Aktar Bloğu

Cilt Çatlakları İçin Kakao Yağı Kullanabilir Misiniz?

Bitkisel yağlar, genellikle özelliklerine göre insan sağlığına çeşitli faydalar sağlayabilecek tamamen doğal olan ürünlerdir. Kakao yağı da, insan sağlığına faydalı olan bitkisel yağlardan biridir. Genel sağlıktan, cilt sağlığına, hatta saç sağlığına kadar olumlu etkiler gösteren bu yağ, özellikle de cilt çatlakları üzerindeki etkileri ile dikkat çekmektedir.

Cilt Çatlakları İçin Kakao Yağı Kullanabilirsiniz!

Cilt bakım yağları arasında yer alan kakao yağı, cilt üzerinde çeşitli nedenlerle meydana gelen çatlaklara iyi gelmektedir. Özellikle doğum çatlağı gibi çatlaklar üzerinde mucizevi etkiler gösteren bu yağ, hamilelik boyunca düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde çatlak oluşumunun önüne geçmekte ve var olan çatlakların görünümünü de en aza indirgeyebilmektedir.

Kakao yağının cilt üzerindeki çatlakları, dudak çatlaklarını ve hatta emziren annelerin meme ucunda meydana gelen çatlama ve yaraları giderebiliyor olması, yoğun nemlendirici özelliğinden kaynaklanmaktadır. Bu gibi özellikleri ve faydaları sayesinde de cilt bakım yağları arasında yer almaktadır.

Kakao Yağının Faydaları Nelerdir?

Kakao yağının faydaları yalnızca çatlaklar ile sınırlı kalmazken, hem cilt üzerinde pek çok etki gösterebilmekte, hem de genel sağlık üzerinde faydalı olabilmektedir. Örneğin; kuru ciltlerin nemlendirilmesine, kırışıklıkların giderilmesine ve yeni oluşacak kırışıklıkların önüne geçilmesine yardımcı olan kakao yağı, çeşitli nedenlerle meydana gelen yaraların iyileşmesine ve yara izlerinin giderilmesine de yardımcı olmaktadır.

Cilt için kakao yağı ideal bir bitkisel ürün olurken, aynı zamanda saçlarda da pek çok faydalı etki göstermesi ile de saç bakımında tercih edilebilmektedir. En büyük saç problemlerinden olan kepek sorunu ortadan kaldırabilen bu yağ, saç diplerinin beslenmesini, saç köklerinin güçlenmesini ve daha canlı, daha parlak, daha sağlıklı saçların uzamasını sağlayabilmektedir. Bunun ile beraber kuru ve yıpranmış saçların onarılmasını sağlaması da, yine bu yağın saça faydaları arasında yer almaktadır.

Kakao Yağının Kullanımı

Genellikle cilde, saçlara ve vücuda sağlamış olduğu faydaları nedeniyle kişisel bakım alanında kullanılan kakao yağı, kullanım alanına ve nedenine göre farklı şekillerde kullanılabilmektedir. Saç bakımı gibi kişisel bakım alanında kullanılacak olan kakao yağı, saça maske olarak uygulanabilmektedir.

Vücut çatlakları için kullanılacak olan kakao yağı ise, direkt olarak masaj yaparcasına vücuda uygulanabilmektedir.

Kakao Yağı Nerede Satılır?

Kakao Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Kakao Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.