmektedir. Sabah ve akşam düzenli olarak kullanılan bu karışım mantar sorununa iyi gelecektir.

Öte yandan doğum çatlaklarının giderilmesi için kullanılacak olan çörekotu yağı ise, 20 gram badem, kakao, kayısı yağı ve gliserin ile beraber 10 gram çörekotu, keten, kantaron ve saf zeytinyağı ile beraber kullanıldığında etkili olmaktadır.

Çörekotu Yağı Nerede Satılır?

Çörekotu Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Çörekotu Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2796, 2809, 2807, 2804″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.