Aktar Bloğu

Cilt Lekeleri İçin Jojoba Yağı Kullanabilirsiniz!

Jojoba yağı, insan sağlığına sunmuş olduğu mucizevi etkileri ile ön plana çıkan bitkisel yağlardan biridir. Günümüzde pek çok kişisel bakım ürünün içeriğinde yer alan jojoba yağı, özellikle cilt problemlerine iyi gelmektedir.

Cilt Lekeleri İçin Jojoba Tohumu Yağı

Cilt bakım yağları arasında en önemli bitkisel yağlardan biri olan jojoba yağı, kişisel bakım alanında sıklıkla kullanılan bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle de cilt lekeleri, sivilceler ve akneler konusunda bir hayli etkili olan bu yağ, cildin daha temiz ve sağlıklı görünmesini sağlayabilmektedir.

Sivilce, akne, güneş lekesi gibi lekeler için ideal bir ürün olan jojoba yağı, düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde büyük ölçüde fayda sağlayacaktır.

Jojoba Yağının Faydaları Nelerdir?

Jojoba yağının faydaları gerek cilt üzerinde, gerekse saç üzerinde bir hayli çoktur. Cilt üzerinde göstermiş olduğu etkilerin en dikkat çekeni anti – aging özelliği gösterebiliyor olmasıdır. Ciltte meydana gelen kırışıklar, ince çizgiler konusunda oldukça etkili olan bu yağ, cildi derinlemesine beslemekte ve tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

Öte yandan daha nemli ve sağlıklı bir cilt için jojoba yağı kullanılması tavsiye edilirken, hücreleri besleyerek cildi canlı tutması, cildin yağ dengesini sağlaması, karın ve bacaklardaki çatlakların giderilmesi gibi amaçlarla da kullanılabilmektedir.

Saç bakımı konusundaki etkilerinden bahsetmek gerekirse; saçlara etkili bir bakım yapmak için tercih edilebilen bu yağ, yıpranmış olan saçları mucizevi bir şekilde onarmakta, daha canlı, parlak ve sağlıklı saçların elde edilmesine yardımcı olmaktadır.

Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır?

Jojoba yağının nasıl kullanılacağı, çoğu zaman kullanım alanına göre değişmektedir. Cilt bakım yağlarından biri olarak sorunlu bölgeye masaj yaparak uygulanan bu yağ, daha etkili bir hale getirebilmek amacıyla gül yağı, yasemin yağı, papatya yağı gibi diğer faydalı yağlar ile karıştırılarak da kullanılabilmektedir.

Jojoba yağının saç üzerindeki kullanım şekli ise; banyodan sonra direkt olarak saç diplerine masaj yaparak uygulanabilecek olan bu yağ, aynı zamanda şampuanın içerisine karıştırılarak da uygulanabilmektedir. Kıvamı konusunda problem yaşanması durumunda da diğer faydalı yağlar ile karıştırılarak kullanılabilmektedir. Temizlenmiş olan saç dipleri ve tellerine bir çay bardağı kadar jojoba yağını masaj yolu ile yedirmek yeterli olacaktır.

Jojoba Yağı Nerede Satılır?

Jojoba Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Jojoba Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.