Aktar Bloğu

Cilt Kırışıklıkları İçin Zencefil Yağı Kullanabilirsiniz!

Cilt kirisikliklari icin zencefil yagi kullanabilirsiniz

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Zencefil yağı, pek çok sağlık problemine iyi gelen ve günümüzde alternatif tıp alanında sıklıkla tercih edilen bitkisel yağlardan biridir. Tamamen doğal ve organik olarak elde edilen bu yağ, aynı zamanda çeşitli cilt problemlerinde de büyük etki gösterebilmektedir.

Cilt Kırışıklıkları İçin Zencefil Yağı Kullanabilirsiniz!

Cilt kırışıklıkları ile mücadelede kullanılabilecek bitkisel yağlardan biri olan zencefil yağı, serbest radikallerin neden olduğu hasarlara karşı cildi koruması ile bilinmektedir. Öte yandan antioksidan özelliğine sahip olması ve ciltte meydana gelen yaşlanma belirtilerini gidermesi konusunda da büyük fayda sağlayabilmektedir. Bu gibi özellikleri sayesinde kişisel bakım alanında da tercih edilen bu esansiyel yağ, sıradan bir nemlendiricinin ya da yüz maskesinin içerisine birkaç damla damlatılarak kullanıldığında etkilerini gösterebilmektedir.

Zencefil Yağının Faydaları Nelerdir?

Zencefil yağı, gerek ciltte, gerek saçta, gerekse genel anlamda oldukça faydalı olan kişisel bakım ürünlerindendir. İçeriğindeki çeşitli faydalı bileşenler sayesinde mideye iyi gelen bu bitkisel ürün, hazımsızlık, mide ağrısı, kolik, spazmlar, gaz, ishal ya da bunun gibi çeşitli mide problemlerinin rahatlatılmasına fayda sağlamaktadır. Antiinflamatuvar özelliği sayesinde ağrıları hafifletmeye yardımcı olurken, kas ağrılarına, romatizma ağrılarına ya da bunun gibi ağrılara iyi gelmektedir.

Zencefil yağının faydaları bu kadarla kalmazken, kalp sağlığına, üst solunum yollarına, kadın hastalıklarına, kanserle mücadeleye, hareket problemlerine, stres ya da depresyonla mücadeleye, karaciğer sağlığına, ağız içi problemlere ve saç sağlığına fayda sağlayabilmektedir. Örneğin; şampuanın içerisine damlatılan birkaç damla zencefil yağı, saç diplerindeki kan dolaşımını uyarmakta ve saç büyümesini teşvik edebilmektedir.

Zencefil Yağının Zararları Var mı?

Çoğunlukla sağlamış olduğu faydaları ile bilinen zencefil yağı, tahriş edici ya da zehirli bir yağ değildir. Dolayısıyla güvenle kullanılacak bitkisel ürünlerden biridir. Fakat yine de hassas olan ciltlerde kullanılmaması tavsiye edilirken, kullanmaya başlamadan önce cilt testi yapılması ve herhangi bir alerjik reaksiyon gösterip göstermeyeceğinin önceden öğrenilmesi gerekmektedir.

Öte yandan zencefil yağını direkt olarak kullanmak istemeyen kişilerin, bu yağı zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı gibi diğer bitkisel yağlar ile seyreltebilmesi de mümkündür. Ayrıca zencefil yağı, bebeklerin kullanımına uygun olan bir yağ değildir.

Zencefil Yağı Nerede Satılır?

Zencefil Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Zencefil Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2607, 2816, 2806, 2804″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.