Aktar Bloğu

Çörek Otu ve Tüketimi Hakkında

Corek otu ve tuketimi hakkinda

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Çörek otu 30 cm yüksekliğinde uzayabilen bir bitki türüdür. Mavi ve yeşil çiçekler açar. Genellikle ekin tarlalarında ya da yol kenarlarında görülmektedir. Meyveleri olgunlaştıktan sonra güneşte kurutulur ve öğütülür. Tohumlarıyla yağ yapılabilir. İlaçların yapımında kullanılan bitkilerden biridir. Suyuyla da kaynatıp içilebilir. Aktarlarda ve marketlerde bulunması kolay bir baharattır. Ülkemizde Ege ve Trakya’da çok yetişmektedir.

Bebekler Çörek Otu Tüketebilir Mi?

Bebeklerin ilk altı ay boyunca ek gıda tüketimi yapılmaması önerilmektedir. İlk altı ay sonunda çörek otunu çeşitli mamaların içine ya da yedirilen besinlerin içine katarak tüketmelerinde bir sakınca olmadığı belirtilmektedir. Çörek otunun direkt olarak tüketimi sonucunda boğaza kaçma ihtimali olduğu için yedirilen besinlerin içinde tüketilmesi daha uygun olacaktır.

Çocuklar Çörek Otu Tüketebilir Mi?

Çocuklar için çörek otu faydalı bir besindir. Düzenli ve dengeli tüketimi sonucunda bir zararı yoktur. Çocuklar çörek otu tüketirken aç karnına tüketmemeleri gerekmektedir. Aç karnına tüketilen çörek otu özellikle çocuklarda hazımsızlık yapmaktadır.

Çocuklarda sinir ve deri hastalıklarına, astım ve alerjiye de fayda sağlayan çörek otu çocuklar için yararlı bir besindir. Çörek otunun faydaları şunlardır:

  • Çörek otunun içinde bulunan maddeler idrar söktürmeye yardımcı olup, safra kesesine de yardımcı olmaktadır.
  • Çörek otu yaraların hızlı iyileşmesine yardım etmektedir.
  • Çeşitli alerjileri önlemeye yardım etmektedir.
  • İçindeki eterli yağlar sayesinde solunum borusunu genişletip krampları azaltmaya yardım etmektedir.
  • Cilt hastalıklarını onarmaya yardım etmektedir.
  • Antioksidan özelliği olduğundan gripten kansere karşı çoğu hastalığa karşı vücut direncini artırmaya yardım etmektedir.
  • Depresyon ve panik atağa karşı yağı etkili olmaktadır.

Kimler Çörek Otu Tüketebilir, Kimler Tüketemez?

Çörek otunu alerjik sorunları olanların tüketmemesi gerekmektedir. İçindeki E vitamini vücudumuz için gerekli bir vitamindir. Bu nedenle E vitamini eksikliği olanların tüketmesi gereken bir besindir.  Çocuklara ve bebeklere direkt olarak çörek otunun yedirilmesi boğazlarına kaçabileceğinden dolayı zararlı olacaktır. Bu nedenle yemeklerine içerisinde katılarak verilmesi daha uygundur. Aynı zamanda emziren annelerin, hamilelerin, kronik, alerjik ve çeşitli önemli rahatsızlığı bulunan kişilerin çörek otu tüketimi öncesinde doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.

Çörek Otu Nerede Satılır?

Çörek Otu, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen çörek otu satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden hem diğer baharat çeşitlerini hem de çörek otu yağı ve diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2056, 2046, 2796, 2797″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.