Aktar Bloğu

Çınar Ağacı Yaprağı Çayının Faydaları Nelerdir?

nar Ağacı Yaprağı Çayının Faydaları Nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Çınar ağacı yaprağı çayı, pek çok kişi tarafından tüketilen bitki çaylarından biridir. Uzmanların da tavsiye ettiği bitki çaylarından biri olan çınar ağacı yaprağı çayı, insan sağlığına çeşitli konularda fayda sağlayabilmektedir.

Kabuğunun içeriğindeki tannik asidi sayesinde ateş düşürücü bir etki gösterdiği bilinen çınar yaprağı, bitki çayı olarak tüketildiğinde de aynı etkiyi gösterebilmektedir. Üstelik çınar ağacı yaprağı çayının faydaları bu kadarla sınırlı kalmazken, diğer faydaları ise şu şekildedir:

Çınar Ağacı Yaprağı Çayın Faydaları Nelerdir?

Çınar ağacı yaprağı çayının en büyük faydalarından biri, vücuttaki ödemi attırıyor olması ve kadınların akıntısını gideriyor olmasıdır. Bunun ile beraber kaliteli bir uyku çekebilmeyi sağlaması, romatizmaya iyi gelmesi, kanda mevcut olan iltihabın giderilmesini sağlaması, depresyon sorununa iyi gelmesi, ağrıları hafifletmesi, kireçlenmenin önüne geçmesi ve gargara yapıldığında ağızda bulunan mikropları giderip diş etlerine iyi gelmesi, çınar ağacı yaprağı çayının faydaları arasında yer almaktadır.

Bu bitki çayının faydaları elbette ki bu kadarla sınırlı değildir. Epilepsi hastalarında krizleri en aza indirgemesi, yanıklara sürüldüğünde iyileşme sürecini hızlandırması, mide bulantısı ve saç dökülmesine iyi gelmesi, daha güçlü saçların uzamasını sağlaması, kepek problemini çözüme kavuşturması, kilo vermeye yardımcı olması ve bunun gibi etkileri de çınar ağacı yaprağı çayı faydalarındandır.

Çınar Ağacı Yaprağı Çayının Besin Değeri

Çınar Ağacı Yaprağı Çayının besin değeri genellikle tüketim miktarına göre değişiklik göstermektedir. Örneğin; 100 gram çınar yaprağının besin değerine bakılacak olursa, karbonhidrat miktarı 19 g, şeker miktarı 16 g, lif miktarı 3 g, yağ miktarı 0.3 g ve protein miktarı ise 0.8 g kadardır.

Çınar Ağacı Yaprağı Çayı Kaç Kalori?

Öte yandan merak edenler için çınar ağacı yaprağı bitki çayının kalori miktarı ise, yine 100 gramlık bir bitki çayı için enerji miktarı 310 jK, yani 74 kaloridir. Fakat yine belirtilen bu kalori miktarı, tıpkı diğer bitki çaylarında olduğu üzere tüketilen miktara göre değişiklik göstermektedir.

Çınar ağacı yaprağı çayının faydalarını görebilmek, çeşitli sağlık sorunlarında etkisi test edebilmek için bu çayın düzenli ve dozunda tüketilmesi gerekmektedir. Bu bitki çayını her aktarda bulabilmek mümkün olurken, satın alındıktan sonra evde özenli bir şekilde hazırlanması da önemlidir.

Çınar Ağacı Yaprağı Çayı Nerede Satılır?

Çınar Ağacı Yaprağı Çayı, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Çınar Ağacı Yaprağı Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”8252, 1423, 1430, 1426″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.