Aktar Bloğu

Cilt Kırışıklıkları İçin Fındık Yağı Kullanabilirsiniz!

Fındık yağı, genel sağlık, cilt ve saç açısından oldukça faydalı olan bitkisel yağlardan biridir. Fındığın soğuk presleme yapılmasıyla elde edilen bu yağ, kemiklere, yüksek tansiyona, kalbe, kaslara ve kabızlığa iyi gelmektedir. Fındık yağının faydaları elbette ki yalnızca bunlarla sınırlı değildir. Genel sağlık açısından faydaları sayısız olurken, cilt ve saç açısından faydaları da bir o kadar çoktur.

Cilt Kırışıklıkları İçin Fındık Yağı Kullanabilirsiniz!

Fındık yağının cilt üzerindeki en önemli özelliklerin biri yaşlanma etkilerine karşı savaşmasıdır. Bazı bitkisel yağlar gibi fındık yağı da, yaşlanma etkileri göstermeye başlayan ciltlerde mucizevi etkiler gösterebilmektedir. E vitamini açısından oldukça zengin olan fındık yağı, cildin günlük E vitamini ihtiyacının yüzde 86’sını giderebilmektedir. Üstelik E vitamininin yanı sıra bolca A ve C vitamini de içeren bu yağ, ciltte herhangi bir kırışıklık oluşumuna mani olabilmektedir. Ayrıca ince çizgileri ve yaşlılık alametlerini de en aza indirgeyebilmektedir.

Fındık Yağının Cilde Diğer Faydaları

Cilt kırışıklıkları için birebir olan fındık yağı, aynı zamanda cildin nemli kalmasına yardımcı olabilmektedir. Bu sayede yumuşacık ve pürüzsüz bir cildin oluşumunu desteklerken, cilde parlaklık kazandırabilmektedir.

Bu gibi etkileri sayesinde çoğunlukla kişisel bakım amacıyla tercih edilen bu yağın faydaları bu kadarla kalmazken, güneş ışınlarına karşı da koruma etki sağlayabilmektedir. Ciltte adeta UV ışınlarının kararlarına karşı kalkan etkisi oluşturan fındık yağı, susam, ceviz ve avokado yağı ile karıştırılarak cilde uygulanabilmektedir. Antioksidan özelliği sayesinde cildi sağlıklı bir hale getirmesi, kuru ciltleri nemlendirmesi, hassas ciltlere iyi gelmesi ve sivilce, akne gibi problemlerin giderilmesini sağlaması da fındık yağının faydalarındandır.

Fındık Yağı Nasıl Kullanılır?

Fındık yağının kullanım şekli, kullanım amacına göre belirlenmektedir. İki şekilde kullanımı mümkün olan bu yağ, genel sağlık için dahili olarak, kişisel bakım için harici olarak kullanılabilmektedir.

Fındık yağının kullanım alanlarına bakılacak olursa; yemeklerde, salatalarda, etleri marine ederken, saç bakımı yaparken ya da cilt bakımında kullanılabilmektedir. Pek çok yemekte, pastada, keklerde ve bunun gibi gıdalarda kullanıldığı takdirde sağlık açısından oldukça faydalı olabilmektedir. Bunun ile beraber harici olarak masaj yağı şeklinde kullanılması ya da maske yapılarak uygulanması da cilde büyük faydalar sağlayabilmektedir.

Fındık Yağı Nerede Satılır?

Fındık Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Fındık Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.